Preview: Kolář a Köstl před zápasem v Teplicích | SK Slavia Praha
Více

Preview: Kolář a Köstl před zápasem v Teplicích

Sešívaní jsou na jaře stoprocentní a v sobotu v Teplicích budou chtít přidat už devátou ligovou výhru v řadě. Před zápasem Na Stínadlech prozradil své dojmy ze soupeře asistent trenéra Jaroslav Köstl, Ondřej Kolář zodpověděl dotazy fanoušků.

Slávisty čeká o víkendu další ligové kolo. V sobotu Na Stínadlech vyzvou domácí Teplice, vstupenky pro slávisty jsou v prodeji zde. Sešívaní touží prodloužit podařený vstup do jara, tři utkání přetavili v plný bodový zisk a inkasovali jedinkrát. „Jsme spokojení se vstupem do jara, protože zápasy v lize jsou nevyzpytatelné. Na druhou stranu máme kvalitu, chtěli jsme, aby to takhle probíhalo. Až na nějaké výjimky jsme to zvládli výsledkově i herně. Všechno jsme si ukázali a budeme přichystaní na další zápasy,“ vysvětluje asistent Jaroslav Köstl.

Po Jablonci, Pardubicích a Brnu jsou Teplice dalším soupeřem ze spodní části tabulky. Svěřenci Jiřího Jarošíka jsou v tabulce třináctí, třikrát v řadě prohráli. „Teplice měly slušný bodový polštář z podzimu, ale úvod jara jim nesedl. Budou hrát trochu o život. Máme tam vždycky trochu smůlu na hřiště, ale věříme že uspějeme. Jejich hra je pro nás trochu neznámá, protože hledají východisko ze své momentální situace, už v průběhu jara měnili rozestavení. Se vším respektem k soupeři se musíme soustředit hlavně na sebe,“ dodává Köstl.

Ondřej Kolář se na startu jarní části prezentuje výbornou formou. Dvakrát v řadě udržel čisté konto a předvedl řadu těžkých zákroků. Brankářské opory se fanoušci dotazovali na sociálních sítích a prozradil, kdo mu pomohl dostat se do současné pohody nebo proč se mu nejlépe hrálo s Ondřejem Kúdelou. „Nejvíc mi pomohla manželka, která se mnou měla trpělivost, byla taková moje vrbička. Díky ní jsem tam, kam jsem se dostal zase zpátky. Hodně pomohl i Štěpán Kolář nebo všichni fyzioterapeuti,“ říká vděčný Ondřej Kolář.

Asistent hlavního trenéra promluvil také o aktuálním zdravotním stavu kádru. „Prohnala se nám kabinou taková viróza, pár hráčů do zápasů pravděpodobně nezasáhne. Na druhou stranu se někteří hráči vrací po zranění včetně Tomáš Holeše, za to jsme rádi a věříme, že ho co nejdřív použijeme v mistrovských zápasech,“ vyhlíží návrat opory asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Zápas proti Teplicím začíná v sobotu v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek, které jsou stále v prodeji, naleznete na našich klubových kanálech. Po konci zápasu bude probíhat úklid sektoru hostí slávistickými fanoušky.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články