Dorostenci vezou z Německa bronz. U19 si připsala výhru 7:1 | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci vezou z Německa bronz. U19 si připsala výhru 7:1

Na turnaj do Wiesbadenu vyrazila kategorie U17. Během celého víkendu předváděla parádní výkony proti špičkovým německým týmům a získala bronzové medaile. Přípravné utkání má za sebou U19, když porazila PFA vysoko 7:1. Fotbalové dovednosti předváděli také žáci i přípravky. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 21. ledna

U19

SK Slavia Praha vs. Povltavská fotbalová akademie A-tým 7:1 (1:1)

Sestava 1. poločas: Rezek – Kolář, Mervard, Hausman, Herák – Pech, Shami, Dufek – Mikulanda, Rama, Urban

Sestava 2. poločas: Tomas – Fiker, Pančev, Kopecký – Bouchner, Lopatář, Pech, Piták – Hájek – Alqaryan, Pikolon

Góly: Mikulanda, 3x Pikolon, Alqaryan, Lopatář, Hájek

Během sobotního odpoledne sehrála přípravné utkání nejstarší dorostenecká kategorie. Soupeřem byl A-tým Povltavské fotbalové akademie. V prvním poločase se oba celky prosadily jen jednou. Hosté skórovali hlavou po rohovém kopu a za domácí proměnil pokutový kop David Mikulanda. Ve druhém dějství se už sešívaný stroj na góly rozjel a udeřil celkem šestkrát. Hattrick si připsal střelec Samuel Pikolon za přispění přihrávek Lopatáře a Fikera. Síť rozvlnil také Alqaryan, kterému přihrával obávaný útočník Pikolon. Do střelecké listiny přispěli ještě Lopatář a Hájek, kterým asistovali Piták s Kopeckým. Po devadesáti minutách tedy utkání skončilo jednoznačnou výhrou slávistů.

U17

Turnaj Wiesbaden – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – VfB Stuttgart 6:0 (Sosna 2x, Jinoch, Lacko, Belžík, Zamazal)
SK Slavia Praha – SV Darmstadt 98 5:1 (Lacko, Zelingr, Sosna, Belžík, Wesolowsky)
SK Slavia Praha – SV Wehen Wiesbaden 3:1 (Wesolowsky, Boledovič, Naskos)

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Už jen samotná organizace, obsazení a servis na tomto turnaji je nejen pro kluky velkým zážitkem. Sobotu jsme zahájili proti silnému soupeři. Než Stuttgart zmobilizoval síly, tak to bylo 4:0. Hráli jsme s velkou chutí a kvalitou. Konečný výsledek 6:0 nečekal asi nikdo. Proti Darmstadtu jsme po vlastní brance chvíli po úvodu prohrávali 0:1, ale kombinační hrou jsme otočili na 2:1. Následně jsme ve třech ubránili necitlivé dvouminutové vyloučení a v závěru skóre navýšili na konečných 5:1. Paradoxně nejtěžší zápas jsme odehráli proti Wiesbadenu. Ten mohl také dost napovědět, jak se turnaj bude vyvíjet dál, vzhledem k umístění. Soupeř měl organizovaný a vyspělý tým, který zareagoval na naši kvalitu z předchozích dvou zápasů hlubokým blokem a výborným dostupováním. Trpělivou hrou jsme se dočkali důležité první branky a poté utkání dohráli s velkou sebedůvěrou.

U16

Red Bull Salcburk vs. SK Slavia Praha 1:1 (1:0)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Kočvara, Beran, Jelínek – Filippov, Sehnoutka, Čížek – Šmiga, Antič, Kolařík

Góly: Kotrba

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Odehráli jsme utkaní s velice kvalitním soupeřem, který nás napadal až strojově. Stejně tak vystavoval své útoky od stoperů do útočníku, kteří po odskočení míč hned posílali na rozběhnutá křídla. Poločas nabídl několik šancí na obou stranách. Branku jsme inkasovali ale jen my 42. minutě po rohovém kopu. O přestávce jsme vystřídali všech osm hráčů, kteří byli na lavičce. Druhé dějství měl soupeř více šancí z brejků či našich chyb. My jsme své šance nedotáhli pro zbrklost či pomalé řešeni. Přesto jsme dokázali vstřelit branku a vyrovnat. Odehráli jsme utkaní po měsíci a půl ve dvou kombinovaných sestavách. Drželi jsme se našich principů hry. Někdy nám vsak scházela přesnost, rychlejší reakce či síla. Přesto jsme dokázali být silní v kombinaci a někteří odvážnější hráči i často úspěšní jeden proti jednomu.

