Žáci přehráli Regensburg, kategorie U11 si vyšlápla na Spartu | SK Slavia Praha
Více

Žáci přehráli Regensburg, kategorie U11 si vyšlápla na Spartu

Dorostencům U17 stačil k výhře nad Tempem Praha jediný gól. Starší žáci přivítali německý Regensburg. Mladší žáci si poradili se Spartou. Kvůli mimořádné sněhové nadílce se muselo odložit utkání B-týmu s rezervou Bohemians. Nový termín pro generálku béčka je pondělí od 13:00 na Xaverově. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 25. února

U19

FK Neratovice-Byškovice vs. SK Slavia Praha 5:1 (2:1)

Sestava: Kolodziej – Piták, Pančev, Hausman – Bouchner, Lopatář, Dufek, Pech, Herák – Mikulanda, Hájek

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Na divizního soupeře jsme nestačili především soubojově. Nefungoval nám bohužel střed obrany, kde jsme museli udělat narychlo změnu z důvodu zranění. Soupeř si také daleko lépe poradil s těžkým terénem. Za stavu 2:1 jsme neproměnili dvě velké šance a soupeř byl poté z každé protiakce nebezpečný. Utkaní si někteří hráči spíše protrpěli, jelikož se ještě úplně nezotavili ze zdravotních obtíží po návratu z turnaje Al Abtal.

U17

FC Tempo Praha U19 vs. SK Slavia Praha 0:1

Sestava: Kessel – Boledovič, Růžička, Křístek, Zima – Zamazal, Slončík, Holub – Lacko, Steklý, Jinoch

Góly: Slončík

Hodnocení trenéra Davida Stříhavky: Ve dvou třetinách hřiště jsme byli dobří v kombinaci, ale jakmile jsme potřebovali řešit koncovku, tak jsme narazili. Podobný obraz hry byl i ve druhé půli, jen s rozdílem, že intenzita hry byla pomalejší. Nějaké šance jsme si ze hry vytvořili, ale rozhodnutí přišlo až po hezké hlavičce Slončíka ze standardní situace. Cenná hubená výhra proti staršímu a připravenému týmu.

U15

SK Slavia Praha vs. SSV Jahn Regensburg 7:2

Sestava: Seidel – Brázda, Fuksa, Červenka, Chaluš – Palaščák, Pastyřík, Kubů – Martyniuk, Potměšil, Klepáč

Góly: Martyniuk 2x, Drašnar 2x, Skokan 2x, Potměšil

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Byli jsme velmi efektivní v zakončení a konečný výsledek je pro soupeře krutý. Při výstavbě hry jsme měli spoustu nepřesností a ztrát. Také jsme si vytvořili jen velmi málo pěkných akcí.

U14

SK Slavia Praha vs. SSV Jahn Regensburg 4:2 (1:1)

Sestava: Churáček – Kratochvíl, Barčot, Pancíř – Kubeš, Kravařík, Ilinčić, Mašek, Baroš – Filip, Kozhusko

Góly: Mašek 2x, Mach, Svoboda

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Dnes jsme odehráli velmi dobrý zápas. Byli jsme o poznání lepší a jistější v defenzivě. Směrem do ofenzivy jsme byli aktivitní, hráli dobře v součinnostech i individuálních činnostech. Ani ve druhém poločase naše kvalita neklesla, což se nám v posledních zápasech stávalo.

U13

SK Slavia Praha vs. 1. SK Prostějov 20:2

Sestava: Beneš – Bryndza, Šaft, Fingerhutt – Fukna, Teplý – Zich, Pěnkava, Bureš

Góly: Martínek 3x, Odei 2x, Šafr 2x, Fingerhutt 2x, Zich 2x, Teplý 2x, Bryndza 2x, Fukna 2x, Bureš, Kabelka, Pěnkava

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Jsme rádi, že jsme sehráli po dlouhé době takovéto utkání. Soupeř nám umožnil vyzkoušet si nové věci a dal nám jistou sebedůvěru. Střídali jsme hráče na různých pozicích a dávali jsme jim různé výzvy a úkoly při hře. Potěšilo mě, že jsme si udrželi soustředění a intenzitu po většinu zápasu, i když některé části utkání byly chaotické a neuspořádané. Když jsme přiměli hráče, aby se více soustředili na nedělání technických chyb, naše kvalita hry šla výrazně nahoru.

