Juniorka hrála s Hradcem bez branek | SK Slavia Praha
Více

Juniorka hrála s Hradcem bez branek

Ve třináctém kole ČFL remizovalo béčko s rezervou Hradce Králové 0:0.
Ve třináctém kole ČFL remizovalo béčko s rezervou Hradce Králové 0:0.

V průběhu celého utkání toho příliš k vidění nebylo, byť žádnému z mužstev nescházelo patřičné nasazení. Opticky jsme měli o něco více ze hry my, Hradec totiž především vyčkával na příležitost podniknout rychlý protiútok. V první půli byl naším nejaktivnějším hráčem útočník Emmerling. Právě on byl ve 27. minutě u naší největší příležitosti, když míč po jeho ráně z hranice šestnáctky Ottmarovi nejdříve vyklouzl z rukavic, na podruhé však hostující gólman nebezpečí definitivně uhasil.
Alespoň trochu se obraz hry změnil po přestávce, ovšem góly stále nepadaly a šancí bylo málo. Zatímco hradečtí byli v útoku i nadále zcela bezzubí, slavisté měli ke gólu v některých okamžicích poměrně blízko. V 59. našel Lukeš z rohu Vaňka, jeho pokus hlavou brankář nakonec s problémy zlikvidoval. V 79. zase neuspěl se svým průnikem do pokutového území Hrdlička, protože z úhlu nedokázal přesně zamířit. Několikrát naše slibně rozvíjející se akce zastavil přísným zvednutím praporku pomezní rozhodčí. A jelikož jsme nedokázali zužitkovat ani dva rohové kopy v poslední minutě, když při jednom z nich chybělo snad třem našim fotbalistům k usměrnění balónu do brány jen decimetry, skončil zápas bez branek.

„Hradec potvrdil svou sérii, venku ještě neprohrál. Obrany na obou stranách jednoznačně převýšily útočnou fázi hry. Nebyl to jednoduchý soupeř a nám se nepodařilo jej překonat, k vidění bylo minimum příležitostí. V první půli jsme měli jenom náznaky šancí a ve druhé jsme vážněji ohrozili bránu pouze dvakrát po standardkách. Nejsem však vyloženě zklamán, i takový je někdy fotbal, že to směrem dopředu prostě nejde,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„Byl to vysloveně remízový zápas. Obě mužstva dobře bránila a to vlastně rozhodlo“ řekl po utkání obránce Jakub Vaněk. „Ani jedno z mužstev si prakticky nevytvořilo žádnou vyloženou příležitost, snad kromě rohového kopu z poslední minuty, kdy jsme mohli míč tečovat do brány. Nevyšlo to, co se dá dělat,“ pokračoval v hodnocení. „Co scházelo mým hlavičkám, aby skončily v síti? V prvním případě jsem to dal doprostřed a v tom druhém scházelo opravdu jen hodně málo,“ dodal jeden z nejzkušenějších fotbalistů slavistické juniorky.

Slavia B - Hradec Králové B 0:0
Sestava Slavie: J. Skácel - Budějský, Vaněk, Martin Zachariáš, Balík - Lukeš (64. Stejskal), Kotrba, Hrdlička, Buryánek (77. Walter) - Otočka, Emmerling
Sestava Hradce Králové : Ottmar – Hrmo, Plašil, Rejnyš, Poděbradský – Gorol (74. Mach), Dujsík, Voženílek, Blažej (65. Židík) – Moník, Vaniš (87. Mooc)
ŽK: 56. Vaněk – 62. Rejnyš
Diváků: 160

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články