Konečně to tam spadlo. Remízu bereme | SK Slavia Praha
Více

Konečně to tam spadlo. Remízu bereme

Premiérový bod v rámci základní skupiny Ligy mistryň hodnotili po remíze 1:1 s rakouským St. Pöltenem Karel Piták a Diana Bartovičová.

„Jsme rádi, že nám to tam konečně padlo a domů si vezeme premiérový bod v Lize Mistryň. Do utkání jsme nevstoupili příliš dobře, soupeř nás dostal pod tlak. Postupně jsme se ale začali osmělovat, což vyústilo až v brejk, který jsme skvěle vyřešili. Škoda jen toho vyrovnávacího gólu, který jsme inkasovali na konci poločasu. Druhá půle byl z naší strany velmi slušně odehraná. Drželi jsme se v bloku a chodili do protiútoků, k jejichž dokončení nám chyběl kousek. Holky se na hřišti neskutečně vydaly, bod jsme si zasloužili,“ zhodnotil utkání trenér Karel Piták.

„Co do defenzivy to byl oproti zápasu v Mladé Boleslavi náročnější. Hlavně v prvním poločase se nám příliš nedařilo držet balon a déle kombinovat. V druhé půli jsme bránili z pevného bloku a zorganizovali jsme si ho přesně podle pokynů," dodala Diana Bartovičová.

Byl to remízový zápas?
„Soupeř měl více nebezpečných situací, Olivie ale předvedla skvělý výkon. I obrana pracovala dobře, nepustili jsme je do většího množství větších příležitostí. Mrzí mě spíš to, že jsme ve druhém poločase nepřiklonili vedení na svou stranu. Bod ale ve výsledku bereme,“ řekl Piták.

Premiéru v základu si odbyla Kristýna Růžičková a hned z toho byl gól.
„Růža jde neskutečně nahoru. V posledních zápasech vypadala velmi dobře, takže jsme ji dali dnes šanci od začátku. Věřili jsme, že svou rychlostí může na soupeře platit, což se nakonec potvrdilo. Doufejme, že svou formu potvrdí i v dalších zápasech,“ pochválil výkon dvacetileté střelkyně slávistický trenér.

Konečně jste se prolomili gólové prokletí, byla radost ze vstřelené branky o to větší?
„Určitě. I vzhledem k posledním zápasům, kdy nám to fotbalově úplně nevyšlo, jsme z té branky měli o to větší radost,“ zakončila rozhovor Bartovičová.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články