USAR a hasiči v Edenu: Díky za zážitek! | SK Slavia Praha
Více

USAR a hasiči v Edenu: Díky za zážitek!

Vítěznému šlágru mezi Slavií a čtvrtým Slováckem (2:0) přihlížela v neděli v Edenu vzácná návštěva, čestní hosté z řad Hasičského záchranného sboru ČR, jejich speciální jednotky USAR, která pomáhala při ničivém zemětřesení v Turecku, a turecký velvyslanec v ČR.

Do předzápasového studia zavítal Jiří Čapek, člen HZS hlavního města Prahy a fanoušek Slavie, který kolegy z USAR pomáhal vypravit na tureckou misi. Z rukou Lukáše Valy převzal jako dárek dres Ondřeje Koláře, jehož je velkým fandou.

„Ze současného týmu obdivuju právě Ondru a jeho kolegu Aleše Mandouse, oba by si zasloužili být prvním brankářem Slavie,“ má jasno Jiří Čapek.

Po nástupu hráčů na hřiště brigádní generál Ing. Luděk Prudil a poručík Ing. Marek Steiner, který v Turecku byl zástupcem velitele USAR, dostali z rukou předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka dárkový šek od partnerů Slavie.

Ceremoniálu, po kterém následovala minuta ticha za oběti ničivého zemětřesení v jihovýchodním Turecku a Sýrii a v sobotu zesnulého Martina Pěničku, mistra liga ze sezony 1995/96 a semifinalistu Poháru UEFA, se zúčastnil i turecký velvyslanec v ČR, jeho excelence Egemen Bagis.

Další členové USAR a hasiči přihlíželi dvougólovému představení z VIP boxu edenského stadionu. „Nesmírně si vážím a děkuji za vaši práci, kterou jste v Adiyamanu odvedli. Zachránili jste tři lidské životy, osm desítek těl jste dokázali vyprostit ze sutin. Čeští hasiči navždy zůstanou nedílnou součástí a symbolem pomoci při odklízení následků hrozivé katastrofy, která naši zemi postihla,“ smekl před nasazením členů USAR Egemen Bagis.

Po konci duelu zavítali vzácní hosté rovněž do slávistické kabiny, kde si mohli užít oslavy vítězství přímo s hráči a realizačním štábem Jindřicha Trpišovského. Celý tým jim za jejich obdivuhodnou práci a nasazení vestoje zatleskal.

„Děkujeme, že jste nám tohle umožnili. Gratuluji vám k vašemu vítězství, které bylo skrz boj o titul velmi důležité. A budu velmi rád, když se ještě někdy potkáme, třeba na společném tréninku, o kterém jsme se s panem Tvrdíkem bavili. Ještě jednou díky, byl to velký zážitek,“ uzavřel poručík Ing. Marek Steiner.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články