Ve čtvrtek od 21:00 UECL v Prištině s Ballkani | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 UECL v Prištině s Ballkani

Sešívané čeká ve čtvrtek večer předposlední zápas skupiny Evropské konferenční ligy proti FC Ballkani. Utkání vyhlížejí Christ Tiéhi a Jindřich Trpišovský.

Slávisté už jsou v Prištině a chystají se na čtvrteční veledůležitý zápas Evropské konferenční ligy. Pokud chtějí pomýšlet na postup ze skupiny, potřebují dovést zápas proti Ballkani do vítězného konce. „Není to dobrá pozice, zítřejší utkání musíme zvládnout. Pro celý klub je to i vzhledem k dalšímu průběhu stěžejní, evropské poháry jsou i pro fanoušky velmi důležité. Musíme vyhrát,“ říká záložník Christ Tiéhi.

První vzájemný duel nabídl v Edenu atraktivní podívanou. Za poločas padlo pět branek, sešívaní zvítězili 3:2, přestože v zápase dvakrát dotahovali vedení kosovského mistra.

„Myslím si, že se nám v tom zápase podařilo proměnit šance, to byl ten hlavní rozdíl. Když se člověk podívá na ta utkání, která jsme odehráli, tak jsme s Ballkani dali tři góly, ale neměli jsme víc šancí nebo střel než v jiných zápasech. V těch dalších utkáních ve skupině jsme šance nedávali, neproměňovali penalty. Tady se nám povedlo dát za poločas tři góly a otočit to. Ballkani nemá žádné fotbalové jméno, ale jejich výkonnost je velice dobrá, což ukázali i v ostatních utkáních. Ofenzivní síla jejich týmu je velká,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„V prvním vzájemném zápase nám ukázali, že rádi hrají kvalitní kombinační fotbal se zapojením brankáře, nenakopávají příliš míčů. Proti takovému týmu můžeme lépe využít případné ztráty míče. Uvidíme, jak to půjde, je to dobré mužstvo. My jsme si sem ale přijeli pro pozitivní výsledek,“ myslí si Tiéhi.

Rekordní nedělní výhra v derby vlila do žil slávistů zdravé sebevědomí. A Christ Tiéhi, který ho zažil poprvé v kariéře, doufá, že se propíše i do čtvrtečního duelu s Ballkani. „Atmosféra s fanoušky po vyhraném derby byla neskutečná, díky tomu jsme sem odcestovali se sebejistotou. Pro sebevědomí celého týmu byl ale důležitý také zápas proti Boleslavi, který jsme zvládli i v deseti hráčích,“ říká Christ Tiéhi.

Slávisté se budou ve čtvrtek moci spolehnout na podporu věrných fanoušků, kteří do Kosova přicestují leteckým speciálem. „Jsme nadšení, že za námi dorazí v takovém počtu. Věříme, že jim uděláme radost na hřišti, nejenom výsledkem, ale i výkonem. Doufám, že to pro tým bude další motivace, aby na hřišti udělali maximum stejně jako v derby,“ říká Trpišovský.

„Je to neskutečné. Potřebujeme je k tomu, abychom se cítili jako doma. Když jsou s námi, je to obrovský rozdíl. Společně to určitě zvládneme,“ doufá Christ Tiéhi.

Do Prištiny odcestoval tým bez Václava Jurečky s Jakubem Hromadou, kteří nefigurují na Evropské soupisce. Kádr tradičně doplnilo několik mladíků.

Všichni hráči, kteří odletěli, byli v tréninku. Muselo by se stát něco nepředvídatelného stejně jako v Sivassporu nebo v Kluži, kdy kluci odpadli kvůli nějaké viróze. Doufáme, že se nám to v těch zbývajících dvou zápasech vyhne, protože kvůli zraněním je tým užší. Doufejme, že nás nic z toho už nepotká,“ věří hlavní trenér.

Zápas proti Ballkani začíná ve čtvrtek ve 21 hodin, přímým přenosem ho vysílá Sport 1. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Prištiny naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články