U15

SK Slavia Praha vs. Dynamo Drážďany 4:1

Sestava: Suda – Brázda, Ferenc, Fuksa, Chaluš – Kubů, Horváth, Andrushchak – Martyniuk, Magada, Klepáč

Góly: 3x Martyniuk, Magada

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Sehráli jsme utkání na velice těžkém zasněženém terénu. My jsme byli dominantnější a častěji na míči. První poločas byl v naší režii a dali jsme čtyři góly, a ještě jsme si vypracovali další dvě velké šance. U všeho byl Anton Martyniuk, který si připsal hattrick a asistenci a se mu zápas hodně povedl. Ve druhém poločase jsme měli jednu hluchou pasáž, kdy jsme nedokázali udržet míč a propadali jsme ve středu hřiště. Soupeř mohl dvakrát skórovat, ale nás podržel brankář Suda. Hráli jsme také první zápas venku po delší době a kvůli nemoci či zranění nám chybí několik hráčů. I tak výkon hodnotím spíš kladně.

U14

SK Slavia Praha vs. Dynamo Drážďany 4:1 (3:1)

Sestava: Vávra – Baroš, Jelínek, Barčot, Chadima – Svoboda, Pancíř, Kupera – Filip, Mach, Kubeš

Góly: 2x Svoboda, Jelínek, Chadima

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Stejně jako kategorie U15 jsme odehráli zápas na velmi těžkém terénu. Předvedli jsme velmi kvalitní týmový výkon. Gól jsme inkasovali po chybné rozehrávce brankáře, ale jinak si soupeř téměř nic nevytvořil. Kdybychom byli přesnější v zakončení, výsledek by byl ještě výraznější. Přestože se hrálo na sněhu, byla na naší straně k vidění spousta povedených kombinačních akcí.

U11

Miniturnaj Eden

SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň 5:1 (4x Podhorský, Valenta)
SK Slavia Praha – Baník Ostrava 9:1 (3x Podhorský, 2x Paur, Dvořák, Bayo, Pokorný, Freimann)

Hodnocení trenéra Tomáš Wolfa: Plzeň hrála hodně přímočaře a dělala nám problém svou fyzičností. My jsme dokázali být ve finální fázi nebezpeční, a hlavně jsme byli velmi dobří ve výstavbě hry, a to byl oproti soupeři rozdíl. Proti Baníku to byl jeden z našich lepších zápasů. Dobře jsme se rozhodovali, kdy držet balón a kdy naopak jít rychle do útoku. Celkově jsme se v sobotu potkali s velmi těžkým terénem, a i přes vyšší rozdíl ve výsledcích to pro nás byly těžké zápasy. Oba jsme ale byli dominantnější na míči. Jen s Plzní jsme byli více nepřesní.

U10

SK Slavia Praha vs. FC Slavia Karlovy Vary U11

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Kluci měli těžké podmínky. Měli zmrzlé nožičky a ručičky ale srdce zapálené pro Slavii. Hráči se přizpůsobili podmínkám na hřišti. Měli výbornou techniku s míčem a skvělý pohyb nahoru i dolů. Za nás trenéry dnes hodně pozitivní zápasy.

U9

SK Slavia Praha vs. FC Slavia Karlovy Vary U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: V sobotu za námi do akademie v Horních Měcholupech dorazil soupeř z Karlových Varů. Hrálo se na těžkém terénu, přesto bylo k vidění relativně dost hezkých akcí. V týdnu jsme se na tréninku zaměřili na techniku střelby a vylepšení pozice při zakončení a do zápasu jsme to zvládli přenést, z čehož máme největší radost.

U8

SK Slavia Praha vs. FC Slavia Karlovy Vary U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: První letošní zápas prověřil spíše odolnost kluků než fotbalové dovednosti. Celé utkání se odehrávalo za hustého sněžení a na velmi těžkém terénu, ale většina hráčů se s tím nakonec srovnala velmi dobře. Snažili jsme se o obcházení soupeře jeden na jednoho, tlačili se do zakončení a u některých hráčů se objevovalo i slušné přepínání z ofenzivy do defenzivy a naopak. Za daných podmínek to bylo celkem zajímavé utkání.

