V pátek od 17:00 osmifinále MOL Cupu v Karviné | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 17:00 osmifinále MOL Cupu v Karviné

Sešívané čeká v pátek od 17:00 osmifinále MOL Cupu, které odehrají v Karviné. O zápasu promluvili asistent trenéra Jaroslav Köstl a útočník Václav Jurečka.

Slávisté posilnění pěti ligovými výhrami v řadě vyhlíží poslední soutěžní zápas podzimu. V pátek v Karviné zabojují o postup mezi osm nejlepších celků MOL Cupu. „Je to pro nás důležitý zápas, poháru dáme všechno. Hraje se o pohár, který jsme minule nezískali, chceme to změnit. Dostali jsme soupeře, který pořád patří do první ligy,“ říká Jaroslav Köstl.

„Povinnost je postoupit, i když je to nevyzpytatelný soupeř. Nebude to jednoduché utkání a musíme to zvládnout,“ je si vědom Václav Jurečka.

Sešívaní na Karvinou nemají dobré vzpomínky. V loňské sezoně je nakonec sestoupivší klub obral ve vzájemných duelech o pět bodů. „Je pravda, že vždycky ztratíme s týmy, které pak spadnou. Vloni nás remíza a porážka stály dá se říct titul, hlavně domácí prohra byl úlet. To prostředí v Karviné mám ale rád, je to hezký stadion. Na nás se vždycky vyhecují, což je nepříjemné,“ popisuje Köstl.

Václav Jurečka loňskou bilancí s moravskoslezským klubem zatížený není. Naopak nikdy nezapomene na svůj první ligový gól, který přišel právě do sítě Karviné. „Vzpomínám si na něj, byl z pravé strany, když jsem hrál křídlo v Opavě. Zápas myslím skončil 1:1, takže na to vzpomínám moc rád. Snad na ten gól navážu a pomůžu týmu k postupu do čtvrtfinále,“ přeje si Jurečka.

Ondřej Lingr, Matěj Jurásek, Eduardo Santos. Ti všichni svého času navlékali černozelený dres a o zvýšenou motivaci budou mít v pátek postaráno. „Už jsme se s nimi o tom bavili. Ondra Lingr na to myslí, chtěl by být v zápase kapitán. Hodně se těší (smích). Matěj je přímo odtamtud, takže uvidíme, jak na tom bude. Ve Zlíně nenastoupil. Eduardo se tam ukázal, teď podával výborné výkony a doufám, že v tom bude pokračovat,“ doufá asistent trenéra.

Jindřich Trpišovský po vítězství ve Zlíně na tiskové konferenci zadoufal, že by na část utkání mohl být připravený i Petr Ševčík. Případný start reprezentačního záložníka ale zůstává nejistý. „Mohl by být k dispozici, ale zatím to tak nevypadá. Je s kondičními trenéry, uvidíme. Rozhodne se ve středu,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Zápas proti Karviné začíná v pátek v 17:00, přímým přenosem ho vysílá ČT sport.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články