Zástupci SKS a FCVP navštívili společně FN Motol | SK Slavia Praha
Více

Zástupci SKS a FCVP navštívili společně FN Motol

Jen několik hodin před vzájemným duelem navštívili Jaroslav Tvrdík s Adolfem Šádkem v doprovodu hráčů a hráček společně Transplantační jednotku dětské hematologie a onkologie v pražském Motole. Před utkáním pak kapitáni týmů předají šek na 200 000 Kč organizaci DONOR.

Generální ředitel Viktorie Adolf Šádek, sportovní ředitel Daniel Kolář a Radim Řezník na straně jedné, na druhé potom předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, Jan Bořil a Tereza Krejčiřiková. V tomto složení vyrazily oba kluby navštívit Transplantační jednotku dětské hematologie a onkologie.

Po krátkém přivítání od profesora Petra Sedláčka, vedoucího lékaře transplantační jednotky, Kliniky dětské hematologie a onkologie a předsedy spolku DONOR a Marie Choniawkové, místopředsedkyně DONOR a Psychosociální poradkyně na klinice, předali klubové dárky přímo dětským pacientům. „Velmi si této návštěvy vážíme a mohu prozradit, že se na ni všichni u nás těšili. Oběma týmům přeji, aby se večerní zápas vydařil a nesl se v duchu fair play, o což se oba kluby snaží, což je správný signál,“ poděkoval Petr Sedláček.

„V motolské nemocnici jsem jako pacient strávil sedm měsíců, tato zkušenost mi pomohla nahlížet na věci jinak. Jsme rádi, že nás naše společná aktivita s Plzní spojila právě tady. Fotbal je hra, život ve skutečnosti přináší mnohem vážnější problémy, jak je zde na jednotce názorně vidět. Všem by prospělo mít možnost si to tady projít. To je ten nejdůležitější vzkaz fanouškům,“ řekl předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Vážím si toho, že jsem mohl být součástí této návštěvy. Na světě jsou důležitější věci než fotbal, a zdraví je tou nejhlavnější ze všech. Jsem moc rád, že jsme díky společné iniciativě mohli pomoci dobré věci,“ řekl kapitán Jan Bořil.

Přímo před utkáním pak zástupci DONORU převezmou od kapitánů Tomáše Holeše a Lukáše Hejdy šek na 200 000 Kč. Slávisté tak navazují na otevřený trénink den před zápasem, kde se na vstupném díky sedmi stům zúčastněným fanouškům vybralo více než 60 000 Kč.


Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články