PREVIEW: Trpišovský a Tecl před Plzní | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Trpišovský a Tecl před Plzní

Šlágr 23. kola FORTUNA:LIGY se blíží. O sobotním domácím utkání s Plzní promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, útočník Stanislav Tecl odpovídal na dotazy fanoušků.

Souboj Slavie s Plzní, prvních dvou týmů tabulky, uvidí v sobotu od 18:00 vyprodaný Eden.

„Všichni se vždycky těšíme na ty nejdůležitější zápasy, kdy je vyprodáno, kdy je plný stadion. Věříme, že předvedeme dobrý výkon, nadchneme fanoušky a půjdeme si za tím, co chceme,“ pevně věří trenér Jindřich Trpišovský.

Na pravidelné dotazy fanoušků odpovídal Stanislav Tecl, který se Slavií získal čtyři mistrovské tituly, za Viktorii přidal další dva.

„Můj nejlepší gól byl ten z derby,“ odpovídal na jeden z dotazů fanoušků desetigólový střelec.

Slávisté půjdou do utkání posílení výjimečnou bilancí z domácích utkání v letošní sezoně. V domácí soutěži dokázali v Edenu dovést do vítězného konce všech jedenáct duelů.

„Domácí bilance je skvělá, tým si doma věří, pomáhají mu fanoušci, ta energie žene tým dopředu. Chceme navázat na dobré domácí výkony,“ říká trenér sešívaných.

Plzeň v jarní části sezony z šesti utkání získala deset bodů. Nejlepším střelcem soupeře je jedenáctigólový Roman Květ.

„Plzeň je komplexní tým. Jsou hodně silní v soubojích, ve vzduchu i ve standardkách. Využívají typologii Chorého. Je to vyspělý tým se zkušenými hráči, jsou dlouho pohromadě. Bude to o tom najít skulinky, kdy bychom mohli mít převahu a eliminovat soupeře,“ zná silné stránky soupeře Jindřich Trpišovský.

Trenérský tým Slavie těší zlepšující se zdravotní stav Lukáše Masopusta s Jakubem Hromadou. První jmenovaný se představil v pondělním derby rezervních týmů, druhý je v plném tréninku.

„Kuba Hromada už se celý týden připravuje s týmem, chyběl nám hodně. Lukáš Masopust má za sebou těžké období, měl dvoje antibiotika, nemoc se mu vrátila. Jeho návrat byl hodně komplikovaný. Jsme rádi, že trénuje s týmem a je použitelný na část utkání,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Plzni začíná v sobotu v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články