Směr Kosovo. Slávisté cestují na duel s Ballkani | SK Slavia Praha
Více

Směr Kosovo. Slávisté cestují na duel s Ballkani

Sešívaní v úterý odpoledne zamíří do kosovské Prištiny, kde ve čtvrtek vyzvou FC Ballkani. O veledůležitém duelu UECL před odletem promluvili asistent trenéra Zdeněk Houštecký a obránce David Jurásek.

Po čtyřech utkáních skupiny G mají slávisté na svém kontě čtyři body, Sivasspor a Kluž jsou o tři body lepší. Pro udržení nadějí na postup je třeba zvítězit.

„Všichni víme, že musíme zvládnout tenhle i poslední zápas doma se Sivassporem. Po vyhraném derby se jede s lepší náladou, ale pravda se vždycky ukáže až na hřišti,“ říká před odletem asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Úvodní vzájemný zápas skončil v Edenu výhrou Slavie 3:2, kosovský soupeř dvakrát vedl. David Jurásek vstřelil branku, která byla později označená za vlastní gól brankáře Stiviho Frasheriho.

„Nemají velké jméno, ale v porovnání s ostatními týmy ve skupině jsou hodně ofenzivní, dokáží se udržet hodně na balónu, technicky jsou velmi dobře vybavení, první zápas byl nahoru dolů a my ho dokázali otočit,“ vzpomíná asistent trenéra.

Čtvrteční zápas proběhne v Prištině na Stadiumi Fadil Vokrri, domácí stánek Ballkani nesplňuje kritéria pro evropské duely. Jurásek si ho vyzkoušel před rokem před utkáním kvalifikace na ME do 21 let.

„Byl jsem tam jen na lavičce, takže jsem měl čas si stadion prohlédnout. Je tam hezké prostředí, věřím, že nám to tam bude vyhovovat,“ doufá David Jurásek.

Výběr Jindřicha Trpišovského vyrazí do Kosova podpořit několik desítek příznivců. Slavia ve spolupráci s fanouškovskými organizacemi zorganizovala na utkání letecký zájezd.

„Tohle je prostě úžasné, co jsou fanoušci pro naší podporu schopni udělat. Moc jim za to děkujeme, je to pro nás pozitivní impulz,“ děkuje příznivcům Zdeněk Houštecký.

Trenérský tým v zápase nebude moci využít úspěšné střelce z nedělního derby Václava Jurečku s Jakubem Hromadou, kteří nefigurují na evropské soupisce.

„Bohužel víme, že Kuba Hromada a Venca Jurečka nejsou na evropské soupisce, což se teď ukazuje jako velká škoda, ale je to tak. Musíme si s tím poradit, bude nám pořád chybět sedm stěžejních hráčů, vezmeme s sebou mladé kluky. Když k tomu přistoupíme jako k derby, tak věříme, že tam uspějeme,“ uzavírá Zdeněk Houštecký.

Zápas proti FC Ballkani začíná ve čtvrtek ve 21:00, přímým přenosem ho vysílá Sport 1.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články