B-tým porazil Chrudim. Žáci i dorost přehráli Lubin. | SK Slavia Praha
Více

B-tým porazil Chrudim. Žáci i dorost přehráli Lubin.

Už třetí vítězství v přípravě si připsal B-tým sešívaných. Kategorie U17 a U15 sehrály utkání se Zaglebií Lubin a obě kategorie zvítězily. Na turnaje do Německa vyrazili žáci. Přípravky U10 vezou z Rokycan stříbro. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 11. února

B-tým

MFK Chrudim vs. SK Slavia Praha 0:2

Sestava: Slavata – Pudil M., Konečný, Hunal, Hošek – Planka, Nikl, Žitný – Beran, Pudil A., Šubert

Góly: 37. Pudil M., 54. Pudil A.

Sešívaný B-tým vstoupil do dalšího přípravného zápasu aktivněji a ujal se vedení. Ve 37. minutě slávisté využili šířky hřiště a poslali do vápna přesný centr na zadní tyč, kde Miloš Pudil předskočil soupeře a rozvlnil síť. Nedlouho po začátku druhého dějství hosté odskočili do dvoubrankového vedení. Přímý kop z uctivé vzdálenosti nechytatelně přizvedl svými zády druhý z bratří Pudilů Adam a v 54. minutě svítilo na tabuli 0:2. Ve zbytku utkání už se skóre neměnilo a obrana slávistů tak zůstala nepřekonána.

U17

SK Slavia Praha vs. Zaglebie Lubin 3:1 (0:0)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Holub, Křístek, Boledovič – Naskos, Zamazal, Slončík – Belžík, Lacko, Jinoch

Góly: Zamazal, Lacko, Belžík

Hodnocení trenéra Tomáše Heidenreicha: Proti výbornému soupeři jsme odehráli velmi dobrý první poločas. Byli jsme aktivní, odvážní a hráli ve velké intenzitě. Ve druhém poločase byl soupeř herně lepší. My jsme ztratili odvahu a přesnost a soupeř nás přehrával. V závěru jsme rozhodli dvěma brankami o vítězství.

U15

Zaglebie Lubin vs. SK Slavia Praha 1:5

Sestava: Paar – Brázda, Janota, Ferenc, Chaluš – Horváth, Magada, Palaščák – Martyniuk, Potměšil, Skokan

Góly: Martyniuk 2x, Magada, Horváth, Hájek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Odehráli jsme skvělé utkání se skvělým soupeřem. Lubin byl fyzicky vyspělý, nepříjemný, tvrdý v soubojích a rychlý. My se jim ale i v těchto činnostech dokázali vyrovnat. V utkání bylo velké množství osobních soubojů, které jsme vyhráli. Byli jsme často u míče první po odrazu a soupeř měl díky našemu skvěle zvládnutému presinku velké problémy. Zvládali jsme věci, které nám nejsou příliš vlastní, jako jsou souboje a ostré kontakty. Byli jsme o trochu fotbalovější. Chodili jsme do šancí, které jsme i proměňovali ve druhém poločase. Odjíždíme s velice dobrým pocitem.

U14

Turnaj Erlensee

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 1:2 (Pancíř)
SK Slavia Praha – SV Sandhausen 1:0 (Filip)
SK Slavia Praha – 1. FC 06 Erlensee U15 1:2 (Kozhusko)
SK Slavia Praha – VFB Stuttgart 2:2 (Ilinčić, Kozhushko)
SK Slavia Praha – FSV Mainz 05 3:6 (2x Mašek, Srb)

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Frankfurt byl od nás slušný vstup do turnaje a herně vyrovnané utkání. Podařilo se nám dostat do vedení 1:0 a následně jsme měli ještě velikou šanci, kterou jsme neproměnili. Vyrovnávací gól jsme dostali po obrovské chybě brankáře. Od té doby jsme znejistili v kombinaci, do hry se vloudilo dost nepřesností což vyústilo v gól na 1:2 v závěru utkání. Proti Sandhausenu jsme dali brzy gól. Hra však byla velmi nepřesná, zbytečně jsme spěchali s rozehrávkou, byli zbrklí, naivní a laxní. Erlensee byl fyzický a rychlý soupeř, což nám dělá všeobecně a dlouhodobě obrovské problémy. Obrazem hry jsme se vrátili o dva týdny zpět, kdy jsme hráli ve Wroclawi. My jsme byli mnohem více na míči, kombinovali jsme a po každé naší ztrátě následoval rychlý balon nahoru za obranu a závod. Se Stuttgartem jsme odehráli náš nejlepší zápas na turnaji. Byli jsme dominantní a kreativní směrem do útoku. Kromě dvou gólů jsme měli další neproměněné šance. Mainz byl směrem do ofenzivy od nás opět velmi dobrý výkon a hezké fotbalové akce. V utkání jsme vedli 2:1 avšak Mainz měl na hrotu rychlostně skvěle vybaveného hráče, který se podílel na většině branek soupeře po rychlých protiútocích a se kterým se nikdo z našich obránců nebyl schopen rychlostně rovnat.

U13

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 4:8

Sestava: Hořejší – Bryndza, Šafr, Fingerhutt – Stříhavka, Štepánek, Míča, Teplý - Pěnkava

Góly: Pěnkava, Fukna, Novotný, Štěpánek

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Dnes jsme se prezentovali unavenou hrou proti dobrému soupeři. Hráli jsme dlouho bez energie, chuti a intenzity. Minimálně tři góly soupeře vzešly z našich individuálních chyb v rozehrávce. K našim dlouhodobým problémům přibyly i naše špatné výkony a promarněné šance. Chceme hrát jen když jsme ve vedení a když se nedaří, ztratíme chuť a kvalitu hry.

