Mladší žáci vyrazili na prestižní Lech Cup. Dorostenci porazili Opavu. | SK Slavia Praha
Více

Mladší žáci vyrazili na prestižní Lech Cup. Dorostenci porazili Opavu.

Každoroční halový turnaj Lech Cup v polské Poznani opět přivítal sešívané naděje, které změřily síly s evropskými velkokluby. Za hranice se podívali také žáci z kategorií U11 a U13, kteří vyrazili na přátelská utkání do Drážďan. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 3. prosince

U16

SFC Opava U17 vs. SK Slavia Praha 2:7

Sestava: Balon – Korenc, Horsinka, Hubička, Palivec – Slončík, Kočvara, Filippov – Kolařík, Vankat, Kumpan

Góly: 3x Kolařík, 2x Březina, Kumpan, Kotrba

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Potkali jsme se s dalším soupeřem, který se s tím nemazal a hrál od podlahy. Pro naše hráče to bylo obtížné hlavně v osobních soubojích. Předvedli jsme ale spoustu kvalitních akci, které jsme řešili efektivně a dali krásné góly.

U13

Dynamo Drážďany vs. SK Slavia Praha 5:9

Góly: 3x Všetečka, 2x Luka, 2x Střihavka, Štěpánek, Zich

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Začali jsme pomaleji, ale postupně jsme se dostali do zápasu a nakonec to byl jeden z našich nejlepších výkonů v sezóně. V prvních dvaceti minutách jsme měli problémy se souhrou našeho brankáře s ofsajdovou linií, ale vše jsme si vysvětlili a zlepšili se. Naše kombinační hra a kvalita rozehrávek byla velmi vysoká. Vstřelili jsme několik krásných gólů. Výkony našich hráčů byly na vysoké úrovni a z utkání si odnášíme spoustu pozitiv. Skvělý zápas.

U12

Lech Cup – den první

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Valencia CF 2:6
SK Slavia Praha – Red Bull Lipsko 2:0
SK Slavia Praha – Warta Poznaň 1:2
SK Slavia Praha – Chelsea FC 0:1
SK Slavia Praha – Southampton FC 0:1
SK Slavia Praha – KKS Lech Poznaň 3:1
SK Slavia Praha – KRC Genk 2:1

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: V dnešním turnaji se potvrdilo, že si příležitosti vytváříme po výstavbě hry, přečíslení a hry jeden na jednoho, ale dnes nám to bohužel nelepilo v koncovce, kde nás v rozhodujících momentech zradil i první dotek. To se dělo především v zápasech s Chelsea, Southamptonem a Wartou Poznaň, kdy jsme zbytečně prohráli. Naopak zápasy proti Lechu, Genku a Lipsku kluci odehráli ve velmi dobrém světle. Jen utkání s Valencií nám absolutně nevyšlo, protože jsme se nedostali k naší hře. Bohužel jsme nedosáhli na Ligu Mistrů a v neděli budeme hrát Evropskou ligu.

U11

Miniturnaj Dráždany

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Do Drážďan jsme vzali všechny hráče a vytvořili jsme dva týmy. Totéž udělaly i Drážďany a doplnil nás ještě Chemnitz. Předvedli jsme velmi dobré výkony, vstřelili góly po krásných akcích a měli jsme velké množství dobře řešených situací jeden na jednoho i dobré kombinace. V čem jsme měli trochu rezervu byl první dotek, razance přihrávek a přepínání. Hráli jsme na vyjíždění z autů a byla to skvělá průprava pro přepínání. Určitě to zařadíme i do tréninků.

Neděle 4. prosince

U14

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha U15 1:2 (1:0)

Sestava: Baroš, Kravařík, Jelínek, Mašek, Svoboda, Ilinčić, Mach, Kubeš, Srb, Barčot, Chadima, Šiška, Filip, Vlašánek, Pancíř, Spala, Mařák, Kuneš

Góly: Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V utkání proti staršímu soupeři jsme se prezentovali dobrou kombinační hrou. Dokázali jsme si vytvořit i řadu dalších příležitostí, ale byli jsme nepřesní v koncovce. Góly jsme obdrželi po individuální chybě v obraně a po rohovém kopu.

U12

Lech Cup – den druhý

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Warta Poznaň 1:1
SK Slavia Praha – Southampton FC 4:2
SK Slavia Praha – Red Bull Lipsko 1:2

O 5. místo:
SK Slavia Praha – Red Bull Lipsko 1:1 (1:2p)

Celková umístění:
1. Chelsea FC
2. KRC Genk
3. KKS Lech Poznaň
4. Valencia CF
5. Red Bull Lipsko
6. SK Slavia Praha
7. Warta Poznaň
8. Southampton FC

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Nedělní zápasy v Evropské lize jsme začali proti Wartě Poznaň. Toto utkání jsme odehráli velmi dobře. Soupeře jsme do ničeho nepustili, ale také jsme nedali tři jasné gólové šance a bohužel inkasovali z naší výstavby hry a zápas skončil remízou. Druhé utkání proti Southamptonu vypadalo podobně jako náš sobotní zápas s tímto soupeřem. Nám se ale podařilo i přes inkasovaný gól zápas otočit a zvítězit. Základem byla odvaha hráčů při hře jeden na jednoho, z čehož pramenila přečíslení a naše branky byly lahůdkou pro diváky. Třetí a poslední utkání v Evropské lize nám přisoudilo tým z Lipska. Toto byl velmi vyrovnaný zápas s podobnou hrou, jakou praktikujeme i my. Soupeř byl o malinko šťastnější a porazil nás. To znamenalo, že jsme se setkali znovu o konečné 5. místo. Tento zápas byl pro kluku jako kdyby hráli finále. Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání a tempo jsme udrželi po celý zápas. Kvalita při výstavbě hry a situace jeden proti jednomu přinesly čtyři brankové příležitosti. Dvě z nich tutové. Také do defenzívy to byl snad náš nejlepší výkon. Ale jak to bývá, nedáš, dostaneš. Ke konci druhé půle soupeř vyrovnal. Utkání šlo do penalt a při těch byly šťastnější hráči Lipska. My ze třech proměnili jen jednu, soupeř dvě a tím vyhrál konečné 5. místo na tomto kvalitním turnaji.

U8

Miniturnaj Písek

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Druhou adventní neděli jsme oslavili v Písku, kde jsme odehráli dvě přátelská utkání. Nejdříve jsme změřili síly s domácím týmem a poté nás čekalo mužstvo JFA České Budějovice. Z našeho vystoupení jsme byli tentokrát dost zklamaní. Nasazení nebylo podle našich představ, velmi často jsme se zbrkle zbavovali míče a souboje jeden na jednoho často končili spíše prorážením než obcházením protihráče. Musíme ocenit kvalitu soupeřů, kteří naplno odhalili naše rezervy a ukázali nám, na čem musíme dál poctivě pracovat.

U7

Turnaj Vršovice

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Naši kluci předvedli dobré dovednosti proti kvalitním soupeřům. Scházela nám ale větší aktivita a sebevědomí.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články