Hráči na hostování: Premiérové branky Prebsla a Babacara Sy | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Premiérové branky Prebsla a Babacara Sy

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Klíčový stoper pardubické defenzivy pomohl o víkendu Východočechům zbrzdit ofenzivu Baníku Ostrava a přispěl k dalšímu bodovému zisku perníkářů za remízu 1:1.

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): Drobný záložník patřil v zápase s Pardubicemi k nejaktivnějším hráčům na hřišti. Sám mohl skórovat už v 18. minutě, nevyzrál ale na pozorného Nitu. Ve zbytku zápasu poté vyslal několik nebezpečných přihrávek do vápna, k brance ale tentokrát ani jedna nevedla. Duel skončil remízou 1:1.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Zkušený záložník naskočil do zápasu proti Zlínu v závěrečné desetiminutovce, svojí aktivitou na trávníku pomohl domácím srovnat nepříznivě se vyvíjející skóre a vybojovat pro Brno bod do tabulky za remízu 1:1.

Babacar Sy (FK Teplice): Senegalský útočník v duelu se Spartou dostal příležitost na závěrečné minuty a v jinak už rozhodnutém zápase vstřelil svoji první ligovou branku, kterou snížil skóre na konečných 1:4. Gól zaznamenal poté, co Žák vypíchl ve vápně míč Panákovi, sešívaný útočník si kličkou poradil s Kovářem a poslal míč do odkryté sítě.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Talentovaný střední obránce také o víkendu zaznamenal svoji premiérovou branku ve FORTUNA:LIZE, ta ale vedla pouze ke zmírnění prohry s Bohemians 1:3. Míč do sítě poslal v 54. minutě, kdy se k němu na zadní tyči odrazil míč a obránce Slavie jej ve skluzu poslal za záda bezmocného Jedličky.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): V utkání s klokany odehrál celý zápas, do statistik se tentokrát zapsal pouze žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v 83. minutě.

Michal Beran (Bohemians 1905): Duel na hřišti Liberce pro něj začal v 58. minutě, kdy na trávníku nahradil Jánoše. Bohemians v tu chvíli vedli o jednu branku, i díky aktivitě mladého středopolaře se jim podařilo znovu skórovat a zvítězit po výsledku 3:1.

Michal Tomič (FK Mladá Boleslav): Do utkání se Slováckem, tedy svým bývalým klubem, nastoupil mladý krajní obránce v základní sestavě. Na pravém half-bekovi předvedl aktivní výkon, ani on ani jeho spoluhráči ale na domácí celek nevyzráli a padli po výsledku 1:2.

Ubong Ekpai (FK Mladá Boleslav): Nigerijský křídelník naskočil do duelu v Uherském Hradišti v 79. minutě s cílem pomoci zvrátit nepříznivě se vyvíjející skóre, gólově se ale neprosadil a porážce Středočechů zabránit nedokázal.

Bundesliga (Rakousko):

Moses Usor (LASK Linec): V utkání s Tirolem odehrál téměř celý zápas a svoji aktivitou na pravém křídle přispěl k důležité výhře 3:2, díky které LASK zůstává v tabulce v kontaktu s průběžně druhým Štýrským Hradcem.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): V zápase na hřišti Líšně odehrál v obraně celý zápas, porážce 2:0 s jedním z favoritů na postup ale nezabránil.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): V duelu na hřišti brněnského týmu se v ofenzivě neprosadil, do statistik se zapsal pouze žlutou kartou, kterou od sudího uviděl ve 22. minutě.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): I urostlý středopolař strávil na trávníku celé utkání, ani tentokrát se mu ale nepodařilo nalézt ztracenou střeleckou formu a gólově se prosadit.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Líšeň na mladého brankáře vyslala čtyři střely, dvě z nich, včetně penalty, skončily za jeho zády a Středočeši se tak domů vraceli bez bodu.

Erik Biegon (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný ofenzivní hráč si odbyl svoji premiéru po příchodu ze Slavie, na trávník naskočil v 81. minutě, s nepříznivým výsledkem se mu ale už nic udělat nepodařilo.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Do duelu na trávníku Karviné nastoupil na závěrečných dvacet minut, s průběžným stavem 1:0 pro domácí se už ale jemu ani spoluhráčům nic udělat nepodařilo a jaro tak Příbram odstartovala těsnou porážkou.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Talentovaný gólman si o víkendu připsal čisté konto, v zápase s Táborskem sice neměl moc práce, se všemi akcemi soupeře si ale poradil a pomohl tak Moravanům alespoň k bezbrankové remíze.

František Matys (MFK Vyškov): V zápase na trávníku Táborska nastoupil v základní sestavě, na postu stopera působil jistým dojmem, soupeři nedovolil skórovat a podílel se tak na konečné dělbě bodů.

Česká fotbalová liga

Pavel Behenský (Králův Dvůr): V zápase se Zbuzany nastoupil v základní sestavě a pomohl domácím dovést zápas k těsné výhře 2:1.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články