Ve středu od 18:00 MOL Cup na Julisce proti Dukle | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 18:00 MOL Cup na Julisce proti Dukle

Sešívané čeká ve středu 18. října první zápas tohoto ročníku MOL Cupu proti Dukle. Zápas začíná od 18:00 v Praze na Julisce.

Ve třetím kole poháru se potkali slávisté s Duklou také v sezoně 2020/21, kdy nakonec přes Karlovy Vary, Olomouc a Spartu došli do finále, kde porazili Plzeň. „Na středeční vstup do MOL Cupu se všichni těšíme. Hrajeme s Duklou, což je hodně slavný soupeř. Když se nehraje na úplně fotbalovém stadionu, tak věříme, že fanoušci udělají skvělou atmosféru. Hraje se v Praze, takže věříme, že jich přijde hodně nás podpořit,“ vyhlíží duel asistent trenéra Jaroslav Köstl.

V předchozím vzájemném souboji Slavia vyhrála v Edenu 4:1, svůj jediný gól za klub tehdy vstřelil David Hovorka. Od té doby ale Dukla už dvakrát změnila trenéra. V létě přebral otěže na Julisce kouč Petr Rada. „Připravujeme se jako na každý ligový nebo evropský zápas. Máme o Dukle nasbírané informace. Od léta má nového trenéra, na což se všichni připravujeme a věříme, že budeme nachystaní tak, abychom to zvládli,“ říká Köstl.

Dukle nevyšel vstup do sezony, když na úvod ve druhé lize třikrát prohrála. Od té doby se ale její výkony zlepšily, po sobotní výhře nad Táborskem je aktuálně na osmém místě vyrovnané tabulky. V MOL Cupu zatím přešla přes třetiligovou Hostouň (3:0) a Libčany z krajského přeboru (3:1).

Chceme hrát další velké zápasy v poháru, víme, že o to stojí bojovat a je to dobrá šance k zisku trofeje. Potýkáme se se zdravotními problémy. Budeme se tým snažit poskládat tak, abychom dokázali postoupit. Jsou tady s námi hráči i z rezervy, je možné, že se někteří objeví v základní sestavě, to ještě budeme ladit na tréninku,“ komentuje rozsáhlou marodku sešívaných Jaroslav Köstl.

Na Julisku se po letech vrací David Douděra, který v klubu několik sezon působil. Ze Slavie v létě zase putoval do Dukly jeho bratr Martin Douděra, kterého ale v této sezoně brzdí zranění. Sešívaným se po nepovedené sérii zápasů podařilo v neděli i v oslabení porazit doma Mladou Boleslav 2:1. Může nám pomoct zápas s Boleslaví, kdy jsme si hrábli na dno a šli jsme až přes závit. Může nám to pomoct a nastartovat nás do tohohle důležitého týdne i těch ostatních. Těšíme se a věřím, že uděláme fanouškům radost,“ dodává asistent trenéra.

Veškeré informace pro fanoušky najdete zde. Brány stadionu budou otevřeny už od 16:30. Od této doby bude na místě probíhat také autogramiáda legend obou klubů. Samotný zápas začíná v 18:00 a v přímém přenosu ho odvysílá ČT sport. Slávisté, přijďte nás na Julisku podpořit!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články