S přestupním obdobím jsem velmi spokojen | SK Slavia Praha
Více

S přestupním obdobím jsem velmi spokojen

Na tiskové konferenci před jarní částí sezony promluvil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík o změnách v kádru, nových možnostech rehabilitace i ambicích zachránit B-tým ve druhé lize.

„Těším se nesmírně na zahájení jarní části této fotbalové sezony, těším se na první zápas. Věřím, že bude plný stadion. Měli jsme na podzim skvělou atmosféru v řadě zápasů, myslím, že na Slavii se chodí fandit v první řadě domácímu týmu. Věřím, že fanoušci opět přijdou podpořit tým k velké jízdě jarní částí sezony 2022/23. Myslím, že to pro fanoušky bude zajímavé, jsou tu tři silné týmy. Cíle na jaře zůstávají pokusit se uspět v boji o titul mistra ligy nebo vyhrát MOL Cup. Mám velkou radost, že se nám podařilo na podzim vyměnit trávník i s podložím. Rekonstrukce byla úspěšná, trávník je zakořeněn zhruba na pět centimetrů,“ zahájil předsezonní tiskovou konferenci předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

O příchodech

„Jsem velmi spokojen s přestupním obdobím, chci poděkovat sportovnímu řediteli Jirkovi Bílkovi, který odvedl výtečnou práci. Mám velkou radost z Igoha, přáli jsme si ho už v letním přestupní obdobím. Nesmírně mu věříme, je to rozdílový hráč do naší obrany. Jsem velmi spokojen i s dalšími posilami, jejichž seznam možná ještě není uzavřen. Z Mladé Boleslavi přišel talentovaný obránce a mládežnický reprezentant David Pech. Do budoucna pro nás má velkou sportovní hodnotu. V rámci snahy vyvažovat mladé hráče jsme vzali jednoho z nejlepších hráčů Bohemians Petra Hronka, velkého bojovníka na konci smlouvy. Je to přesně ten typ transferu, který je pro nás výhodný. Skvěle jsme zvládli posily pro zimu a musím s radostí říct, že vidíme už na posily do letního období. Nenecháváme nic náhodě, všichni odvedli mimořádnou práci. Chtěli bychom jednu z trofejí a základní skupinu alespoň Evropské ligy. Nevydařil se nám přestup hráče Yeboaha. Ve chvíli, kdy se investice do hráče pohybuje přes milion euro, nemůže být žádných pochybností ze zdravotní prohlídky v Ústřední vojenské nemocnici, což je špičkové zdravotnické zařízení. Ve chvíli, kdy existuje jakákoliv pochybnost a lékaři přestup nedoporučí, tak není jiné řešení. Nabídli jsme nestandardní řešení typem hostování, aby mohl být jeho zdravotní stav prozkoumán. Pečlivě jsme to zvažovali, jediný důvod, proč nepřišel, byla nejasná zdravotní prognóza,“ vysvětluje Jaroslav Tvrdík.

O odchodech

„Jsem rád, že se hráči Sorovi podařilo přestoupit do vysněného klubu. Bylo vidět, že mu letní nepřestup zůstal v hlavě, nedařilo se mu, byl zraněný a příliš nehrál. Byl to hráč z lavičky, který odešel za mimořádnou sumu blížící se sedmi milionům eur. Pro klub to byla skvělá investice, za necelý rok je to pro klub čistý zisk přes pět milionů eur. Je to součástí ekonomické koncepce a dlouhodobé udržitelnosti klubu. Hráč Usor odešel do Lince, je možné, že se tam na hostování objeví ještě jeden náš hráč. Z diskuzí s Lincem se ukazuje, že máme podobné představy a cíle, do budoucna můžeme spolupracovat podobně jako třeba s Libercem nebo Mladou Boleslaví. Podobný vztah bychom mohli najít v rakouském partnerovi, chci LASKu poděkovat za skvělou komunikaci,“ objasňuje Jaroslav Tvrdík.

„Je tu velká dynamika nabídek na Davida Juráska, dostali jsme nabídky na Aihama Ousoua, Oscara nebo Ondřeje Lingra. Všechny jsme se rozhodli neuvolnit. Chceme udělat všechno pro to, abychom na jaře byli úspěšní a připravení na kvalifikace evropských pohárů,“ neskrývá ambice předseda představenstva.

O nových možnostech rehabilitace

„Hodně jsme se věnovali tomu, proč nám v loňském roce končilo tolik hráčů na marodce. Jednoznačně nám vyšlo, že atletický styl trenérů a fyzická příprava hráčů v kombinaci s extrémním zatížení ze tří soutěží i reprezentací vede po určitém čase v klubu k větší náchylnosti ke zraněním. Proto jsme rekonfigurovali systém zdravotně-rehabilitační péče. Měli jsme externí lékaře z Ústřední vojenské nemocnice, nově je ten tým doplněný o dva interní lékaře, máme tady novou ordinaci a vyšetřovnu. Zavedli jsme nutnost pravidelných rozborů krve, čímž monitorujeme vytížení a předcházíme zranění. Zainvestovali jsme do přístrojů pro naše fyzioterapeuty. Věříme, že se to promítne na tom, že trenéři budou mít kádr k dispozici. Jediný dlouhodobě zraněný hráč je aktuálně David Hovorka. Do formy už se dostává Tomáš Holeš, vrací se Taras Kačaraba a David Pech. Bude velká konkurence, hráči se budou muset rvát o místo v sestavě,“ říká Jaroslav Tvrdík.

O B-týmu

„Důležité budou i zápasy našeho B-týmu, nebudu se tajit ambicí zachránit béčko ve druhé lize. Podařilo se nám dosáhnout toho, že budeme většinu zápasů hrát v sobotu. Díky tomu budeme moct uvolňovat část hráčů A-týmu pro B-tým. Na začátku března nás čeká derby B-týmu, u kterého se zvažuje, že se odehraje na Letné v silné sestavě s hráči áček obou týmů,“ vyhlíží start druhé ligy předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Celý záznam tiskové konference před jarní částí sezony můžete zhlédnout na Slavia TV.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále Al Abtal domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články