Mick van Buren a Maksym Talovjerov se vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Mick van Buren a Maksym Talovjerov se vrací do Slavie

Útočník Mick van Buren a obránce Maksym Talovjerov se po půl roce na hostování v Liberci vrací do Slavie. Opačným směrem míří záložník Christ Tiéhi.

Mick van Buren, majitel čtyř mistrovských titulů se Slavií a trojnásobný vítěz MOL Cupu, strávil podzimní část sezony na hostování ve Slovanu Liberec, kde se mu střelecky velmi dařilo. Během první poloviny aktuálního ligového ročníku naskočil do patnácti zápasů, ve kterých nasázel devět gólů a na další dva přihrál. Aktuálně je na čtvrté pozici v tabulce střelců FORTUNA:LIGY. Zářil i v osmifinále poháru proti Sigmě Olomouc, kdy se mu podařilo dát hattrick a pomoct Slovanu k výhře 4:1.

Pod Ještědem hostoval na podzim také Maksym Talovjerov. Ve středu obrany odehrál třináct ligových utkání, ve kterých dal jeden gól proti Teplicím. Jednu branku přidal i v MOL Cupu, kde se trefil v zápase s Frýdkem-Místkem. Naskočil také do dvou barážových utkání ukrajinské reprezentace U21, ve kterých pomohl národnímu výběru postoupit přes Slovensko na EURO.

Do Liberce se naopak vrací Christ Tiéhi, kterému skončilo v Edenu půlroční hostování a Slavia neuplatnila opci na přestup. Defenzivní záložník z Pobřeží slonoviny odehrál v sešívaném třináct ligových duelů, proti Zbrojovce Brno se střelecky prosadil. Další starty přidal v Evropské konferenční lize, proti St. Joseph's zapsal v domácí odvetě branku a dvě asistence.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články