Zbývající zápasy musíme zvládnout kvůli fanouškům | SK Slavia Praha
Více

Zbývající zápasy musíme zvládnout kvůli fanouškům

Z levé strany od něj létal do vápna Kluže jeden centr za druhým. David Jurásek se v Rumunsku i sám dostal do dvou velkých šancí, ale stejně jako zbytek týmu neproměnil a sešívaní se tak vracejí s prázdnou. Levý obránce mluvil po prohře 0:2 o neproměňování šancí, dlouhém přerušení i situaci ve skupině.

Znovu jste proti Kluži měli přes dvacet střel, ani jedna neskončila v brance a do Prahy odjíždíte s prázdnou. Jaký byl hlavní důvod porážky?
„Fotbal se hraje na góly, když netrefíme bránu, tak se góly dávají hůř, než když ji trefíme. To musíme do příště zlepšit. Potřebujeme nějaké štěstíčko v koncovce, dotlačit to do brány třeba břichem, nějak to tam dostat. Myslím, že pak se to zlomí. Věřím, že se nám to povede.“

V první půli jste se dostal do dvou zakončení, proti první šanci vytáhl domácí brankář výborný zákrok. Jak jste ty situace viděl?
„Gólman se tam předvedl, byla škoda, že to vytáhl. Možná jsem to mohl dát třeba výš, abych ho přehodil. Bylo to těžké, hlavně jsem to chtěl umístit do brány, to se podařilo, ale bohužel pro nás to vyškrábl."

A co druhá příležitost? Zblízka jste po centru Ibrahim Traorého mířil nad...
„Druhou šanci jsem viděl na poslední chvíli, jen jsem nastavil nohu, ale netrefilo mě to úplně ideálně a přestřelil jsem to. Kdyby tohle byly góly, tak si myslím, že bychom zápas zvládli.“

Jak složité pro vás bylo přerušení v první půli? Nehrálo se asi čtvrt hodiny…
„Myslím, že to bylo určitě ve prospěch týmu soupeře. My jsme zrovna měli tlak, tlačili jsme je, měli jsme je zamčené ve vápně. Hodilo se jim to, ale i potom jsme se dostali do dost dobrého tlaku, abychom dali gól. Je to velká škoda.“

Situace ve skupině je složitá, ale dvě výhry můžou tým posunout dál…
„Zbývající zápasy musíme zvládnou i kvůli fanouškům, kteří tady byli ve skvělém počtu. Podporovali nás, byli slyšet. Za to jim moc děkujeme. Musíme se semknout, prolomit tu střeleckou smůlu a pak zvládneme postoupit.“

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články