Fadil Vokrri Stadium hostil i 50 Centa | SK Slavia Praha
Více

Fadil Vokrri Stadium hostil i 50 Centa

Sešívané čeká ve čtvrtek od 21:00 páté utkání skupiny Konferenční ligy proti Ballkani. Zápas odehrají v kosovské Prištině na Stadionu Fadila Vokrriho.

Domácí stánek FC Ballkani ve městě Suva Reka nesplňuje podmínky pro evropské soutěže, kapacitu má jen pro 1500 fanoušků. Proto se kosovský klub představí proti sešívaným v hlavním městě Prištině na stadionu Fadila Vokrriho.

Domácí stadion klubu FC Priština má kapacitu pro 13 500 diváků, rekordní návštěvnost byla ale 38 tisíc fanoušků v roce 2015 při přátelském utkání kosovské reprezentace proti Albánii, které skončilo remízou 2:2. Arena byla otevřená už v roce 1953 jako Městský stadion Priština. Od té doby už byla ale dvakrát rekonstruovaná, poprvé v roce 2005 a naposledy před čtyřmi roky.

Právě v roce 2018 byla přejmenovaná na stadion Fadila Vokrriho po legendárním kosovském fotbalistovi a později prezidentovi kosovské fotbalové federace, který odehrál v Prištině v 80. letech 172 zápasů. Následně působil také v Partizanu Bělehrad, ve francouzském Nimes i v tureckém Fenerbahce, kde hrál pod slavným holandským trenérem Guusem Hiddinkem.

Minulý rok se s místním prostředím seznámil David Jurásek v rámci kvalifikace Lvíčat o EURO U21. „Byl jsem tam jen na lavičce, takže jsem měl čas si stadion prohlédnout. Je tam hezké prostředí, věřím, že nám to tam bude vyhovovat,“ doufá Jurásek.

„Víme, že návštěva bude velká, očekáváme plný stadion. I ze zápasů s Kluží nebo Sivassporem bylo vidět, že kulisa je bouřlivá, i když není plno. Je tu atletická dráha, stadion je specifický. V Kluži i v Sivassporu to bylo ohledně kulisy hodně podobné, takže zkušenost s tím máme,“ říká o stadionu před utkáním trenér Jindřich Trpišovský.

Na stadionu byly po válce pořádány i koncerty. V roce 2005 zde vystoupil před 25 tisíci lidmi americký rapper 50 Cent, o tři roky později také Snoop Dogg. V prištinském stánku hraje od roku 2002 pravidelně také kosovská reprezentace, která tu před třemi lety dokázala porazit český výběr v kvalifikaci o EURO 2:1. Po úspěšné domácí odvetě ale postoupila na turnaj česká reprezentace.

Utkání s Ballkani začíná ve čtvrtek ve 21:00 a v přímém přenosu ho odvysílá Sport 1. Důležité informace pro fanoušky najdete zde.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články