Oceněná Diana Bartovičová a Tamara Morávková | SK Slavia Praha
Více

Oceněná Diana Bartovičová a Tamara Morávková

Kapitánka Slavie Diana Bartovičová obsadila třetí místo v anketě Fotbalistka Slovenska roku 2022. Zimní posila Slavie Tamara Morávková získala nejvíce hlasů v ceně fanoušků a zároveň se umístila na prvním místě Fotbalistky roku do 19 let!

3. FOTBALISTKA ROKU SK - DIANA BARTOVIČOVÁ
Rok 2022 byl pro fotbalistky Slavie velmi úspěšný a po zásluze za něj byly oceněny i individuálně. Třetí místo v anketě Fotbalistka ČR obsadila brankářka Olivie Lukášová, na stejném místě, ale za Slovensko, se umístila dlouholetá kapitánka Slavie a reprezentantka Diana Bartovičová, ve slávistickém dresu nasbírala více jak 40 startů v Lize mistryň, od roku 2015 je i stabilní členkou slovenského národního týmu, za který odehrála přes 100 zápasů. Devětadvacetiletá rodačka ze Slovenska zvedla v minulém roce nad hlavu mistrovský pohár, který předvedla před stadionem v Edenu při derby mužů, slavila vítězství v poháru FAČR a hlavně dovedla slávistický tým do základní skupiny Ligy mistryň, kam se slávistky probojovaly poprvé v historii jako jediný český zástupce.

„Z ocenění mám velkou radost, vnímám ho jako završení skvělého fotbalového roku 2022 ve slávistickém i reprezentačním dresu. S týmem Slavie jsme vyhrály double, postoupily do skupinové fáze Ligy mistryň, kde jsme velmi dobře odehrály těžké a kvalitní zápasy proti TOP týmům jako je německý Wolfsburg, nebo italský AS Řím. Navíc jsem v breznu minulého roku dosáhla magické hranice 100 zápasu v reprezentačním dresu, což vnímám jako obrovský úspěch. Rok 2022 bude určitě patřit k těm nejlepším a nezapomenutelným v mé fotbalové kariéře,“ řekla k ocenění kapitánka týmu Diana Bartovičová.

V anketě Fotbalistka Slovenska roku 2022 skončila na 5.místě záložnice Slavie Martina Šurnovská.


CENA FANOUŠKŮ 2022 - TAMARA MORÁVKOVÁ
„Nejvíce hlasů získala v ceně fanoušků zimní posila Slavie Tamara Morávková. Dvacetiletá mladá fotbalistka byla oceněna už před měsícem, kdy slavila prvenství v anketě Fotbalistka roku do 19 let. Ofenzivní hráčka, původem ze Senice, přestoupila do Slovanu Bratislava, kde v hlavním městě Slovenska strávila tři roky. Po dvouletém angažmá v 1.FC Slovácko se přestěhovala do Prahy, kde stihla po svém příchodu do Slavie potvrdit svůj velký potencionál a ve dvou ligových zápasech si připsat tři asistence a jednu branku.

Výhra “Cena fanúšika” mě překvapila a velmi si jí vážím. Jsem šťastná, že jsem se dostala v tak mladém věku mezi 10 nejlepších fotbalistek Slovenska a obsadila tam desáté místo, n-navíc jsem nedávno získala i ocenění Fotbalistky roku do 19 let. Musím říct, že rok 2022 byl pro mě asi jeden z nejúspěšnějších, což mi potvrzují i tyto ocenění. Všech individuálních ocenění si vážím a děkuji všem, kteří hlasovali a podporovali mě. Jsem vděčná, že jsem je mohla získat, jsou pro mě obrovskou motivací na sobě pracovat ještě víc, a že to, co dělám, dělám správně,“ prozradila talentovaná Tamara Morávková.


Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články