Mladší žáci vyrazili na prestižní Lech Cup. Dorostenci porazili Opavu. | SK Slavia Praha
Více

Mladší žáci vyrazili na prestižní Lech Cup. Dorostenci porazili Opavu.

Každoroční halový turnaj Lech Cup v polské Poznani opět přivítal sešívané naděje, které změřily síly s evropskými velkokluby. Za hranice se podívali také žáci z kategorií U11 a U13, kteří vyrazili na přátelská utkání do Drážďan. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 3. prosince

U16

SFC Opava U17 vs. SK Slavia Praha 2:7

Sestava: Balon – Korenc, Horsinka, Hubička, Palivec – Slončík, Kočvara, Filippov – Kolařík, Vankat, Kumpan

Góly: 3x Kolařík, 2x Březina, Kumpan, Kotrba

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Potkali jsme se s dalším soupeřem, který se s tím nemazal a hrál od podlahy. Pro naše hráče to bylo obtížné hlavně v osobních soubojích. Předvedli jsme ale spoustu kvalitních akci, které jsme řešili efektivně a dali krásné góly.

U13

Dynamo Drážďany vs. SK Slavia Praha 5:9

Góly: 3x Všetečka, 2x Luka, 2x Střihavka, Štěpánek, Zich

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Začali jsme pomaleji, ale postupně jsme se dostali do zápasu a nakonec to byl jeden z našich nejlepších výkonů v sezóně. V prvních dvaceti minutách jsme měli problémy se souhrou našeho brankáře s ofsajdovou linií, ale vše jsme si vysvětlili a zlepšili se. Naše kombinační hra a kvalita rozehrávek byla velmi vysoká. Vstřelili jsme několik krásných gólů. Výkony našich hráčů byly na vysoké úrovni a z utkání si odnášíme spoustu pozitiv. Skvělý zápas.

U12

Lech Cup – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Valencia CF 2:6
SK Slavia Praha – Red Bull Lipsko 2:0
SK Slavia Praha – Warta Poznaň 1:2
SK Slavia Praha – Chelsea FC 0:1
SK Slavia Praha – Southampton FC 0:1
SK Slavia Praha – KKS Lech Poznaň 3:1
SK Slavia Praha – KRC Genk 2:1

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: V dnešním turnaji se potvrdilo, že si příležitosti vytváříme po výstavbě hry, přečíslení a hry jeden na jednoho, ale dnes nám to bohužel nelepilo v koncovce, kde nás v rozhodujících momentech zradil i první dotek. To se dělo především v zápasech s Chelsea, Southamptonem a Wartou Poznaň, kdy jsme zbytečně prohráli. Naopak zápasy proti Lechu, Genku a Lipsku kluci odehráli ve velmi dobrém světle. Jen utkání s Valencií nám absolutně nevyšlo, protože jsme se nedostali k naší hře. Bohužel jsme nedosáhli na Ligu Mistrů a v neděli budeme hrát Evropskou ligu.

U11

Miniturnaj Dráždany

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Do Drážďan jsme vzali všechny hráče a vytvořili jsme dva týmy. Totéž udělaly i Drážďany a doplnil nás ještě Chemnitz. Předvedli jsme velmi dobré výkony, vstřelili góly po krásných akcích a měli jsme velké množství dobře řešených situací jeden na jednoho i dobré kombinace. V čem jsme měli trochu rezervu byl první dotek, razance přihrávek a přepínání. Hráli jsme na vyjíždění z autů a byla to skvělá průprava pro přepínání. Určitě to zařadíme i do tréninků.

Neděle 4. prosince

U14

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha U15 1:2 (1:0)

Sestava: Baroš, Kravařík, Jelínek, Mašek, Svoboda, Ilinčić, Mach, Kubeš, Srb, Barčot, Chadima, Šiška, Filip, Vlašánek, Pancíř, Spala, Mařák, Kuneš

Góly: Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V utkání proti staršímu soupeři jsme se prezentovali dobrou kombinační hrou. Dokázali jsme si vytvořit i řadu dalších příležitostí, ale byli jsme nepřesní v koncovce. Góly jsme obdrželi po individuální chybě v obraně a po rohovém kopu.

U12

Lech Cup – den druhý

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Warta Poznaň 1:1
SK Slavia Praha – Southampton FC 4:2
SK Slavia Praha – Red Bull Lipsko 1:2

O 5. místo:
SK Slavia Praha – Red Bull Lipsko 1:1 (1:2p)

Celková umístění:
1. Chelsea FC
2. KRC Genk
3. KKS Lech Poznaň
4. Valencia CF
5. Red Bull Lipsko
6. SK Slavia Praha
7. Warta Poznaň
8. Southampton FC

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Nedělní zápasy v Evropské lize jsme začali proti Wartě Poznaň. Toto utkání jsme odehráli velmi dobře. Soupeře jsme do ničeho nepustili, ale také jsme nedali tři jasné gólové šance a bohužel inkasovali z naší výstavby hry a zápas skončil remízou. Druhé utkání proti Southamptonu vypadalo podobně jako náš sobotní zápas s tímto soupeřem. Nám se ale podařilo i přes inkasovaný gól zápas otočit a zvítězit. Základem byla odvaha hráčů při hře jeden na jednoho, z čehož pramenila přečíslení a naše branky byly lahůdkou pro diváky. Třetí a poslední utkání v Evropské lize nám přisoudilo tým z Lipska. Toto byl velmi vyrovnaný zápas s podobnou hrou, jakou praktikujeme i my. Soupeř byl o malinko šťastnější a porazil nás. To znamenalo, že jsme se setkali znovu o konečné 5. místo. Tento zápas byl pro kluku jako kdyby hráli finále. Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání a tempo jsme udrželi po celý zápas. Kvalita při výstavbě hry a situace jeden proti jednomu přinesly čtyři brankové příležitosti. Dvě z nich tutové. Také do defenzívy to byl snad náš nejlepší výkon. Ale jak to bývá, nedáš, dostaneš. Ke konci druhé půle soupeř vyrovnal. Utkání šlo do penalt a při těch byly šťastnější hráči Lipska. My ze třech proměnili jen jednu, soupeř dvě a tím vyhrál konečné 5. místo na tomto kvalitním turnaji.

U8

Miniturnaj Písek

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Druhou adventní neděli jsme oslavili v Písku, kde jsme odehráli dvě přátelská utkání. Nejdříve jsme změřili síly s domácím týmem a poté nás čekalo mužstvo JFA České Budějovice. Z našeho vystoupení jsme byli tentokrát dost zklamaní. Nasazení nebylo podle našich představ, velmi často jsme se zbrkle zbavovali míče a souboje jeden na jednoho často končili spíše prorážením než obcházením protihráče. Musíme ocenit kvalitu soupeřů, kteří naplno odhalili naše rezervy a ukázali nám, na čem musíme dál poctivě pracovat.

U7

Turnaj Vršovice

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Naši kluci předvedli dobré dovednosti proti kvalitním soupeřům. Scházela nám ale větší aktivita a sebevědomí.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články