Jakub Hromada podepsal v Edenu novou smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Jakub Hromada podepsal v Edenu novou smlouvu

Slovenský záložník Jakub Hromada po skvělých podzimních výkonech prodloužil smlouvu se Slavií do léta roku 2025!

„Kuba si prodloužení smlouvy jednoznačně zaslouží. Pro naše řady je to zejména z pohledu defenzivy neskutečně užitečný hráč. Neustále sleduje okolní hru a dokáže odbourávat útoky soupeře. Jsme moc rádi, že s námi bude pokračovat i nadále," říká po podpisu sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Mám velikou radost, že jsme se s vedením dohodli a po více než pěti letech v Edenu tady můžu zůstat ještě o dva déle. Cením si toho, že o mě má klub zájem, cítím se tu skvěle. Doufám, že důvěru splatím na hřišti,“ dodává Jakub Hromada.

Hromada působí v sešívaném dresu od roku 2017. S fotbalem začínal v Košicích a slovenskou nejvyšší soutěž si vyzkoušel už jako šestnáctiletý. V Michalovcích se ale dlouho neohřál a v roce 2012 odešel do mládežnické akademie italského velkoklubu Juventusu Turín. Ještě jako dorostenec odešel na hostování do Janova a v únoru 2015 přestoupil do Sampdorie. Odsud ho vyslali sbírat zkušenosti nejprve do druholigového italského celku Pro Vercelli, kde odehrál jarní část sezony 2014/2015. Následovalo roční hostování ve Slovenské Senici a v sezoně 2016/17 také v Česku. Jakub Hromada v dresu Plzně nastoupil do 18 ligových zápasů, v nichž si připsal jednu branku a jednu asistenci.

V roce 2017 ho ze Sampdorie koupila Slavia, za kterou si během dvou sezon připsal 15 ligových startů. V roce 2020 odešel na hostování do Liberce, za který odehrál 22 ligových utkání a v sezoně 2020/21 i 8 zápasů Evropské ligy včetně předkol. V polovině sezony ukončila Slavia jeho hostování. V sešívaném dresu měl klíčovou roli a pomohl Slavii k zisku doublu a postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Jeho výkony mu vynesly nominaci do slovenského národního týmu na EURO, kde nastoupil do dvou utkání ve skupině.

V sezoně 2021/22 pravidelně nastupoval ve středu zálohy a proti Hradci se poprvé gólově prosadil ve Slavii. Celkem v minulém ročníku zasáhl do šestadvaceti zápasů. V aktuálním sezoně naskočil v lize do 11 zápasů, ve kterých zastával klíčovou roli ve středu hřiště. V říjnovém derby proti Spartě vstřelil gól a pomohl slávistům k vysoké výhře 4:0.

Jakubovi přejeme v dalším slávistickém působení hodně štěstí, úspěchů a skvělých výkonů!

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články