Vlakem do Edenu nyní ještě snadněji | SK Slavia Praha
Více

Vlakem do Edenu nyní ještě snadněji

Nechte auto doma, dorazte do Edenu po kolejích! Slavia ve spolupráci s Českými drahami zajistila posílení vlakové dopravy v zastávce Praha - Eden. Jedná se jak o zvýšení kapacity u příměstských vlaků, tak o mimořádné zastavování rychlíků.

Slavia má fanoušky po celé republice a naším cílem je udělat pro ně cestu do Edenu veřejnou dopravou co nejpohodlnější. Do konce sezony tak spolu s Českými drahami spouštíme pilotní projekt posílení vlakových linek ze zastávky Praha – Eden, a to oběma směry, který budeme v následujících měsících optimalizovat tak, aby fanouškům Slavie maximálně vyhovoval.

Jedná se jak o dvojnásobné navýšení kapacit u stávajících spojů příměstských linek, které okolo stadionu projíždějí v době před a po utkání Slavie, tak o zastavení rychlíků, které standardně zastávkou pouze projíždějí. Fanoušci využívající například spoje z oblasti jižních Čech tak nebudou nuceni přestupovat ve Vršovicích a vracet se zpět. Konkrétní spoje pro nejbližší utkání naleznete níže v článku.

Na Bohemku vlakem

Už na nejbližší zápas s Bohemians 1905 bude posílena vlaková linka S9, která jezdí mezi pražským Hlavním nádražím a středočeskými městy Říčany, Strančice, Čerčany nebo Benešov u Prahy. K posílení dojde jak před tak i po utkání, takže pro fanoušky jedoucí z těchto lokalit bude jednodušší cesta na fotbalový zápas i následně po zápase domů.

Navíc to dává možnost jednodušší dopravy i dalším fanouškům z lokalit přilehlých k zastávkám vlakové linky S9. U některých nádraží se nachází parkoviště P+R, kde mohou fanoušci zaparkovat auto a do Prahy pokračovat vlakem (seznam P+R naleznete níže). Z Hlavního nádraží se nabízí možnost fanouškům jedoucím vlakem do Prahy na pohodlnější přestup a cestu až do Edenu.

Posílené vlaky jezdí každých 30 minut a aktuální jízdní řád naleznete na stránkách Českých Drah a Ropidu.

Zastávky linky S9

Benešov u Prahy - Mrač - Čerčany - Pyšely - Čtyřkoly - Senohraby - Mirošovice u Prahy - Mnichovice - Strančice - Světice - Říčany - Praha Kolovraty - Praha Uhříněves - Praha Horní Měcholupy - Praha Hostivař - Praha Zahradní Město - Praha Eden - Praha Vršovice - Praha hlavní nádraží

Rychlík zastaví v Edenu

Navíc dobrá zpráva pro fanoušky cestující z Jihočeského kraje, rychlík z Českých Budějovic zastaví před i po zápase přímo v zastávce Praha - Eden. Konkrétně se jedná o vlaky R714 Vltava (příjezd do Edenu 16:05) R712 Vltava (příjezd 17:05), R708 Vltava (příjezd 18:05) a po zápase R733 Vltava (z Edenu odjezd 20:53).

Zastávky rychlíků Vltava

České Budějovice - Veselí nad Lužnicí - Soběslav - Planá nad Lužnicí - Tábor - Olbramovice - Benešov u Prahy - Praha Zahradní Město - Praha Eden

Parkoviště v okolí linky S9

Níže můžete v mapě zoomovat a vybírat parkovací možnosti v blízkosti zastávek linky S9.

Posílení vlakových spojů zopakujeme i na dalších domácích zápasech do konce sezony.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články