Slavia členem Asociace společenské odpovědnosti | SK Slavia Praha
Více

Slavia členem Asociace společenské odpovědnosti

Po stanovení jasné strategie společenské odpovědnosti (CSR) a založení Nadačního fondu Slavie se klub stal také součástí tuzemské Asociace společenské odpovědnosti.

Klub rovněž zaslal přihlášku do mezinárodní asociace The European Football for Development Network (EFDN).

Slavia tak udělala další z důležitých kroků na své letošní cestě stát se společensky odpovědným klubem, který nejenom pomáhá tam, kde je to potřeba, ale záleží mu také na komunitě, v níž působí, nebo na dopadech na životní prostředí.

„Mít přesah do jiných oblastí mimo sport jsme dostali do vínku. Všemi kroky, které postupně činíme a v letošním roce jich bude celá řada, navazujeme na naši historii, v níž pomoc, zodpovědnost a morální principy hrály zásadní roli,“ upřesňuje Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

V České republice vstoupila Slavia do Asociace společenské odpovědnosti, která patří k největším iniciativám v zemi. Ve svých aktivitách podporuje nejen principy CSR, ale také globální cíle udržitelného rozvoje, které jsou definované OSN. Členskou základnu tvoří už více než 500 firem, organizací i neziskových společností z nejrůznějších oblastí. Slavia tak bude mít jedinečnou příležitost sdílet své zkušenosti, a především se inspirovat a dál rozvíjet v rámci bohatého networkingu.

„V tuto chvíli se aktivně angažujeme v projektech v sociální oblasti, ať jde o onkologicky nemocné pacienty, mládež či oblast paliativní péče. Postupně se chceme více zaměřit na prohlubování a dosahování cílů například v enviromentální oblasti. Abychom snížili spotřebu energie, více využívali alternativní zdroje, anebo se celkově se zaměřili na waste management. A právě díky členství v Asociaci věříme, že získáme spoustu inspirativních příkladů,“ doplnila Michaela Schejbalová, CSR manažerka Slavie.

Druhou významnou asociací je mezinárodní The European Football for Development Network (EFDN), kam Slavia zaslala svou přihlášku a pracuje se na jejím kladném vyřízení.

EFDN se skládá z profesionálních fotbalových klubů, lig a fotbalových svazů, jež se angažují ve prospěch svých komunit a společenské odpovědnosti a mají chuť spolupracovat a angažovat se na evropské úrovni.

Cílem asociace je propagovat sílu fotbalu jako nástroje sociálního rozvoje a podporovat úsilí členů v jejich iniciativách. Slavia si velmi dobře uvědomuje, že profesionální sport, včetně fotbalu, může mít i vzhledem ke své popularitě a stále rostoucí sledovanosti velmi významný vliv na své okolí, čehož chce využít k pozitivním dopadům.

EFDN v současné době tvoří více než 150 klubů, lig a fotbalových svazů z 32 evropských zemí.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články