Do Slavie přestupuje Petr Hronek | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přestupuje Petr Hronek

Novou posilou Slavie je Petr Hronek, devětadvacetiletý záložník, který naposledy působil v Bohemians, podepsal v Edenu smlouvu do roku 2025.

Součástí dohody mezi kluby je i hostování Jana Matouška v Ďolíčku pro jarní část sezony.

„Petr je zkušený ligový hráč, který zejména v Bohemce předváděl nadstandardní výkony. Dlouhodobě patří mezi hráče, které sledujeme, a věříme, že vhodně doplní svým herním projevem náš kádr. A bude rovněž posilou pro jádro zkušených hráčů v kabině. Proto jsme rádi využili možnosti získat ho za výhodných podmínek pro Slavii. Přeji mu, ať se mu v sešívaném dresu daří. A Honzovi Matouškovi v jeho další kariéře rovněž přejeme hodně štěstí a pevné zdraví,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Petr je skvěle fyzicky vybavený a připravený hráč, který pracuje na velkém prostoru. Je neskutečně platný v presinku, nešetří krokem, je hodně soubojový, nevadí mu fyzická hra. Má i určité X faktory, jako jsou jeho vynikající dlouhé auty nebo doplnění pokutového území, kde má výbornou útočnou hlavu. V poslední době je na vrcholu své výkonnosti, vypracoval se v jednoho z nejlepších hráčů svého týmu. Je to český hráč, který se, myslím, hodí do našeho stylu. Díky tomu, že mu v létě končila smlouva, to bylo výhodné i z ekonomického hlediska. Jsme rádi, že se to povedlo a získáváme hráče, který se umí obětovat pro tým, nerad prohrává a má schopnosti, které týmu pomůžou k cílům v budování mužstva, které momentálně probíhá,“ chválí první zimní posilu trenér Jindřich Trpišovský.

„Cítím velkou radost. Je mi 29 let a musím říct, že jsem asi úplně nečekal, že o mě bude mít takový klub zájem. O to víc si toho cením, o to víc jsem šťastnější,“ popisuje bezprostřední dojmy po podpisu tříletého kontraktu Petr Hronek.

Petr Hronek s fotbalem začínal v SK Dolní Chabry, kde ho trénoval jeho otec. Následně prošel mládežnickou akademií Sparty. V roce 2013 přestoupil do Jablonce, za který 12. srpna absolvoval svůj premiérový start v nejvyšší soutěži na hřišti Baníku Ostrava (4:0), nastoupil v závěru duelu na sedm minut. Další start v severočeském klubu ale nikdy nepřidal. Výrazně na sebe upozornil při hostování ve Vlašimi, kde si ho vyhlédla Příbram, v rozletu mu ale zabránilo nepříjemné zranění oka. V lednu roku 2016 středový záložník zakotvil v Jihlavě, proti Slovácku v lize poprvé skóroval a do konce ročníku 2015/16 přidal dalších pět přesných tref.

O dva roky později přestoupil do Zlína, za který si v ročníku 2018/19 zahrál i Evropskou ligu. Poslední čtyři sezony patřil 182 centimetrů vysoký záložník k oporám Bohemians, kterým v loňském ročníku pomohl udržet prvoligovou příslušnost. S bilancí 7+2 byl druhým nejlepším střelcem Klokanů. V probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY se ofenzivní univerzál trefil dvakrát a navrch přidal tři gólové přihrávky.

V nejvyšší soutěži odehrál Hronek 180 zápasů, vstřelil 31 branek a na dalších čtrnáct přihrál.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články