Hráči na hostování: Usor v základu, Beran pomohl k semifinále | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Usor v základu, Beran pomohl k semifinále

Jak se v uplynulých sedmi dnech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Mladý záložník dostal po dlouhé době příležitost v základní sestavě, proti Brnu odehrál přes sedmdesát minut hry. Na trávníku rozdal několik dobrých pasů, pokus o nebezpečné zakončení v úvodu zápasu mu zblokovala pozorná obrana soupeře. Hřiště opustil za remízového stavu 1:1, který vydržel až do závěrečného hvizdu.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): V Ďolíčku strávil na trávníku více jak šedesát minut, ve středu zálohy předvedl aktivní výkon, Brnu se ale nedařilo vstřelit vyrovnávací branku a sešívaný středopolař tak byl na hřišti nahrazen odpočatým Divíškem.

Michal Tomič (FK Mladá Boleslav): Do utkání proti Českým Budějovicím naskočil talentovaný bek v 59. minutě, Středočeši v tu chvíli vedli 2:1. Úkolem mladého obránce tak bylo zejména pomoci udržet nadějný výsledek, Budějovicím se ale deset minut před koncem podařilo skórovat a uzavřít výsledek na konečných 2:2.

Ubong Ekpai (FK Mladá Boleslav): Do duelu s Jihočechy vstoupil po hodině hry spolu s Michalem Tomičem, na trávníku se prezentoval svým tradičně aktivním výkonem, k zisku tři bodů to ale nakonec nepomohlo.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): Na hřišti Plzně odehrál celý zápas, ve středu hřiště předvedl spolehlivý výkon, těsné porážce 1:2 se mu ale zabránit nepodařilo.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): I mladý stoper nastoupil ve Štruncových sadech v základní jedenáctce, obranu opět řídil z klíčové pozice prostředního ze tří stoperů, i přes řadu skvělých defenzivních zákroků se mu ale porážku Severočechů odvrátit nepodařilo.

Babacar Sy (FK Teplice): Senegalský útočník naskočil do zápasu v Jablonci do startu druhé půle, na těžkém a zasněženém terénu se sklářům vůbec nedařilo. Sešívaný útočník se v průběhu duelu ocitl v jedné nadějné pozici, míč ale poslal vysoko nad břevno a Jablonec nakonec zvítězil jasně 4:1.

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): V utkání s Hradcem Králové patřil v první půli k ofenzivně nejaktivnějším hráčům domácích, žádný ze střeleckých pokusů ale tentokrát nedokázal nasměrovat mezi tři tyče a v 60. minutě byl nahrazen odpočatým Boulou. Hradec nakonec dokázal zvítězit 2:0.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): V dalším důležitém duelu talentovaný stoper málem pomohl k cennému skalpu na hřišti Olomouce, Východočechům se ale nepovedl samotný závěr utkání, v nastavení inkasovali z penalty a duel skončil remízou 2:2.

Bundesliga (Rakousko):

Moses Usor (LASK Linec): V zápase proti Austrii Lustenau dostal mladý křídelník prostor v základní sestavě, i přes jasnou převahu LASKu se mu ale nepodařilo gólově prosadit a v 70. minutě byl stažen z trávníku za čerstvého Goigingera. Linec nakonec zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem díky proměněnému pokutovému kopu v samotném závěru nastavení.

MOL Cup:

Michal Beran (Bohemians 1905): V pohárovém utkání proti Slovácku dostal drobný záložník podruhé v řadě příležitost v základní sestavě. Bodově se sice neprosadil, díky svým technickým přednostem a aktivitě na míči měl ale velkou měrou zásluhu na vedení 2:0, které platilo při jeho odchodu z trávníku v 66. minutě. Domácím se sice na samém konci utkání podařilo snížit na 1:2, druhou branku se jim už ale vstřelit nepodařilo a do semifinále poháru se tak probojovali klokani.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Stále teprve devatenáctiletý obránce získal ve středečním čtvrtfinále další cenné zkušenosti, s nebezpečnou ofenzivou Sparty se pasoval více než 120 minut. Utkání totiž po remíze 2:2 v základní hrací době dospělo do prodloužení a penaltového rozstřelu, ve kterém se štěstí nakonec přiklonilo na stranu letenských.

Matěj Valenta (FC Slovan Liberec): Do zápasu se Spartou nastoupil v průběhu první půle za zraněného Gebre Selassieho, ve zbytku duelu pomohl zastavit řadu nebezpečných útoků soupeře, k postupu do semifinále to ale nakonec nestačilo.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): I přes jasnou výhru Slavie předvedl několik skvělých zákroků, v první půli se ukázal zejména proti zakončení Ondřeje Lingra a Ewertona, v druhé půli pak zlikvidoval nebezpečnou ránu Davida Juráska i zakončení Micka van Burena z bezprostřední blízkosti.

František Matys (MFK Vyškov): Proti svému mateřskému celku odehrál celý druhý poločas, ve kterém Slavii dovolili Moravané inkasovat pouze jednou, a proti svým bývalým spoluhráčům tak nasbíral řadu cenných zkušeností.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články