Do Slavie přestupuje Babacar Sy | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje Babacar Sy

Novou posilou Slavie je senegalský útočník Babacar Sy, který na podzim úspěšně působil v Táborsku. V Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2026.

„Babacar nás zaujal už dříve, ale chtěli jsme vidět, jestli zvládne první důležitý krok v adaptaci na český fotbal, což se mu v Táborsku povedlo. Teď ho čeká krok druhý, aby se prosadil v nejvyšší soutěži. Věříme, že do budoucna to bude pro Slavii skvělá investice,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem strašně spokojený, že jsem ve Slavii, že jsem v tak velkém klubu mohl podepsat smlouvu. Splnil se mi sen,“ těší Babacara Sy.

Dvaadvacetiletý senegalský útočník přichází do Slavie z Táborska, kde v létě uspěl na testech. Během podzimní části nasázel ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE pět branek. Celkem třikrát se prosadil proti slávistickému B-týmu, nejprve jednou trefou zařídil domácí remízu 1:1 a na Xaverově dvěma góly vystřelil remízu 2:2.

184 centimetrů vysoký útočník přišel do Táborska přímo z Afriky. Zdobí ho rychlost a přímočarost, může nastupovat na obou křídlech, pod hrotem nebo přímo v útoku. Ve druhé lize nastoupil na podzim do šestnácti utkání, jen v jediném utkání naskočil z lavičky, jinak vždy nechyběl v základní sestavě.

Aktuálně

Douděra prodloužil smlouvu: Druhá rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články