V neděli od 19:00 domácí derby proti Spartě | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 domácí derby proti Spartě

304. derby klepe na dveře! Zápas proti Spartě se bude hrát v neděli od 19 hodin ve vyprodané Fortuna Areně. Očekávání od souboje s odvěkým rivalem prozradili Peter Olayinka a trenér Jindřich Trpišovský.

Třaskavost největšího fotbalového zápasu v Česku umocňuje i postavení v tabulce. Slávisty a jejich odvěkého rivala dělí po 12. kolech dva body.

„Čeká nás domácí derby, nejvýznamnější zápas sezony. Spousta z nás už měla možnost takový zápas hrát a ví, co je to za utkání, hodně se těšíme,“ nemůže se dočkat neděle trenér Jindřich Trpišovský.

„Je to ten zápas, který všichni dlouho očekávají. Vidím, že atmosféra v kabině je hodně zajímavá. Myslím, že jsme připraveni, bude to velký zápas,“ nemůže se dočkat Peter Olayinka.

Sešívaní půjdou do zápasu posíleni výkony z posledních dvou utkání. K výhrám dovedli jak ligový duel s Mladou Boleslaví, tak pohárové střetnutí na Julisce.

„Každý zvládnutý zápas i nějaké individuální výkony jako třeba Ondry Koláře nebo střelců jsou pozitivní věci, které potřebujeme v situaci, ve které jsme výsledkově a zdravotně byli. Každý zápas ale má svůj samostatný příběh a klíčové momenty. Teď to bude podobné, jako to bylo v zápasech předtím, bude záležet na vstupu do utkání a jak naložíme s klíčovými momenty.“

„Poslední týdny to pro nás nebylo jednoduché. Výhry v posledních dvou zápasech byly hodně důležité pro nás jako tým, abychom získali zpátky sebevědomí. Vím, že derby pro nás bude hodně dobrý zápas a doufám, že vyhrajeme,“ pevně věří křídelník Slavie.

Soupeř z Letné proti Hradci ukončil sérii pěti remíz v řadě, Brno i Pardubice přehrál vysokým rozdílem.

„Teď měli výsledkově povedené zápasy, ustálila se jim sestava, vrací se jim hráči, které neměli. Na druhou stranu to pro ně bude po dlouhé době těžší zápas ve venkovním prostředí. My víme, jak doma umíme být silní, zvládli jsme tady těžké zápasy. Je to velký bonus pro nás,“ ví trenér sešívaných.

Na soupisce sešívaných figuruje několik hráčů, kteří derby okusí poprvé v kariéře.

„Yira už proti Spartě hrál, ví, jak důležitý je to zápas. Pro Mosese to bude jeho první derby. Musím si ním mluvit, aby pochopil, že to není lehký zápas. Je to hodně soubojový, bojovný zápas. To musí pochopit a být na to připravený,“ myslím na mladší krajany Peter Olayinka.

Eden na neděli hlásí vyprodáno. Slávisté se tradičně budou moci spolehnout na podporu svých věrných fanoušků.

„Kulisa je nejzásadnější věc, která rozlišuje ty utkání. I na Dukle nám fanoušci hodně pomohli, bylo skvělé, kolik lidí dorazilo. V největších utkáních je ta kulisa vždycky výjimečná, lidi skvěle fandí a hráčům i nám to dodává sílu. Takové zápasy jsou nezapomenutelné,“ chválí příznivce trenér Trpišovský.

„Tohle je derby, jako vždycky je to zápas, na který se všichni těší. Bude to peklo. Vím, že to zvládneme a získáme tři body,“ pevně věří Peter Olayinka.

Trenérský tým na nedělní utkání počítá s hráči, kteří zasáhli do středečního pohárového zápasu proti Dukle.

„Na Dukle jsme byli ve složení, které aktuálně trénuje. Někteří hráči jako Kuba Hromada nebo Taras Kačaraa nebyli úplně připravení, ale průběh nás k tomu donutil. Nominace bude podobná jako na Duklu. Věříme, že problémy nebudou vážné, aby nám na neděli nechyběli,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

304. derby začíná v Edenu v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Pro fanoušky jsou v koridorech Fortuna Areny nově nainstalovány obrazovky od partnera Slavie společnosti Hisense, na kterých mohou zápas také sledovat. Slávisti, těšíme se na vás. Společně to zvládneme!

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články