Hráči na hostování: Beran asistoval u výhry, čisté konto pro Vágnera | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Beran asistoval u výhry, čisté konto pro Vágnera

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem přehledu.

FORTUNA:LIGA

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): Srbský křídelník nastoupil v duelu proti Spartě v základní sestavě. Do vápna soupeře sice vyslal několik nebezpečných centrů, Ostravanům se ale zápas nevydařil a s letenskými prohráli jasně 0:3.

Ubong Ekpai (FK Mladá Boleslav): Zkušený záložník odehrál proti Liberci více jak hodinu hry, při jasném vítězství 4:0 se prezentoval aktivním výkonem, i díky jeho podpoře útoku Středočeši oslavili důležitou výhru.

Michal Tomič (FK Mladá Boleslav): Do utkání s Libercem nastoupil v 69. minutě, kdy na trávníku nahradil Ubonga Ekpaie. Ve zbytku duelu domácím pomohl udržet vysoké vedení až do závěrečného hvizdu.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Mladý stoper odehrál v Mladé Boleslavi smolné utkání, v prvním poločase domácí třikrát překonali defenzivu Severočechů, v závěru půle se navíc sešívaný obránce zranil a na trávníku jej musel nahradit Varfolomeev.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): V utkání s Boleslaví odehrál téměř celý zápas, ani jemu se ale ve středu pole příliš nedařilo a Slovan počtvrté v řadě padl.

Babacar Sy (FK Teplice): Senegalský útočník nastoupil do utkání se Zbrojovkou v 75. minutě za stavu 1:0 pro skláře, do statistik se ale zapsal pouze žlutou kartou, kterou od rozhodčího viděl závěru druhé půle. Zbrojovce se navíc v poslední minutě nastavení podařilo skórovat z penalty a utkání tak skončilo jednobrankovou remízou.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): V duelu s Teplicemi odehrál pětadvacetiletý záložník více jak hodinu hry, v záloze se prezentoval aktivním výkonem, po gólu domácího Pleštila byl ale stažen z trávníku za ofenzivnějšího Rogožana.

Michal Beran (Bohemians 1905): V domácím utkání s Pardubicemi nastoupil v základní sestavě a asistencí přispěl k důležité výhře 2:0. Přihrávku na první gól utkání si připsal ve 37. minutě, kdy z pravého křídla přesnou přihrávkou pod sebe našel ve vápně neobsazeného Hálu, který ranou na bližší tyč propálil Nitu.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Jedna z opor pardubické sestavy nastoupila i do utkání proti klokanům, perníkářům se ale duel tentokrát nevydařil, i přes převahu v držení balonu nedokázali vzdorovat ofenzivě domácích a prohráli 0:2.

Marek Icha (FK Pardubice): Návrat do sestavy po dlouhé pauze způsobené zraněním mladému obránci nevyšel podle představ, na hřišti Bohemians nedokázal Pardubicím pomoci k zisku cenných bodů.

Bundesliga (Rakousko):

Moses Usor (LASK Linec): V duelu s favorizovaným Salzburgem nastoupil v základní sestavě, s jasným lídrem tabulky se ale LASK většinu zápasu musel bránit a sešívaný křídelník tak neměl tolik prostoru k ofenzivním akcím. Z trávníku byl stažen v 85. minutě za stavu 0:2.

Maksym Talovjerov (LASK Linec): Po zranění naskočil do utkání se Salzburgem v 85. minutě, s průběžným výsledkem už ale Linec ve zbylém čase nic udělat nedokázal.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Jakub Zeronik (FK Příbram): V utkání týmů z čela tabulky nastoupil v základní sestavě, horníkům pomohl k vítězství 2:0 a návratu na průběžné první místo tabulky.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Mladý brankář čelil v utkání s Opavou čtyřem střelám, za svá záda pustil pouze ránu Kopečného a pomohl Vyškovu k remíze 1:1.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlý stoper odehrál proti Opavě celé utkání, na pozici stopera předvedl jistý výkon, i tak ale Jihomoravané se Slezany pouze remizovali.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný stoper nastoupil na hřišti Sparty v základní sestavě, v duelu dokázal vymazat ofenzivu letenských a Vlašimi pomohl k cenné výhře 3:0.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský záložník odehrál proti Pražanům celý zápas, nejblíže gólu byl v 51. minutě, kdy ale jeho brána zamířila pouze do tyče. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, Středočeši totiž i tak jasně zvítězili.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): V duelu se Spartou zneškodnil hned pět střel soupeře, připsal si čisté konto a velkou měrou se tak podílel na výhře Vlašimi.

Erik Biegon (FC Sellier & Bellot Vlašim): Do duelu s letenskými naskočil v 74. minutě, ve zbytku duelu pomohl domácím udržet jasné vedení do závěrečného hvizdu.

Filip Šimeček (FC Sellier & Bellot Vlašim): Po návratu z hostování v Benešově se mladý středopolař poprvé objevil na druholigových trávnících, v závěrečné desetiminutovce duelu se Spartou přispěl k jasné výhře modrobílých.

Česká fotbalová liga

Pavel Behenský (Králův Dvůr): V duelu s Přešticemi odehrál celý zápas, ve kterém přispěl k důležitému a těsnému vítězství Králova Dvora 2:1.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články