V neděli od 18:00 proti Zlínu | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 proti Zlínu

Slávisté se připravují na poslední ligový zápas podzimní části FORTUNA:LIGY. V neděli změří ve venkovním prostředí síly se Zlínem. Před zápasem promluvil pro sešívané fanoušky trenér Jindřich Trpišovský a záložník Jakub Hromada.

„Musíme podat stejně kvalitní výkon jako v posledních zápasech. Důležitá bude efektivita a také pozornost v defenzivních řadách. Neradi bychom se ocitli v situaci, že první gól vstřelí soupeř, což se nám ve venkovních utkáních už několikrát stalo. Chceme navázat primárně na výkony z domácích zápasů, které jsme zvládli. Po dlouhé době máme na předzápasovou přípravu celý týden. Věřím, že budeme koncentrovaní, do utkání dobře vstoupíme a otevřeme ho úvodní brankou,“ hlásí před nedělním duelem Jindřich Trpišovský.

„Na hřišti necháme všechno, je to pro nás velmi důležité utkání. Bez ohledu na to, jak bude probíhat, je pro nás hlavní výhra. Chceme první část sezony zakončit úspěšně a přivést si ze Zlína tři body,“ dodává záložník Jakub Hromada.

Zlínu patří v průběžné tabulce předposlední patnáctá příčka. Osm ze svých dvanácti bodů ale získal na domácím stadionu. Nejlepším střelcem týmu je třígólový útočník Lamin Jawo.

„Na Zlín se připravujeme už od středy, měli jsme čas zaměřit se na video, vyléčit některé šrámy. I vzhledem k tomu, že už jsme se Zlínem letos na podzim hráli, je to pro nás velmi přívětivé načasování. Důležité volno ocenili hlavně Lukáš Provod s Jakubem Hromadou, kteří doléčili svá zranění a budou tak k zápasu lépe připraveni,“ hodnotí situaci v týmu trenér Trpišovský.

„Přiznám se, že výkony Zlína jsem v průběhu sezony příliš nesledoval. Teď si ukážeme jejich silné a slabé stránky, kterých se budeme snažit využít. Nehraje roli, jestli hrajeme doma se Spartou nebo venku proti Zlínu. Je to ligové utkání za tři body, které jedeme získat,“ říká slovenský středopolař.

Sešívaní měli dostatek času na přípravu. Přesně týden, což pro ně byla v kontextu dosavadní části sezony zcela raritní věc.

„Největší úleva je to pro hráče jako David Jurásek, Peter Olayinka nebo Taras Kačaraba, kteří to teď táhli bez možnosti si déle odpočinout. Díky volnějšímu režimu se přes týden mohli věnovat regeneraci a doléčení drobných šrámů,“ popisuje rozpoložení stěžejních hráčů mužstva trenér Trpišovský.

„Je to pro nás v sezoně snad poprvé, kdy máme před zápasem celý týden volný. Ke konci sezony je to velmi příjemné, využili jsme toho na maximum, doléčili jsme menší zranění. Doufám, že se to v utkání projeví,“ říká Jakub Hromada.

Trenérský tým věří, že na neděli budou k dispozici někteří hráči, které trápili zdravotní problémy.

„Je šance, že k dispozici bude právě Jakub Hromada nebo Lukáš Provod, kteří s námi odcestují. Lukáš má za sebou část zápasu s Baníkem a týden regenerace, což je pro něj velmi důležité. Kádr bude hodně podobný tomu, který hrál poslední zápas proti Baníku,“ zakončil předzápasové interview hlavní trenér sešívaných.

Zápas proti Zlínu začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články