Dorostenci porazili Pardubice. Přípravky hrály v Brně a Liberci. | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci porazili Pardubice. Přípravky hrály v Brně a Liberci.

Víkendové zápasy mladých slávistů narušily reprezentační srazy. I přesto kategorie U18 a U16 přehrály Pardubice. Přípravky sehrály miniturnaje v Brně a Liberci. Žáci přivítali v Edenu Teplice. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 25. března

U12

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U13 5:4

Sestava: Vlasák, Jeřábek – Vavrla, Blažek, Odei, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Kočí, Rakár, Javůrek, Kléma, Šíma

Góly: 3x Kléma, 2x Rigoci

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Čekali jsme opět vyrovnané utkání, jako v předchozím zápase s Teplicemi, a to se také potvrdilo. Dostali jsme se do vedení po akci z křídelního prostou, soupeř ale vyrovnal, a ještě odskočil na rozdíl dvou branek. Kluci pořád hráli trpělivě a snažili se dostávat do šancí jak po individuálních akcích, tak i po součinnostech. Přidali také na tempu a podařilo se jim vyrovnat. V závěrečné třetině chtěly oba týmy zvítězit. Teplice nevyužili dvě gólové šance, kde nás podržel gólman. My rozhodli ke konci utkání z pokutového kopu. Utkání mělo vše. Bylo hráno v tempu a obou týmům patří velký dík za to, jaký fotbal byl k vidění.

U11

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U12 3:8

Sestava: Vohralik, Kubička – Bayo, Botnari, Dvořák, Franěk, Freimann, Hlaváč, Jozífek, Kočina, Lžíčař, Paur, Plháček, Valenta, Pokorný, Podhorský

Góly: Podhorský, Paur, Valenta

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Potkali jsme se se soupeřem, který byl fyzicky vyspělejší. Prvních pět minut jsme se těžko dostávali z vlastní poloviny, kde nám chyběla přesnost. Od začátku ale kluci přišli na hřiště odhodláni, s velmi dobrým pohybem, a to jsme si drželi po celý zápas. Hráli jsme hodně na míči, dobře točili hru, skvěle přepínali a měli hodně zisků z presinku. Ve druhé třetině jsme dostali šest gólů po individuálních chybách na naší polovině. I přesto jsme se do zápasu vždy dokázali vrátit skvělou hrou a odhodláním zápas otočit. Sráželi nás ale laciné chyby i klid v koncovce. Nedokázali jsme vyřešit čtyři osamocené nájezdy na branku hned v první třetině a poslední jsme zbrkle zakončovali. I tak kluci zaslouží velkou pochvalu za skvělý výkon, odhodlání, přístup a odvahu.

U9

Miniturnaj Liberec

Hodnocení trenéra Jana Duse: bude doplněno

U8

SK Šestajovice U9 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V sobotu jsme odehráli přátelák v Šestajovicích. Na jednom hřišti to byl vyrovnaný zápas a jak my, tak i soupeř předvedl spoustu hezkých individuálních akcí a zajímavých kombinací. Na druhém hřišti už byl znát velký rozdíl. Naši kluci si ale mohli vyzkoušet dovednosti z tréninků a zapojili jsme i dva kluky z U7, kteří s námi byli úplně poprvé. Zažili tak povedenou premiéru a podařilo se jim vstřelit pár hezkých gólů.

U7

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Odehráli jsme zápas s velmi kvalitním soupeřem. Naši hráči byli po celou dobu zápasu pozorní, ukázali velké emoce a spousty dovedností. Padlo dohromady přes 80 branek.

Neděle 26. března

U18

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice 6:2 (2:1)

Sestava: Rezek – Kolář, Hanzelka, Mervard, Hausman (34. Zima) – Dufek (85. Tomas), Slončík (46. Jinoch Josef), Shami – Kašpírek (46. Hefner), Toula, Jelínek (61. Růžička)

Góly: 4. Slončík, 39. Dufek, 52. Jelínek, 57. Shami, 62. a 84. Jinoch Josef

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Po výsledkovém hororu z minulého týdne jsme do zápasu vstupovali s velkým odhodláním to odčinit. To se také podařilo. Proti velmi dobrému soupeři se však vítězství nerodilo lehce. Směrem do útoku jsme byli efektivní a proměnili skoro vše, co jsme si vypracovali. Pardubice se prezentovali rychlým přímočarým fotbalem a hráli stále stejně i přesto, že skóre narůstalo. Stále máme problémy se zadní linií, která až příliš couvá a vznikají pak větší prostory mezi řadami. Díky tomu se nám i méně dařil presink. Herně to tedy stále nebylo ono, ale kvalitou v zakončení jsme dokázali vysoko zvítězit.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice 7:3 (4:0)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Fuksa (62. Sládek), Adam, Beran – Čížek (54. Potměšil), Kočvara, Filippov – Antič (54. Šmiga J.), Kotrba (54. Kumpan), Kolařík

Góly: 21. Antič, 27. a 73. Kolařík, 36. Čížek, 42. a 53. Kotrba, 58. Kumpan

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Pro oko diváka to bylo výborné utkání ve všech směrech. K vidění byl kvalitní fotbal, plný krásných akcí a šancí. Hrálo se ve vysoké intenzitě, a to po celých devadesát minut. My byli velice kvalitní v kombinaci a efektivní v pokutovém území. Soupeř urputně bránil a po zisku a dlouhém míči vyrážel v pěti šesti hráčích do sprintu a spoléhal na rychlé protiútoky. Ve druhé půli tak dokázal výsledkově utkání snížit, kdy jsme po vystřídání ztratili pevnost naší obranné hry. Obdržené branky jsou malým varovným prstem. Hra na míči a naše útočná fáze byly na vysoké úrovni.

U10

Miniturnaj Brno

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Turnaj nám herně nevyšel. Měli jsme špatné první doteky, míč nám při jeho vedení spíš překážel, dělali jsme hodně kliček do soupeře a přihrávali bez razance. Soupeře jsme přehráli spíše běháním a vůlí vyhrát. Naše hra byla trochu zběsilá a nesouvislá.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články