Na produktivitě pracujeme. Bude to o prvním gólu | SK Slavia Praha
Více

Na produktivitě pracujeme. Bude to o prvním gólu

Slávistky čeká ve čtvrtek od 21:00 venkovní utkání na půdě rakouského St. Pöltenu. Čtvrtý zápas základní skupiny Ligy mistryň vyhlíží trenér Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Slávistky v lize přezimují po prohře s Libercem na druhém místě. Je náročné tým namotivovat ke zbývajícím zápasům ve skupině Ligy mistryň?
„Za prohru v Liberci si můžeme sami. Musíme ji ale hodit za hlavu, pořád to máme ve svých rukou. V Lize mistryň jsme odehráli dobré zápasy. Věřím, že tentokrát už to dotáhneme do vítězného konce," hlásí hlavní trenér Karel Piták.

„Je to složité, s prohrou v lize jsme se v tomto ročníku ještě nesetkali. Na druhou stranu, nasazení v tréninku vypadá dobře, teď už to jen potřebujeme přenést do zápasů,“ dodává kapitánka sešívaných Diana Bartovičová.

Zaměřili jste se při tréninku na zlepšení efektivity?
„Koncovku pilujeme často, bohužel nám to tam ale pořád nepadá. Chybí nám také několik důležitých ofenzivních hráček, nedostáváme se do tolika příležitostí. Doufám, že to v Rakousku zlomíme,“ říká před čtvrtečním duelem trenér Piták.

Bude některá ze zraněných hráček k dispozici?
„Na tento zápas pravděpodobně ne, směrem k utkání s Wolfsburgem už jsou vyhlídky o něco pozitivnější,“ hodnotí zdravotní stav kádru Piták.

Čekáte od soupeře stejné pojetí, jaké předvedl v prvním zápase?
„Myslím, že to bude velmi podobné utkání. St. Pölten hraje prakticky pořád stejným stylem, ničím nás nepřekvapil. Bylo to jen o tom, kdo vstřelí první branku,“ vzpomíná na minulé střetnutí trenér sešívaných.

„Umím si představit, že doma budou hrát o něco lépe, ale ne nijak výrazně. Z obou stran to bude bojovný zápas, který může znovu rozhodnout jediný gól. Věřím, že prolomíme smůlu a budeme to my, kdo vstřelí kýženou vítěznou branku. Všechny fanoušky bych tímto ráda pozvala na kvalitní fotbal, který bude mít pro slávistické barvy tříbodový konec,“ uzavřela rozhovor před odjezdem do Rakouska Diana Bartovičová.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články