B-tým čeká v pondělí od 18:00 derby | SK Slavia Praha
Více

B-tým čeká v pondělí od 18:00 derby

Slávisté se v prvním jarním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY střetnou v derby se Spartou. Utkání je na programu v pondělí 6. března od 18:00 v epet Areně. Utkání odvysílá živě ČT sport. Vstupenky jsou v prodeji online.

V rámci 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY slávistická rezerva vycestuje na druhý břeh Vltavy. Sešívaní se v pondělí od 18:00 utkají s rezervou pražské Sparta v epet Areně.

„Na první soutěžní zápas se už těšíme. Když si vzpomenu, jak jsme se ještě před rokem připravovali na umělé trávě na zápas v ČFL, tak je to pro nás čest si takové utkání zahrát, a ještě ke všemu na takovém stadionu, který zažil spoustu významných zápasů,“ říká před utkáním hlavním trenér slávistické rezervy Marek Jarolím.

Slávisté mají za sebou poměrně úspěšnou přípravu. Z osmi přípravných utkání pětkrát zvítězili, jednou remizovali a dvakrát prohráli. Rezerva Sparty odehrála přes zimní pauzu deset přípravných zápasů. „O posledních zápasech Sparty víme, respektive o výsledcích z přípravy. Ale čeká nás derby béček, a tam se dají očekávat i nějaké hráčské změny. Víme, jak se Sparta v přípravě prezentovala, ale díky těmto faktorům to může být úplně jiný zápas,“ předesílá hlavní trenér.

Po podzimu se slávisté nacházejí na šestnáctém místě tabulky F:NL, pondělní soupeř s jedním bodem navíc na místě patnáctém. Tabulka je ovšem velmi vyrovnaná a slávisté ztrácí na jedenácté místo pouze tři body.

V podzimní části ligy sešívaní svého pondělního soupeře porazili 4:2. „Oproti podzimnímu zápasu se týmy obměnily. Hlavně Sparta má nového trenéra, hrají s jinými možnostmi rozestavení. Z našeho posledního vzájemného zápasu můžeme brát tedy akorát to, že někteří naši kluci ten zápas odehráli, získali zkušenosti,“ dodává hlavní trenér slávistické rezervy.

Derby rezerv je na programu v pondělí 6. března od 18:00. Vstupenky jsou stále k dispozici online. Utkání odvysílá přímým přenosem ČT sport. Slávisti, přijďte podpořit B-tým do startu jarní fáze!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články