Hráči na hostování: Osmý gól van Burena, Zeronik jde s Příbramí do čela | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Osmý gól van Burena, Zeronik jde s Příbramí do čela

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (FC Slovan Liberec): Nizozemský záložník se stal jedním z hrdinů podještědského derby, ve kterém vstřelil svoji už osmou ligovou branku a přispěl k vítězství 2:0. Prosadil se v 75 minutě, kdy si naběhl na centr Denise Višinského z pravého křídla a z první pohotově uklidil míč na zadní tyč.

Maksym Talovjerov (FC Slovan Liberec): Urostlý obránce také patřil k oporám derby s Jabloncem, ve středu obrany dokázal pokrývat aktivní ofenzivu soupeře a nedovolil mu skórovat ani jednu branku.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): I stále teprve devatenáctiletý obránce nastoupil proti Jablonci v základu a na pozici pravého stopera si vedl velmi dobře, mrzet ho může jen žlutá karta, kterou od rozhodčího uviděl v 70. minutě.

Srdjan Plavšić (FC Baník Ostrava): V utkání na hřišti Plzně odehrál celý zápas, do vápna soupeře poslal několik nebezpečných centrů, gól ani asistenci si ale nepřipsal a Baník se Západočechy nakonec prohrál 1:3.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Tápajícím Pardubicím se nedařilo ani proti brněnské Zbrojovce, sešívaný gólman čelil v utkání čtyřem střelám mezi tři tyče, z nichž hned tři skončily za jeho zády. Zápas skončil porážkou domácích 1:3.

Tomáš Vlček (FK Pardubice): Talentovaný stoper odehrál na středu obrany celý zápas, s ofenzivou hostů a zejména třígólovým Řezníčkem si ale poradit nedokázal. V samém závěru utkání pak inkasoval od rozhodčího druhou žlutou kartu v sezoně.

Marek Icha (FK Pardubice): Na středu zálohy odvedl spoustu práce, Západočechům se ale nedaří v ofenzivě ani defenzivě, porážce svého celku tak mladý záložník zabránit nedokázal.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Do zápasu s Pardubicemi naskočil na poslední minutky nastavení, ve kterých pomohl uhlídat dvoubrankové vedení Zbrojovky až do závěrečného hvizdu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): V zápase s Vlašimí čelil dvěma střelám na bránu, inkasoval pouze ze Suchanovy penalty a pomohl tak domácím k zisku bodu za remízu 1:1.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlému obránci patří pevné místo v defenzivě Vyškova. V základu nastoupil i tentokrát a solidním výkonem pomohl ke konečné remíze.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve dvacetiletý záložník odehrál ve Vyškově více jak osmdesát minut hry, ve kterých se ale v ofenzivě výrazněji neprosadil a na trávníku byl nahrazen čerstvým Zinhasovičem.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): V zápase pochytal čtyři střely soupeře, nestačil jen na nešťastný vlastní gól Kulhánka, který určil i konečný výsledek zápasu.

Filip Horský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Na trávník naskočil na posledních deset minut ve chvíli, kdy už Vlašim hrála oslabena o vyloučeného Onijeho. Cílem sešívaného křídelníka tak místo útočení byla spíše snaha ubránit remízový výsledek, což se nakonec Středočechům podařilo.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): Po zápasové odmlce nastoupil mladý obránce v základní sestavě. V defenzivě si vedl solidně, mrzet ho může akorát čtvrtá žlutá karta v sezoně, která znamená stopku pro příští ligové utkání.

Denis Halinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný obránce odehrál ve Vyškově celý zápas, v obraně ukázal svoji spolehlivost a přispěl k zisku cenného bodu na hřišti čtvrtého týmu tabulky.

Adam Toula (FC Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý útočník se na hřiště dostal až v samém závěru utkání, ve kterém pomohl oslabené Vlašimi udržet remízu 1:1 až do konečného hvizdu sudího.

Jakub Zeronik (FK Příbram): Ofenzivní záložník naskočil do utkání v Opavě v 65. minutě. Krátce po jeho příchodu na hřiště byla nařízena penalta pro hosty, kterou proměnil Wágner a Středočeši se tak posunuli do čela druhé ligy.

Česká fotbalová liga

David Štětka (Sokol Houstoň): Při zápase s B-týmem Dukly odehrál celé utkání, aktivním výkonem přispěl ke konečné výhře 2:0.

Filip Šimeček (SK Benešov): S B-týmem Teplic sice Benešov na svém hřišti prohrál 1:2, jedinou branku domácích ale vstřelil právě sešívaný záložník. Jednalo se už o jeho třetí ligovou trefu v probíhající sezoně.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články