Slavia a Plzeň spolu pro DONOR | SK Slavia Praha
Více

Slavia a Plzeň spolu pro DONOR

Slavia vs. Plzeň. První proti druhému, rozdíl jediného bodu. Souboj klubů, které vládnou tuzemskému fotbalu posledních osm let. Velký šlágr, který v sobotu od 18:00 bude hostit Eden, proběhne pod záštitou a na pomoc sdružení DONOR.

„Celý zápas věnujeme sdružení DONOR, transplantační dětské jednotce v Motole. Šéfové v doprovodu hráčů z obou klubů půjdou v sobotu předat šek. Chceme vyzvat také naše fanoušky, aby na tuto jednotku přispěli. Moc bych si přál, aby fotbal byl boj na krev, ale pouze na trávníku. Chceme, aby zápas byl v duchu fair play. Chceme slíbit za oba kluby, že budeme bojovat, soupeři nic nedarujeme. Pojďme se hecovat, pojďme si fandit i klidně vyhrocenějším způsobem, ať je ta atmosféra bojová, ale mysleme na to, že do fotbalu nepatří nenávist. Pojďme to udělat tak, aby tento zápas byl velkým zápasem českého fotbalu,“ řekl na středečním "Setkání kapitánů" předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Je úžasné, že dva klíčové fotbalové kluby naší ligy mohou ukázat něco dalšího než jenom běžnou rivalitu. Že se dokáží sjednotit na podpoře věcí, které jsou důležitější. My se nesetkáváme v běžném životě s někým, kdo je vážně nemocný, historicky je tady tendence, že se o tom příliš nehovoří. Myslím si, že je občas dobré to připomenout, poukázat na to, nastolit toto téma. Myslím si, že sobotní zápas tomu může velmi napomoci,“ přeje si předseda sdružení DONOR prof. MuDr. Petr Sedláček.

„Celá slávistická kabina má radost z toho, že takto významné utkání může začít předáním peněz pro DONOR, které jsme mezi klukama také vybírali,“ dodává kapitán týmu Tomáš Holeš.

Se sdružením DONOR, který se v motolské nemocnici stará o podporu a pomoc pacientům po transplantaci kmenových buněk se závažnými akutními i chronickými onemocněními, Slavia dlouhodobě spolupracuje.

Tradicí se staly pravidelné mikulášské nadílky slávistů na transplantační jednotce Kliniky dětské hematologie a onkologie v Motole, od první návštěvy červenobílé delegace na klinice uplyne brzy dvacet let. Zatím naposledy v prosinci obdarovali malé onkologické pacienty slávistickými dárečky Lukáš Provod s Davidem Juráskem a Václavem Jurečkou. V červnu pak děti opět vyrazí za podpory Slavie na Onkologické hry do Polska.

Na konto DONORU poputuje výtěžek z prodeje vstupenek na páteční otevřený trénink, který ve FORTUNA:ARENĚ proběhne od 16:00.

Slávisté navíc nastoupí ve speciální sadě dresů, na které bude zvěčněno logo DONORU. To Slavia už několik sezon nosí na dresu v pohárových soutěžích.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články