Zahájení zimní přípravy. Slávisté se sešli v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Zahájení zimní přípravy. Slávisté se sešli v Edenu

Slávisté v pondělí odstartovali přípravu na jarní část sezony a po vánoční pauze si poprvé společně zatrénovali. O zimní přípravě promluvil trenér Jindřich Trpišovský.

„Máme za sebou úvodní zahajovací trénink. Od úterý nás čeká kondiční příprava, která bude spojená i s herní složkou. Není to úplně start přípravy. Ten proběhl už asi před osmnácti dny, kdy kluci najeli na individuální tréninkové plány, které jsme si průběžně kontrolovali a testy si je zase projdeme. Od úterý nás čekají dvoufázové tréninky a příští týden se přesuneme na herní soustředění do Portugalska,“ plánuje hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Na prvním tréninku v roce 2023 se objevila i první zimní posila sešívaných – Petr Hronek. K týmu se připojili také Jan Bořil s Ivanem Schranzem, kteří se po dlouhodobém zranění vrací do plné zátěže. „Stav zraněných je lepší, než byl po konci podzimu. Petr Ševčík byl v plném týmovém tréninku, je absolutně zdravý. Ivan Schranz absolvoval týmový trénink, ale jsou tam omezení ve hře hlavou. Ještě se to bude testovat, ale je v plném tréninku, potřebuje to čas. Aleš Mandous trénoval. Honza Bořil absolvoval první kompletní trénink s týmem. Tam to bude otázka ohledně kumulace zátěže, co bude moct absolvoval," vysvětluje trenér sešívaných, kterému ze zdravotních důvodů zatím chybí dvojice Holeš - Hovorka.

„Jediný, kdo byl mimo, byl Tomáš Holeš, který je po operaci, ale je tam posun. Doufáme, že se to bude rychle hojit a během února by se mohl připojit k týmu. V individuálním režimu je i David Hovorka. Pokud to všechno dopadne, tak by se během února mohl připojit k týmovému tréninku a v březnu už absolvovat nějaké zápasy. Zbytek týmu je v pořádku,“ říká po startu přípravy trenér Jindřich Trpišovský.

Kromě stabilních členů A-týmu se do tréninku zapojili také hráči, které si Slavia stáhla z hostování: Jan Stejskal, Maksym Talovjerov a Mick van Buren. „Mick podával skvělé výkony v Liberci, je produktivní, patřil k nejlepším ofenzivním hráčům v lize. Ví, co Slavia znamená, prokázal velký progres. Maksym byl pravidelný člen základní sestavy, proto do Liberce odcházel. Podával vyrovnané výkony a my jsme v defenzivě měli některé hráče zraněné. Dohoda s ním od léta je taková, že se po půl roce vrátí na přípravu a pak uvidíme, co dál,“ vysvětluje trenér sešívaných.


Nechyběl ani mladý stoper Denis Halinský, který na podzim hostoval ve Vlašimi a nyní dostal od trenérského štábu příležitost absolvovat přípravu v červenobílých barvách. „Denis je zajímavý hráč, kterého se nám podařilo získat v létě. Měli jsme na něj doporučení už před rokem, v mladém věku začal hrát druhou ligu. Jeho typologie a herní styl by do budoucna mohl být vhodný pro Slavii. Uvidíme, jaká bude jeho cesta dál, chceme ho vyzkoušet. Jde o to, aby viděl ty nároky, může mu to pomoct se zlepšit,“ říká Jindřich Trpišovský.

V pondělí tým ještě nebyl v kompletním složení, řada zahraničních hráčů se bude připojovat v průběhu tohoto týdne. Na tradiční zimní soustředění do Portugalska už tým odletí 10. ledna kompletní. Z Portugalska se tým vrátí po necelých dvou týdnech 23. ledna, první jarní kolo je následně naplánované na neděli 29. ledna od 15:00, kdy do Fortuna Areny zavítá Jablonec.

Před odletem na soustředění ještě dojde v kádru sešívaných k úpravám. „K nějakému pohybu v kádru určitě dojde. Do odletu bychom byli rádi, kdyby nás ještě tři hráči doplnili. Potom máme stanovenou kapacitu, takže dojde k nominaci na soustředění, pravděpodobně přijde zúžení kádru. Může do toho promluvit zdravotní stav, ale máme představu, s jakým kádrem chceme odletět, mělo by to být dvacet osm hráčů a čtyři brankáři, kádr se pak bude zužovat ještě po návratu,“ uzavírá trenér Trpišovský.

Kádr Slavie pro zimní přípravu

Brankáři: Ondřej Kolář, Aleš Mandous, Jan Stejskal, Jan Sirotník

Obránci: Lukáš Masopust, David Douděra, Taras Kačaraba, Aiham Ousou, David Hovorka, Eduardo Santos, Maksym Talovjerov, Denis Halinský, Oscar, David Jurásek, Jan Bořil

Záložníci: Tomáš Holeš, Jakub Hromada, Ondřej Kričfaluši, Peter Olayinka, Ivan Schranz, Petr Ševčík, Ibrahim Traoré, Ondřej Lingr, Lukáš Provod, Petr Hronek, Matěj Jurásek, Moses Usor, Ewerton

Útočníci: Václav Jurečka, Stanislav Tecl, Mick van Buren, Daniel Šmiga

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články