V neděli od 15:00 venku proti Bohemians | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 venku proti Bohemians

​Týden po velkém pražském derby čeká na slávisty to vršovické. Očekávání před zápasem s Bohemians prozradili asistent trenéra Jaroslav Köstl a David Douděra.

Sešívaní vyzvou Bohemians v neděli od 15:00 v Ďolíčku. Klokanům patří v tabulce po 13 odehraných kolech výborné páté místo.

„Řekl bych, že to není úplně překvapení, protože každý chce jít po nějaké cestě. Pokud je dobře nastavená, tak vás to v nějaký moment odmění. Řekl bych, že jsou na pátém místě zaslouženě, hodně jim pomohli výkony venku, ale v Ďolíčku zatím moc bodů nesbírají,“ hodnotí asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Mezi největší ofenzivní tahouny zelenobílých patří záložník Roman Květ. V dosavadním průběhu ligové sezony skóroval už sedmkrát a je čtvrtým nejlepším střelcem FORTUNA:LIGY.

„Má skvělou střelu z dálky a dokáže i vytvářet šance i pro své spoluhráče. Je to důrazný, nepříjemný typ, do stylu Bohemky sedí,“ chválí asistent trenéra.

Bohemians nepatří mezi oblíbené soupeře Davida Douděry. Pro Slavia TV promluvil o specifikách jejich stadionu.

„Vždycky se nám tam nedařilo, je to tam takové specifické. Vždycky se hraje u jedné lajny, u diváků. Nevím, jak je to možné, ale lidi to asi přitahují. Jednou tu nepříznivou sérii musím zlomit a já věřím, že to bude v neděli,“ doufá David Douděra.

Slávisté půjdou do zápasu posilnění o výhru v Prištině nad Ballkani. Postup do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy ale nemají před posledním kolem ve svých rukou.

„Především to bude o tom, jestli dokážeme zvládnout utkání se Sivassporem. O šanci mít to ve svých rukou jsme se připravili vlastními chybami. Musíme se spoléhat na pomoc druhých. V první řadě je to naše chyba, ale budeme věřit tomu, že Ballkani, které je u nás hodně nedoceněný tým, dokáže potvrdit kvalitu i v Kluži, i když to nebude jednoduché,“ nevzdává nic Jaroslav Köstl.

Trenérský tým doufá, že v neděli bude moci využít některé hráče, kteří se neučastnili výjezdu do Kosova.

„Máme jenom kusy informací od kondičních trenérů, kteří zůstali v Praze. Kuba Hromada i Venca Jurečka mají nějakou obtíž, ale nemělo by to snad mít následky směrem k nedělnímu zápasu,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Zápas proti Bohemians začíná v neděli v 15:00 (18:00), přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články