U10

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň U11

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Kluky jsme rozdělili do dvou týmů podle fyzických dispozic. Tým menších hráčů hrál první dvě čtvrtiny proti podobně vysokým soupeřům. Plzeň převyšovali v rychlosti s i bez míče, v přepínání, a hlavně v technice. Obraz hry byl celkem jednoznačný v náš prospěch. Na druhé dvě čtvrtiny proti nám nastoupil fyzicky zdatnější soupeř a klukům chvíli trvalo, než si našli recept. Plzeň začala vyhrávat souboje a získávala míče nahoře díky dobrému presinku. Kluci dostali pár gólů při naší výstavbě hry, ale neztratili sebevědomí a nadále se chtěli prosazovat svou hrou. Náš druhý tým větších kluků doplněný o tři z U11 vlétl na podobně vyspělé hráče a úvodní dvě čtvrtiny je přehrával. Po výměně týmů s příchodem pohyblivějšího družstva začali naši kluci trochu ztrácet a Plzeň byla lepším týmem. Každopádně Plzeň je kvalitní soupeř a naši kluci předvedli kvalitní výkon. Měli jsme skvělou komunikaci a chování po zisku míče, kdy jsme se rychle a často dostali až do zakončení.

Neděle 26. února

U13

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 14:3

Sestava: Fukna – Bryndza, Šafr, Kabelka – Svoboda, Teplý – Biriukov, Pěnkava, Zich

Góly: Teplý 4x, Ilinčić 3x, Šafr 2x, Pěnkava 2x, Svoboda, Zich, Bryndza

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Do utkání jsme nevstoupili dobře, byli jsme pomalí a postrádali jsme intenzitu v presování. Jakmile jsme toto napravili, byl to pro nás snadný zápas. Naše výstavba hry byla velmi efektivní. Při přečíslení jsme dokázali vstřelit góly a to nám dodalo sebevědomí. Dalších deset minut, kdy jsme byli v podčíslení, skončilo 1:1. Celkově jsme byli s výkonem spokojeni. Chyběla nám ale větší kreativita v zakončení a mohli jsme dát více gólů.

U12

Miniturnaj Horní Měcholupy

SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 2:1 (Kléma,Kočí)
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 3:1 (Kléma, Rigoci, Dvořák)

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Podmínky prvního zápasu připomínaly spíše liberecké počasí. Měli jsme slabší první část utkání, kdy jsme měli malý pohyb a také hodně nepřesností. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Zlepšili jsme pohyb i hru jeden na jednoho. Z toho vznikal tlak před brankou Liberce, který jsme ale nedokázali proměnit ve více branek. Liberec se dostával do šancí zejména v první poločase, kdy nám dal také první gól utkání. Proti Brnu jsme diktovali hru už od začátku. Prosazovali jsme se jak jeden na jednoho, tak dobrým pohybem a změnou tempa hry. Brno občas zahrozilo z rychlého protiútoku, ale oba naši brankáři vše řešili vysokým postavením ve spolupráci s obranou. Velmi dobře také pracovali při výstavbě hry a snažili se přečíslovat soupeře.

U11

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 10:5

Sestava: Vohralík – Kočina, Botnari – Lžíčař, Valenta, Jozífek – Podhorský, Freimann

Góly: 3x Valenta, 2x Freimann, 2x Podhorský, Dvořák, Kočina, Ficl

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Z naší strany to byl velmi dobrý zápas. Byli jsme dominantní na míči. Velmi dobře jsme hráli ve výstavbě a do útočné třetiny jsme se dostávali jak kombinací, tak i po situacích jeden na jednoho. V zápase jsme si vytvořili velké množství šancí, ale efektivita nebyla moc vysoká. Góly, které jsme dostávali, byly i nešťastné po odrazech nebo rychlých protiútocích. Kluky bych pochválil za to, že se nesložili, když jsme dvakrát prohrávali o gól a poté co Sparta vyrovnala z 5:2 na 5:5.

U9

Turnaj Zbraslav

Hodnocení trenéra Jana Duse: První část našeho týmu se zúčastnila turnaje na Zbraslavi. Odehráli jsme pět zápasů a hráli jsme bez střídání. Všechny soupeře jsme jasně přehrávali a bez ztráty bodu turnaj ovládli.

U9

SK Slavia Praha vs. Jihočeská fotbalová akademie U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Druhá parta si zahrála proti JFA. V prvním poločase jsme měli herně i výsledkově jasně navrch. Druhé dějství už bylo vyrovnanější.

U8

Miniturnaj Mladá Boleslav

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Bohužel jsme zaspali první polovinu úvodního utkání. Trvalo nám patnáct minut, než jsme se srovnali s rychlou a nátlakovou hrou Mladé Boleslavi. Bohužel soupeř si už tou dobou vytvořil vysoký brankový náskok. Ve druhé polovině zápasu jsme hru vyrovnali a podařilo se nám několik akcí dotáhnout do úspěšného konce. V dalších dvou zápasech už nebyla kvalita soupeřů tak vysoká a s přehledem jsme obě utkání ovládli. Dnes jsme měli rezervy v přepínání, které nám trvalo dlouho a také v důrazu. Na druhou stranu jsme měli dobrou úspěšnost jeden na jednoho. Dařila se nám i střelba z větší vzdálenosti a velmi pozitivní bylo vysoké postavení a aktivita hráčů v bráně.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články