U12

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 6:0

Góly: Šíma 2x, Blažek, Rusyn, Odei, Rigoci

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: V utkání jsme chtěli propsat témata z tréninků, tedy zakončení a střelbu. V první třetině jsme sice měli více ze hry, ale branku se nám podařilo ohrozit málokdy. Soupeř byl aktivní při bránění a zhušťoval nám prostor. Ve druhé třetině jsme přidali na aktivitě zejména z krajních prostorů a odvahou jeden na jednoho jsme získávali přečíslení. Dařilo se i v kombinacích a také z častější střelby. Třetí část hry byla dobrá i když občas nám soupeř zahrozil z protiútoku. Ale kvalitní defenzíva s brankářem vše vyřešila. Ještě bych vyzdvihl přepínání po ztrátě míče. Pochvalu zaslouží celý tým.

U11

Turnaj Wendelstein

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – SpVgg Unterhaching 6:3 (2x Jozífek, Franěk, Ficl, Podhorský, Bayo)
SK Slavia Praha – FC Augsburg 3:3 (Bayo, Ficl, Podhorský)
SK Slavia Praha – FC Eintracht Bamberg 2:2 (2x Bayo)
SK Slavia Praha – SSV Reutlingen 05 5:0 (2x Bayo, 2x Podhorský, Kroupa)
SK Slavia Praha – TSV 1860 München 1:4 (Kroupa)
SK Slavia Praha – 1. FC Norimberk 0:6
SK Slavia Praha – JFG Wendelstein 3:0 (2x Podhorský, Ficl)

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – SSV Jahn Regensburg 4:3 (2x Podhorský, Ficl, Bayo)

Semifinále:
SK Slavia Praha – SSV Ulm 1846 1:4 (Podhorský)

O 3. místo:
SK Slavia Praha – FC Bayern Mnichov 2:5 (2x Podhorský)

Celková umístění:
1. SSV Ulm 1846
2. 1. FC Norimberk
3. FC Bayern Mnichov
4. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Tomáš Wolfa: Skupina byla jako na houpačce. Měli jsme dobrý vstup do turnaje. Výborný zápas s Augsburgem, kdy jsme si zasloužili vyhrát, ale dostali jsme lekci z produktivity. Poté přišly dva zápasy, kdy jsme dostali brzy góly a kluci to v hlavě bohužel zabalili. Do čtvrtfinále jsme ale postoupili ze 4. místa. Asi náš nejlepší zápas byl právě ve čtvrtfinále. Kluci hráli skvěle, dokázali dobře kombinovat i být silní jeden na jednoho. Regensburg do té doby neztratil ani bod. Proti Ulmu jsme šli brzy do vedení a nastaly dva zlomové momenty. Neproměněná tutová šance na 2:0 a poté v situaci čtyři na jednoho jsme trefili protihráče a z protiútoku padl rozhodující gól. S Bayernem jsme brzy prohrávali 0:2, ale kluci to tentokrát nezabalili a dokázali jsme vyrovnat. Poté jsme ještě za stavu 2:3 neproměnili penaltu a z protiútoku dostali na 2:4 a bylo rozhodnuto. Pro kluky to jsou ale skvělé zkušenosti. Hlavně zápasy v play-off měly z naší strany kvalitu.

U9

SK Slavia Praha vs. FK Jablonec U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Za účasti hráčů i z U8 jsme postavili na dvě hřiště dva týmy. Musím pochválit všechny hráče za velikou odvahu chodit jeden na jednoho. Dobře pracovali s míčem a snažili se řešit situace v rychlosti. Občas bylo vidět, že starší soupeři jsou ve hře zkušenější, ale jak dovednostně, tak i pohybově se nemáme za co stydět. Musíme se však více zaměřit na detaily a snažit se v tréninkách i zápasech nastavit intenzitu a obtížnost, která naše hráče posune dál.

Neděle 12. února

U9

SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Zaskakovali jsme za kategorii U10 a tak si také hráči z U9 zahráli na novém hřišti v Edenu. Vzhledem k zápasu z předchozího dne a těžkému soupeři jsme hráčům nastavili obtížnost, která je opravdu rozvíjela. Narozdíl od Jablonce, Sigma byla po většinu času schopná na nás vyvíjet tlak již od rozehrávky a po zisku míče se rychlou kombinační hrou a hrou jeden na jednoho dostávala do velkých šancí. Hráči předvedli dobrý výkon. Snažili se obcházet soupeře a pomalu se ve hře objevuje součinnost dvou až třech hráčů a zlepšení v přepínání. Měli jsme ale horší řešení ve finální fázi a pohyb bez míče na větším hřišti nám stále dělá problém. Věřím, že se to brzy zlepší.

U10

Turnaj Rokycany U11

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905 0:1
SK Slavia Praha – FC Rokycany 2:0
SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:0

Zlatá skupina:
SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 3:1
SK Slavia Praha – FK Viagem Příbram 1:1

Celková umístění:
1. Bohemians Praha 1905
2. SK Slavia Praha
3. FC Viktoria Plzeň

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Odehráli jsme skvělý turnaj pro naše kluky. Dobře jsme se vyrovnali s fyzicky silnějšími soupeři. V hlavě a v nohách jsme na tom byli ze všech týmů nejlépe. Technicky i rychlostně jsme soupeře přehrávali. Při větším klidu v koncovce mohli být naše výsledky výraznější. Kluci dobře napadali, přepínali a neustále chtěli hrát nahoře. Dobře jsme také pracovali s délkou hřiště. Naopak s jeho šířkou to bylo horší a moc se nám nedařilo bránícího soupeře roztrhat.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články