Etický kodex: Rozvíjíme hodnoty zakladatelů Slavie | SK Slavia Praha
Více

Etický kodex: Rozvíjíme hodnoty zakladatelů Slavie

Slavia se v letošním roce hodlá ještě mnohem více soustředit na prohlubování své společenské odpovědnosti. V rámci nové strategie zveřejňuje klub znění svého etického kodexu, ve kterém se hráči i zaměstnanci zavazují hrát a chovat se v duchu zásady fair play.

Společný závazek by měl být jedním z prvních velkých kroků na cestě být opravdu společensky odpovědným klubem.

Na hřišti, na tribunách. Uvnitř i mimo ochozy FORTUNA:ARENY. Ve všech rovinách, v duchu etického kodexu Slavie, který reflektuje její hodnoty a principy, na kterých od svého vzniku stojí.

Slavia etickým kodexem prostřednictvím všech svých zaměstnanců, hráčů, trenérů, managementu a dalších pracovníků a partnerů potvrzuje svůj závazek činit vše pro to, aby v rámci její činnosti byly naplňovány nejvyšší standardy etického a morálního jednání.

Při úctě k bohaté historii Slavie. V rámci respektování odkazu jejích zakladatelů a všech jejích následovníků. Ve snaze jasně vymezit směřování a příklad Slavie jako jednoho z předních českých a středoevropských klubů.

„Slavia, jakožto multikulturní fotbalový klub, ctí lidská práva a základní svobody, odmítá a netoleruje žádné druhy diskriminace založené např. na příslušnosti k rase, etniku, pohlaví, sexuální orientaci, státu, náboženství. Slavia odmítá jakékoli projevy nesnášenlivosti, rovněž netoleruje jednání, při kterém by se kdokoli mohl cítit omezován, ponižován nebo obtěžován,“ stojí v etickém kodexu.

Slavia dbá na budování prostředí, ve kterém vládne důvěra, vstřícnost, vzájemný respekt a snaha o týmovou spolupráci.

„Za všech okolností a při maximální odpovědnosti vůči ostatním a sobě samým by proto měli jednat fair-play, ve vzájemné úctě a respektu ke všem spoluhráčům a spolupracovníkům, soupeřům, rozhodčím, partnerům klubu, rodinám a všem dalším.“

K hodnotám, k nimž se klub hrdě hlásí a chce na nich stavět své aktivity, patří také podpora dětí a mládeže, vedení ke sportu a celkovému zdravému životnímu stylu. K němu nepatří jen fyzická kondice, ale i psychická pohoda. V podpoře duševního zdraví, a to u nejen u samotných dětí a mládeže, ale i u dospělých, vidí klub velký potenciál.

Do etického kodexu se promítly všechny oblasti společenské odpovědnosti. Zaměstnanci, hráči a management tak svůj společný závazek vyjádřili také k rozvoji komunity a podpory fanoušků, kteří patří k těm nejaktivnějším v lize.

Stejně tak se stala důležitou otázka bezpečnosti nebo důsledné ochrany osobních údajů a citlivých dat. Své významné místo má v kodexu také ochrana životního prostředí.

Celé znění etického kodexu SK SLAVIA PRAHA – FOTBAL A.S. si můžete přečíst zde.


Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články