Neděle 22. ledna

U17

Turnaj Wiesbaden – den druhý

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 05 1:2 (Sosna)
SK Slavia Praha – Royal Antverpy FC 5:3 (Belžík 3x, Jinoch, Zamazal)

Semifinále:
SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 0:1

O 3. místo:
SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 05 2:1 (Zamazal, Sosna)

Celková umístění:
1. Eintracht Frankfurt
2. Rapid Vídeň
3. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Podařilo se nám postoupit ze skupiny do semifinále. Ve vyprodané hale za podpory fanatických fanoušků Eintrachtu jsme v utkání o finále vsadili na nejlepší možnou sestavu. A přestože to nevyšlo výsledkově, tak herně to bylo náš nejlepší výkon v turnaji. Za 15 min hracího času jsme si vytvořili několik vyložených šancí a trefili 3x brankovou konstrukci. Vítěz celého turnaje však náš tlak ubránil. Odveta s Mainzem o třetí místo se vydařila, i přesto, že jsme prohrávali chvíli po začátku 0:1. Trpělivě jsme si připravili příležitosti, dvě z nich využili a zaslouženě si došli pro bronz. Některé týmové a individuální výkony byly v konfrontaci se špičkou z Německa nadstandardní. Máme skvěle hráče, což potvrzuje i vyhlášení Jovanoského nejlepším brankářem turnaje.

U13

SSV Jahn Regensburg vs. SK Slavia Praha 1:4

Sestava: Beneš – Fingerhutt, Martínek, Bryndza – Teplý, Štěpánek – Novotný, Všetečka, Zich

Góly: Štěpánek x2, Střihavka, Pěnkava

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Odehráli jsme těžký zápas proti silnému soupeři. Po celou dobu jsme měli hru pod kontrolou a byli jsme pořád nebezpeční. Až posledních deset minut bylo z naší strany špatných, protože jsme ztratili koncentraci. Naše kombinační hra byla výborná, hlavně ve spolupráci s útočníkem. Také jsme často chodili jeden na jednoho a byli úspěšní. Byli jsme ale slabí v obou vápnech. Panikařili jsme v obraně a chyběla nám efektivita před brankou soupeře. Mohli bychom být také lepší v ovládání tempa hry.

U12

SSV Jahn Regensburg vs. SK Slavia Praha 6:1

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Máme za sebou zápas proti kvalitně hrajícímu soupeři, který byl individuálně dobře vybavený a také vystavoval hru stejně jako my. Rozdíl byl v tom, že my jsme ještě první třetinu zůstali hlavou asi v autobusu. Do zápasu jsme se dostali až v posledních desetiminutovce druhé třetiny. Špatně jsme pracovali s délkou a šířkou už tak malého hřiště, které zejména křídlům to dělalo problém. Také jsme byli nepřesní při přihrávkách a dotecích s balónem. Závěrečná část byla už dobrá. Stačilo jen využít vyložené šance. Utkání bylo pro nás určitě přínosné a hodně poučné.

U11

Miniturnaj Eden

SK Slavia Praha – Baník Ostrava 8:1 (4x Ficl, 2x Botnari, Dvořák, Hlaváč)
SK Slavia Praha – Slovan Liberec 7:3 (4x Podhorský, 2x Ficl, Lžíčař)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa:

Zápas s Baníkem byl znovu v naši režii. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Se Slovanem to byl těžký zápas. V poločase jsme prohrávali 1:2 po ojedinělých, ale nebezpečných akcích soupeře. My jsme ale hráli velmi dobře a zaslouženě dokázali skóre otočit. Celkově to pro kluky byl velmi přínosný víkend, vzhledem ke kvalitě soupeřů. Takové zápasy bychom potřebovali hrát každý týden. Všechny principy, které se tento rok učíme jsme plnili myslím velmi dobře a máme radost z výkonů drtivé většiny hráčů.

U7

SK Slavia Praha vs. FC Sellier & Bellot Vlašim U8

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Sehráli jsme dobrý zápas z obou stran. Viděli jsme spoustu skvělých dovedností a krásných akcí.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články