Moses Usor bude hostovat v Linci | SK Slavia Praha
Více

Moses Usor bude hostovat v Linci

Nigerijský křídelník Moses Usor odchází na roční hostování s opcí do rakouského LASKu Linec.

LASKu, který slávisté v loňské sezoně vyřadili v osmifinále Evropské konferenční ligy, patří v rakouské Bundeslize aktuálně třetí příčka.

„Moses je určitě zajímavý hráč, který se bude ještě vyvíjet. Sezonu dobře začal, ale konec podzimu už mu tolik nevyšel. Příčin byla spousta. V létě neměl volno, přeskočil z béčka do áčka, srovnával se s tím. Ve fotbale je všechno proměnlivé, nám se momentálně hrozně líbí Matěj Jurásek, který naznačil potenciál. Pokud se Matějovi vše sejde a bude zdravý, může mít dobré jaro. Typologicky jsou si s Mosesem a třeba i Ewertonem podobní, jeden druhému pak bere minutáž. Křídel máme nyní dost. Navíc musíme myslet i na pravidlo, že v české lize může nastoupit do utkání omezený počet cizinců mimo Evropskou unii,“ uvedl k odchodu Usora trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Dvacetiletý Nigerijec přišel do Slavie v zimě 2022 a celou jarní část odehrál v B-týmu, kterému šesti góly a třemi asistencemi v devíti zápasech pomohl k postupu do druhé ligy.

V posledním zápase sezony debutoval za A-tým, když nastoupil v závěru 303. pražského derby.

Po skončení sezony se mladý křídelník okamžitě připojil k A-týmu a po soustředění v Aigenu se stal stabilním členem sestavy sešívaných. V předkolech Evropské konferenční ligy důležitými góly proti Panathinaikosu a Rakówu pomohl k postupu do skupinové fáze. Ve FORTUNA:LIZE se na podzim trefil čtyřikrát, výstavní byla trefa z přímého kopu proti Jablonci.

Mosesovi přejeme na hostování hodně štěstí!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články