Se Synotem nepříjemná ztráta | SK Slavia Praha
Více

Se Synotem nepříjemná ztráta

V zápase proti Synotu se nám nepodařilo prolomit smolnou sérii, která začala zápasem s Brnem. Slávisté sice hráli lépe než v předchozích utkáních, ke kýženému bodovému zisku to ale nevedlo. Opět jsme zazdili několik šancí a rozhodující branka padla po hrubé chybě jinak spolehlivé obrany. Nezbývá než doufat, že se mužstvo sebere a ve čtvrtek vyřadí Servette.

Celý první poločas jsme měli převahu, Synot se snažil o brejky - v 7. posunul Kowalík na levé straně na Blahu, ten našel ve vápně volného Malára, který však vystřelil slabě, a tak Václavík míč bez problémů kryl. V 9. chyboval Müller v rozehrávce, Malár však naštěstí volil nepřesnou koncovou přihrávku. To bylo ze strany moravského týmu v útočné fázi v první půli vše. Naši hráči se do šancí začali tlačit až ke konci první dvacetiminutovky: v 17. se prodral po levé straně aktivní Kuchař, jeho centr brankář hostí jen vyrazil, k míči se dostal Gedeon a pálil těsně vedle opuštěné branky. O dvě minuty později při brejku tři na dva poslal Zelenka dopředu Tomáše Doška, jehož ránu stačil na poslední chvíli obránce Synotu srazit. Ve 29. si Tomáš Došek zpracoval ve vápně Sedláčkův centr a pohotově vystřelil. Drobisz vyrazil před Zelenku, který však nestačil zareagovat. Naše převaha postupně rostla, hráči se snažili a gól visel ve vzduchu. Těsně před půlí mohl po rohu otevřít skóre Müller, prováhal ale vhodnou chvíli ke střele.

Ve druhé půli jsme pokračovali v obléhání soupeřovy branky. Zdálky stříleli Lukáš Došek a Dostálek. V 61. hlavičkoval po Kuchařově centru z pravé strany těsně nad Tomáš Došek. Diváci čekali každou chvíli gól a ten přišel - ale nečekaně na druhé straně. Müller se Sankovičem nedokázali uklidit míč z dlouhého výkopu do bezpečí, do šance se prodral Blaha a překonal Václavíka – 0:1. Slavií inkasovaná branka otřásla a Synotu se otevíral prostor pro brejky. Přesto jsme mohli vyrovnat – v 61. hlavičkoval Tomáš Došek nad, stejně tak v 77. střídající Švancara. Velkou příležitost spálil Dostálek – odstavil si kapitána hostí Soldána a dostal se až před gólmana, proti kterému bohužel neuspěl. Těsně před koncem netrefil Švancara ze tří metrů bránu, a tak si hosté odvezli ze Strahova všechny tři body.

Jak to viděli naši hráči
Situaci, po které padl jediný gól zápasu, popsal Michal Václavík jednoduše: „Drobisz vykopl míč, naši obránci si ho nechali spadnout, Blaha se k němu dostal a skóroval.“ Náš gólman byl z porážky zdrcen: „Nevím, proč prohráváme. Nepadá nám to tam, nedáváme šance. Nálada byla před zápasem bojovná, chtěli jsme udělat vše pro vítězství, ale nepovedlo se to. Doufám, že se do čtvrtka zvedneme a konečně to zlomíme. Ale ty ztráty s Brnem, Bohemkou a Synotem nás můžou hodně mrzet.“ Další neúspěch nesl těžce i útočník Luděk Zelenka: „Padlo to nás, babráme se v tom. Každý zápas nedáme několik šancí a dostáváme hloupé góly. Musíme to zlomit, nemůžeme prohrávat se Starým městem. Věřím, že se to ve čtvrtek konečně povede.“

Jak to viděl náš trenér
„Těžko hledám slova. Věděl jsem, že nás čeká náročný zápas. Měl jsem strach, aby se na mužstvu neprojevil náročný program. Přesto jsme první poločas zatlačili Synot do defenzívy, chyběl nám ale důraz a klid v koncovce. Pak přišel po chybě trest. Dva naši obránci udělali minelu a šli jsme do kolen. Nevím, co mám říct, když máme tři čtyři šance a nedáme je,“ hodnotil utkání Josef Pešice, který se snažil najít příčiny současného stavu mužstva: „Hráči vědí, že potřebujeme dát gól, že na tom moc záleží a to jim svazuje nohy. Jestliže zazdíme v zápasech tolik šancí, klesáme níž a níž. Kdybychom alespoň nějaké příležitosti proměnili, tak bychom na tom byli úplně jinak.“

Jak to viděl trenér hostů
„Vzhledem k nabitému programu soupeře jsme dnes cítili šanci. V první půli jsme však nebyli aktivní a Slavia vypadala lépe a přehrávala nás. Cítil jsem, že je to otázka času, kdy to tam spadne. Ani začátek druhé půle nebyl z naší strany příliš kvalitní. Ten gól, co jsme dali, přišel jako blesk z čistého nebe. Soupeř pak znervózněl a nedařilo se mu. Naše úvodní taktika rychlých brejků nám konečně začala vycházet. Dnes vyhrálo šťastnější mužstvo. Takový je ale fotbal,“ shrnoval zápas František Komňacký.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články