Do Slavie přestupuje David Pech | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje David Pech

Novou posilou Slavie je dvacetiletý mládežnický reprezentant David Pech. Talentovaný univerzál na pravou stranu hřiště, který naposledy působil v Mladé Boleslavi, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027.

„David je univerzální hráč, umí zahrát na více postech, v kariéře prošel snad všechny. Jeho nejtypičtější post je ve středu hřiště, ale teď nastupoval hlavně na pozici pravého obránce, zahraje i nalevo, zkrátka univerzál. Začal hrát brzy v lize, pak ho zbrzdilo zranění, ale na svůj věk má hodně ligových startů. Používá obě nohy, je fotbalový s velmi dobrým pohybem. Sledujeme ho delší dobu, nejintenzivněji od léta, kdy se vrátil po těžkém zranění a zažil dobrou podzimní část. Už ke konci podzimu jsme oslovili jeho i klub," přibližuje Jindřich Trpišovský.

„Jsem rád, že to dopadlo, protože je to hráč nastupující generace, který má před sebou velkou perspektivu a na svůj věk spoustu zkušeností. Dokáže být důrazný i produktivní. Jeho největší přednost je velký akční rádius a fotbalovost. Jsme rádi, že jsme ho získali,“ těší hlavního trenéra Slavie.

„Jsem strašně šťastný, že o mě Slavia, tak velký klub, projevila zájem. Doufám, že mi její herní styl bude sedět. Jsem vytrvalostně i fyzicky vybavený hráč, na tom si Slavia zakládá. Moc se těším na fanoušky i staré známé z Boleslavi, snad mi pomůžou se co nejrychleji zabudovat do kabiny,“ přeje si po podpisu kontraktu na 4,5 roku David Pech.

„David se svými výkony v dresu Mladé Boleslavi právem zařadil mezi nejžádanější fotbalisty české ligy, zájemce jsme registrovali z Česka i ze zahraničí. Slavia o hráče usilovala dlouhodobě, zásadní pro dotažení celého transferu byl velký zájem sportovního vedení klubu včetně diskuzí ohledně sportovního rozvoje a budoucnosti hráče. David je v mých očích prototypem moderního fotbalisty s vyváženou defenzivou i ofenzivou, je navíc skvěle nastaven také v hlavě. Pevně věřím, že ve Slavii své fotbalové dovednosti dále rozvine," říká Viktor Kolář, šéf zastupující agentury SPORT INVEST.

David Pech je dvacetiletým rodákem z Brandýsu nad Labem, kde s fotbalem také začínal. Po roční zastávce v Zápech se vrátil zpět do domovského týmu, odkud v roce 2013 přestoupil do Mladé Boleslavi, jejíž dres až dosud oblékal.

Ve městě automobilů prošel několika mládežnickými kategoriemi, debut za A-tým si připsal 18. srpna 2019, kdy naskočil na třináct minut do zápasu proti Jablonci (1:2).

Pravonohý univerzál má na svém kontě také několik startů v mládežnických reprezentačních výběrech, tento rok vybojoval s Lvíčaty postup na EURO 2023.

V aktuálním ligovém ročníku zapsal v 16 zápasech gól a asistenci, ani jednou nechyběl v základní sestavě, a pro trenéra Hoftycha byl oporou pravé strany hřiště. Do Edenu přichází s pověstí neúnavného hráče, který nevypustí jediný souboj a dokáže předvést kvalitní výkony jak v obraně, tak na kraji záložní řady.

Jeho předností je technika a vyvezení míče do středu pole, kterým otevírá obranu soupeře. V letošní sezoně se na pravém beku pokusil o 4,16 driblinku na 90 minut, což je suverénně nejvíce mezi 19 prvoligovými pravými obránci, kteří v aktuálním ročníku odehráli alespoň 500 minut.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články