V pátek od 21:00 Liga mistryň venku proti Wolfsburgu | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 21:00 Liga mistryň venku proti Wolfsburgu

Slávistky čeká předposlední utkání základní skupiny Ligy mistryň! V pátek od 21:00 zavítají na hřiště německého Wolfsburgu, který na domácím hřišti ještě neztratil ani bod. Své dojmy před utkáním prozradil trenér Karel Piták a obránkyně Alika Keene.

Fotbalistky Slavie přivítaly už ve druhém zápase základní skupiny na domácím stadionu v Edenu, kdy se jim nepodařilo bodovat a soupeř se radoval z výhry 2:0 po brankách Brand a Pajor.

„Určitě je výhoda, že soupeře už známe, ale Wolfsburg kvalitou patří k nejlepším týmům v Evropě. Je hodně kombinačně silný, nemá slabinu. S hledáním motivace ale nebude problém, jsou to zápasy Ligy mistryň, nejvíc, co holky můžou hrát,“ nečeká nic lehkého trenér Karel Piták.

„Celý tým se na zápas s Wolfsburgem těší, domácí zápas nám ukázal, jak bychom mohly bránit. Byly jsme organizované a statečné. Po bodu ze St. Pöltenu jsme motivované do toho dát znovu všechno. Wolfsburg má kvalitu po celém hřišti, jsou neuvěřitelně organizovaní. Myslím, že je důležité, abychom se nebály a byly kompaktní jako v minulém zápase. Velký pozor si musíme dát i na jejich standardní situace, mají hodně vysokých hráček. Jsme připraveni se o to poprat,“ těší se Američanka Alika Keene.

Svěřenkyně Karla Pitáka získaly ze čtyř zápasu jediný bod, kdy remizovaly v zápase s rakouským St. Pöltenem po brance Kristýny Růžičkové 1:1. Po pátečním utkání s Wolfsburgem čeká slávistky poslední utkání Ligy mistryň a letošního roku na domácím stadionu v Edenu 22.12. od 18:45 proti AS Řím, vstupenky na utkání, zde.

„Jsme rádi, že jsme konečně dali gól. Co jsme koukali na video, tak jsme mohli další přidat i ve druhém poločase, měli jsme tam slibné příležitosti, ale bohužel jsme to nedotáhli. Alespoň ten jeden brejk jsme využili. Doufám, že se to může povést i ve Wolfsburgu, kde budeme chtít hrát s podobnou taktikou. Chceme to ve Wolfsburgu důstojně odehrát a pak se doma rozloučit výhrou nad Římem,“ předesílá hlavní trenér žen Slavie.

„Poslední zápas jsem se snažila být odvážnější na míči, každý zápas se snažím přidat nový prvek hry. Bylo skvělé, že jsme dali první gól a získali i první bod. Samozřejmě bych si přála tři, ale ten bod jsme si tvrdě vybojovaly. Pro nás to byl neuvěřitelný zápas. Je to pro nás skvělý impulz do posledních dvou zápasů, skvěle jsme se semkly a vybojovaly ten bod. Zbývají dva zápasy a my musíme bojovat jedna za druhou, to je to nejdůležitější. Víme, že hrajeme za každou hráčku na hřišti i mimo něj, za naše skvělé fanoušky, trenéry a všechny. Tuhle sílu musíme využít k tomu, abychom podaly co nejlepší výkon,“ burcuje Keene, která nastoupila do tří skupinových zápasů v základní sestavě.

Slávistky v poslední době trápí značná marodka, chybí hned několik klíčových hráček. Šanci tak dostávají i hráčky širšího kádru.

„Bohužel nám vypadla další hráčka kvůli problémům s kolenem, vypadá to na delší pauzu. Naopak už se některé hráčky uzdravují, Gabriela Šlajsová by už měla být připravena na lavičce, uvidíme, co Martina Šurnovská, taky se to posouvá dobrým směrem,“ vyhlíží návraty opor trenér Karel Piták.

„Hrát v Lize mistryň je požehnání. Jsem ráda za tuhle příležitost. Samozřejmě je to místo některých zraněných hráček, těším se, až budou zase zdravé s námi na hřišti. V takové situaci děláme, co můžeme. Dávám do toho všechno, abych nahradila chybějící hráčky. Užívám si to, je to velký krok. Hraji v tak velké soutěži proti skvělým soupeřům během toho, co hledám své místo na hřišti. Hodně jsem si užila domácí zápas proti St. Pöltenu, tam jsem cítila, že týmu pomáhám v defenzivě,“ váží si příležitosti Alika Keene.

Výkop zápasu v AOK Stadionu je ve 21:00. Informace z utkání sledujte na našich sociálních sítích, přímý přenos můžete sledovat na YouTube kanálu DAZN.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články