Náš výkon gradoval. Clichy je opravdu borec | SK Slavia Praha
Více

Náš výkon gradoval. Clichy je opravdu borec

Slávisté dovedli k vítězství i druhou konfrontaci proti Servette Ženeva (1:0), o dojmy z utkání i střetů s legendou Arsenalu a Manchesteru City Gaëlem Clichym se podělil Ondřej Lingr.

I druhý přípravný duel proti druhému týmu švýcarské ligy skončil výhrou Slavie, spokojenost?
„Výsledek se počítá, cení. První poločas z naší strany ale nebyl moc dobrý, hledali jsme se, máme v nohách hodně tréninků, bylo to opravdu hodně náročné. Druhou půli jsme se zlepšili, měli jsme hodně šancí, penaltu, nakonec jsme dali i gól. Celkově výkon gradoval, takový výsledek určitě bereme. Do ligy jsou ještě dva týdny, takže určitě super povzbuzení.“

Co trenéři žádali o půli? Jak jste zmínil, došlo k výraznému progresu.
„Potřebovali jsme to rozběhat, jsme unavení. Ženeva výborně kombinovala, nevěděli jsme, jak je máme presovat. Ve druhé půli jsme si couvli, to bylo ono, moc šancí už neměli. První poločas určitě lepší Ženeva, ve druhé pak my.“

Byla velká motivace zdvihnout rukavici, kterou po vás mrštil první tým, který Servette přehrál 3:0?
„Určitě, na ten zápas jsme se koukali. Kluci dali laťku vysoko, báli jsme se, abychom jim to nepokazili. Výsledek 1:0 bereme, oni měli generálku na ligu, takže super. Co jsme se dívali na výsledky jejich, tak hráli vyrovnané zápasy i s Young Boys Bern, je to silný tým.“

Na hřiště jste svedl několik soubojů s Gaëlem Clichym, trojnásobným vítězem Premier League. I ve 37 letech je stále výborným fotbalistou, že?
„Je to neskutečný borec, jeho levačka je stále fantastická. Jsou vidět zkušenosti z Premier League i národního týmu. Jsem moc rád, že jsem si proti němu mohl zahrát. Super zážitek.


Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články