PREVIEW. Köstl před čtvrtfinále MOL Cupu | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW. Köstl před čtvrtfinále MOL Cupu

Soupeřem slávistů v boji o nejlepší čtyřku domácího poháru bude ve středu v Edenu od 18:00 MFK Vyškov. O soupeři promluvil asistent Jaroslav Köstl.

Vyškov prožívá fantastickou sezonu. Svěřenci Jana Trousila jsou v druhé nejvyšší soutěži druzí, na vedoucí Příbram ztrácí dva body. V MOL Cupu pak na své spanilé cestě do čtvrtfinále dokázali vyřadit Jablonec a Zlín. Oba duely proti prvoligovým týmům dovedli na soupeřových hřištích k vítězství 1:0.

„Krásný příběh, čtvrtfinále hraje tým z druhé ligy. Pro nás důležitý zápas, kterému věnujeme maximální prioritu. Je to další krok na naší cestě k cíli, který je jasně vytyčený. Vyškov dobře známe, na několika utkáních jsme se během podzimu byli podívat. Viděli jsme oba souboje s prvoligisty, se Zlínem i proti Jablonci. Důkladně se na ně připravujeme, věřím že i pro soupeře to bude hezký zážitek, zahrát si na tak krásném stadionu. My ale samozřejmě chceme v tom zápase uspět,“ říká Jaroslav Köstl.

Mezi největší opory týmu, který vyznává modrobílé barvy, patří Bienvenue Kanakimana, třiadvacetiletý útočník z Burundi je s devíti góly v šestnácti zápasech děleným nejlepším střelcem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Branky umí střílet také Ondřej Vintr, který svou trefou z pokutového kopu v 86. minutě vyřadil z MOL Cupu silný Jablonec. 25letý útočník se ve F:NL prosadil šestkrát.

„Mají velmi nepříjemné hráče dopředu, Kanakimana a Alexis Alegue, hrají výborně, jsou góloví. Po zisku míče cíleně zůstávají nahoře, hrozí z rychlých protiútoků,“ popisuje Köstl.

Klíčovým mužem sestavy je i talentovaný brankář Antonín Kinský, který ve Vyškovu hostuje ze Slavie. Za šestnáct ligových utkání inkasoval na podzim sedmnáctkrát a čtyřikrát vychytal čisté konto. Kromě něj je v týmu na hostování i mladý obránce František Matys.

„Tonda má od nás svolení chytat, je na realizačním týmu Vyškova, jak s tím naloží,“ říká asistent hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského.

Zkušenost s utkáním proti Vyškovu má sešívaná rezerva, 2. října jej na vlastním hřišti přehrála 3:1. Jednou se trefila posila z áčka Matěj Jurásek, druhý gól byl vlastní, konečnou podobu výsledku dal v nastaveném čase druhé půle Adam Pudil. První tým Slavie si proti Vyškovu odbude premiéru až v rámci středečního čtvrtfinále MOL Cupu.

Zápas přímým přenosem bude odvysílán na na webu ČT sport.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články