Vítězství 4:2 nad Slováckem na úvod jara | SK Slavia Praha
Více

Vítězství 4:2 nad Slováckem na úvod jara

V prvním jarním kole si fotbalistky Slavie připisují 3 důležité body po výhře 4:2 nad Slováckem. Střelecky se prosadila Divišová, Černá, Šurnovská a ve druhém poločase zimní posila Slavie Heleigh Stackpole.
„V prvním jarním ligovém utkání jsme přivítaly Slovácko, které přijelo velmi kvalitně připravené. V úvodu utkání nám svoji odvážnou kombinační hrou dělalo v obraně starosti, nicméně zápas rozhodují branky a těch my daly více než soupeř. Dvě inkasované branky si musíme rozebrat a ponaučit se z chyb, které brankám předcházely. Vítězství nad Slováckem si ceníme i přes počasí, které nebylo optimální. Za vstřelenou branku jsem moc ráda, vzhledem k tomu, že pomohla ke třem důležitým bodům,“ zhodnotila utkání střelkyně úvodní branky zápasu Petra Divišová.

„Těsně po mém přestupu nás čekalo utkání se Slováckem, na které jsem se samozřejmě moc těšila. Bylo to pro mě určitě jiné utkání, protože to bylo poprvé, kdy jsem nastoupila proti svému bývalému týmu. Zápas byl náročný, hrálo se na obě strany. Získaly jsme tři důležité body a věřím, že ve vítězné sérii budeme pokračovat. Moje pocity ze zápasu jsou dobré, vyhrály jsme a navíc se mi podařilo nahrát na dvě branky, za což jsem ráda,“ říká zimní posila Tamara Morávková.

„Zasloužené jsme zápas vyhrály, měly jsme daleko víc šancí, i když jsme proměnily jenom čtyři. Pokaždé, když jsme se dostaly do vedení, soupeř dokázal reagovat, navíc jsme i hodně šancí nedokázaly proměnit. Ve druhém poločase jsme soupeře do ničeho nepustily a Haleigh Stackpole se ke konci zápasu postarala o čtvrtou branku zápasu. S výsledkem jsem spokojený, poprvé jsme letos hrály na trávě a zápas nebyl vůbec jednoduchý, soupeř hrál velmi dobře, navíc nás v týmu trápí viróza. O to víc jsme rádi za tři důležité body,“ říká spokojený trenér žen Karel Piták.

Další zápas čeká slávistky v sobotu 18.3, kdy od 14:00 vyzvou opět na domácí půdě v Horních Měcholupech Baník Ostrava.


Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články