Mladší žáci vezou z Bílovce stříbro, U15 na turnaji v Německu i Rakousku | SK Slavia Praha
Více

Mladší žáci vezou z Bílovce stříbro, U15 na turnaji v Německu i Rakousku

Mládežníci poprvé v novém roce vyrazili získávat zkušenosti do zahraničí. První lednový víkend byli v akci žáci i přípravky. Kategorie U15 sehrála dva turnaje v Německu a Rakousku. K našim nejbližším západním sousedům zavítali také mládežníci U13. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Pátek 6. ledna

U15

Turnaj Passau

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Wacker Burghausen 1:2
SK Slavia Praha – SSV Jahn Regensburg 5:0
SK Slavia Praha – LASK Linz 3:1
SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 05 1:3

Hodnocení trenéra Pavla Němce: V prvním zápase jsme smolně prohráli se slabším týmem. Byli jsme neproduktivní v koncovce a Burghausenu spadlo do naší branky vše. Dalším slabším soupeřem byl Regensburg, proti kterému už se nám střelecky dařilo. Zápas s Laskem byl vyrovnaný, ale my ho rozhodli v poslední minutě. Proti Mainzu jsme v první minutě nedali stoprocentní šanci. Soupeř odpověděl dvěma góly a měl zápas pod kontrolou. Mainz byl také z našeho pohledu nejlepší tým ranních základních skupin. Celkově jsme skončili ve skupině třetí a postup do play-off nám utekl. Turnaj s mantinely a skákavým míčem byl hodně o tvrdosti, soubojích, odrazech a fotbalově velmi netypický.

Sobota 7. ledna

U15

Turnaj Scharding

Základní skupina:
SK Slavia Praha – VfB Stuttgart 1:2
SK Slavia Praha – SKN St. Pölten 1:0
SK Slavia Praha – SV Heimstetten 1:2
SK Slavia Praha – FC Waidhofen 3:1

Čtvrtfinálová skupina:
SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 05 1:1
SK Slavia Praha – FC Winterthur 3:1
SK Slavia Praha – SK Sturm Graz 2:3

Konečné umístění:
5. místo

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Bohužel jsme dnes předváděli slabé výkony. Balóny nám odskakovali, naše hra byla upracovaná a turnaj nám moc nesedl. Až na malé výjimky jsme nebyli vůbec nebezpeční. V základní skupině jsme shodou několika náhod skončili druzí a čekala nás čtvrtfinálová skupina. V té předvedl gólman Suda dominantní výkon a stal se také naším druhým nejlepším střelcem. I přesto jsme však do semifinále nepostoupili a skončili pátí.

U13

Turnaj Munderkingen – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 0:0
SK Slavia Praha – SGM Öpfingen 9:1
SK Slavia Praha – SGM Alb-Hochsträß 12:0
SK Slavia Praha – SV Ringingen 13:0
SK Slavia Praha – Borussia Dortmund 3:0

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: První turnajový den byl z naší strany ve znamení perfektních výkonů. Klíčové byla především výměna místa a náběhy, přechod z obrany do útoku a zakončení. Před brankou jsme byli nelítostní, především v závěrečném zápase proti Borussii Dortmund. Celkově jsme vyhráli naší skupiny a v neděli nás čekají boje o play-off.

U12 + U13

SK Slavia Praha vs. ABC Braník U13 13:2

Góly: Rigoci 6x, Rusyn 2x, Pěnkava 2x, Sklenář, Fingerhútt, vlastní

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: První letošní utkání splnilo svůj účel. Začátek byl od nás pomalejší, druhá část už byla ve větším tempu a přesnější, třetí a závěrečná byla zase o nevyužitých příležitostech. Zápas nám mimo jiné také ukázal, že naše zakončení není nejlepší. Mohli jsme dát mnohem více gólů, protože šancí jsme si vytvořili mnoho.

U10

Miniturnaj Horní Měcholupy

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Sehráli jsme první zápasy v novém roce. Náš tým byl doplněn o kluky z U9 a hráče na zkoušku. Až na pár výjimek hráli kluci velmi dobře. Občas nám ale chyběl větší tlak na soupeře a někteří se na hřišti po vánocích strávených v lyžákách trochu hledali. Musím ale kluky pochválit za velké množství pokusů jít jeden na jednoho s vysokou úspěšností.

Neděle 8. ledna

U13

Turnaj Munderkingen – den druhý

Skupina o postup do play-off:
SK Slavia Praha – 1. FC Nürnberg 1:2
SK Slavia Praha – Karlsruher SC 2:3
SK Slavia Praha – Borussia Monchengladbach 1:3
SK Slavia Praha – VfB Stuttgart 1:5
SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 05 2:4

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Prvních pět minut proti Norimberku jsme navázali na včerejší skvělé výkony. Měli jsme převahu a promarnili jsme několik šancí jít do vedení. Soupeř využil své dvě šance po náhodných odrazech a my smolně prohráli. Od této chvíle jsme ztratili sebevědomí a zbytek dne pro nás byl velmi těžký proti silným soupeřům. Největším problémem byl rozdíl ve fyzické stránce hráčů. Naši hráči srdnatě bojovali proti větším německým soupeřům a docházelo k mnoha kontaktům. Také jsme měli problémy s technikou pod tlakem a v malých prostorech. Manipulace s míčem a provedení přihrávek německých hráčů bylo úžasné a my jsme byli neefektivní. Byl jsem spokojený s některými našimi kombinacemi, ale nebyli jsme schopni udržet vysokou úroveň dostatečně dlouho a do play-off jsme bohužel nepostoupili.

U12 + U13

Bílovec Cup U13

Konečné umístění:
2. místo

Hodnocení trenéra Adama Ježka: Po turnaji jsme spokojeni s individuálními výkony všech hráčů. Byli jsme skvělí v situacích jeden na jednoho. Skoro ve všech zápasech jsme byli hodně aktivní a dařila se kombinace na třetího hráče. Výborná byla i naše výstavba hry. Rezervu jsme měli v zakončení, kdy jsme špatně vyhodnocovali situace. Celkově jsme skončili druzí z šestnácti týmů. Ve finále jsme prohráli s Baníkem 1:3, ale na to, že byl soupeř o rok starší, tak jsme se mu vyrovnali ve všech činnostech. Tomáš Novotný byl vyhlášený nejlepším hráčem turnaje a vyhrál i dovednostní soutěž. Gólman Jeřábek byl zase vyhlášen nejlepším brankářem. Jeho hra nohou byla skvělá.

U9

SK Slavia Praha vs. Admira Praha U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Na začátku zápasu nehráli dobře. Chyběly individuální dovednosti a větší nabídka. Postupem času jsme se ale zlepšili. Hra jeden na jednoho byla na vysoké úrovni a jen kvůli špatným a nekvalitním řešením při zakončení jsme Admiru nepřehráli i gólově. Musím však říct, že nám soupeř nastřílel velké množství laciných branek, které naši brankáři a obránci nedokázali zastavit.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články