Devatenáctka se vrátila na vítěznou vlnu. Žáci změřili síly se Salcburkem | SK Slavia Praha
Více

Devatenáctka se vrátila na vítěznou vlnu. Žáci změřili síly se Salcburkem

Daniel Toula vystřelil nejstarším dorostencům tři body doma proti Slovácku. Starší žáci a osmnáctka se šestnáctkou se postavili Mladé Boleslavi. Mladší žáci skórovali v Litvínově. Připomeňte si výsledky mladých slávistů v souhrnném článku.

Sobota 8. října

U19

SK Slavia Praha vs. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Sestava: Kolodziej – Kopecký (26. Hausman), Pančev, Konečný, Kolář – Ogungbayi, Žitný, Dufek – Toula (80. Zelenka), Hájek (46. Lopatář), Yahaya (69. Pikolon)
Góly: 17. a 48. Toula

Devatenáctka držela se Slováckem nerozhodné skóre pouze do 17. minuty. Prvním hráčem, který rozvlnil síť byl střelec domácích Daniel Toula. Pečlivá obrana hostí po zbytek prvního poločasu odolávala, a proto se šlo do kabin za jednobrankového vedení Slavie. Sešívaní nastoupili do druhého dějství s jasným cílem co nejdříve navýšit vedení. To se také povedlo prakticky ihned. V 48. minutě svůj druhý zásah zapsal Daniel Toula. S vedením v zádech si dorostenci pohlídali i zbytek zápasu a připisují si důležité body do tabulky.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Slovácko 2:2 (1:1)
Sestava: Jovanovski – Boledovič, Holub, Hanzelka, Bouchner – Naskos, Zamazal (83. Podroužek), Pech (70. Belžík) – Lacko (38. Zelingr), Pikolon (70. Jinoch Jan), Sosna
Góly: 42. Pikolon, 57. Pech

Mladší spoluhráči měli proti Slovácku mnohem zamotanější zápas. Hosté se dostali do vedení hned z kraje utkání a slávisté museli dotahovat. Gólem do šatny vyrovnával ve 42. minutě z penaltového puntíku Samuel Pikolon a mohlo se začít od znova. Po přestávce si týmy role prohodily. V 57. minutě poslal domácí do vedení Dominik Pech. Ale ani sešívaným se vedení udržet nepodařilo. Slovácko srovnalo účet díky pokutovému kopu a když rozhodčí naposledy pískl do píšťalky, skóre ukazovalo remízu 2:2.

U15

Red Bull Salcburk vs. SK Slavia Praha 5:4
Góly: 2x Potměšil, Anton, Magada

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Skvělý zápas. Soupeř nesmírně tvrdý, bleskový v přechodové fázi a velice silný v soubojích. Inkasovali jsme góly jen z rohů či po rychlých protiútocích. My jsme kombinovali, dostávali se do šancí, byli určitě víc na míči a také fotbalovější. Bohužel jsme kvůli extrémnímu tlaku soupeře častěji ztráceli míče a tím zbytečně shazovali náš výkon. Chtěl bych pochválit především výkony Potměšila a Chaluše. Oba byli na hřišti rozdílovými hráči.

U10

Miniliga Neratovice U11

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: První dva zápasy jsme hráli rychle a nátlakově. Výsledkem byla spousta šancí a herní dominance. Hlavně zápas s Meteorem byl velmi kvalitní. Poslední zápas byl ale naopak návrat o rok zpět. Couvali jsme před souboji, nedostupovali hráče, a hlavně se vůbec nenabízeli.

U8

SK Slavia Praha vs. SK Motorlet Praha U9

Hodnocení trenéra Jana Mitála: V dalším mistrovském utkání jsme přivítali na domácím hřišti tým Motorletu. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned od začátku se kluci snažili o okamžitý zisk míče, poté se nebáli jít do soubojů 1v1 a do zakončení. Co nám ještě chybí, je používání „slabší“ nohy, rychlé přepínání po ztrátě míče a u některých hráčů větší důraz a touha získat míč. Velkou radost ale máme z toho, že se už i v zápasech objevují různé typy kliček, kterým se na tréninku věnujeme.

Neděle 9. října

U18

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 1:1 (0:1)
Sestava: Rezek – Křístek, Mervard, Fiker, Vajgl – Zelenka, Toyin, Podroužek (58. Lacko) – Jinoch Jan (66. Urban), Jelínek O. (58. Hefner), Mikulanda (66. Wesolowsky)
Góly: 39. Podroužek

Starší dorostenci zavítali do Mladé Boleslavi. Nerozhodné skóre na trávníku vydrželo až do 39. minuty. Týmem, který se dostal o krok dopředu byla Slavia. Do střelecké listiny se zapsal Miroslav Podroužek. Na přestávku tedy odcházeli šťastnější sešívaní, ale ještě je čekalo nesmírně těžkých pětačtyřicet minut. Během nich se sestava na hřišti značně obměnila. Ale ani čerstvé síly nezabránily pozdnímu vyrovnání z kopaček domácích, které rozhodlo o dělbě bodů.

U16

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 0:2 (0:1)
Sestava: Dostalík – Horsinka, Beran, Hubička, Kolísek (60. Palivec) – Čížek, Slončík, Kotrba (60. Jelínek L.) – Kumpan (60. Sehnoutka), Kolařík, Březina
Góly: 2. Kolařík, 84. Sehnoutka

Šestnáctka začala parádně, když vstoupila do utkání gólem Josefa Kolaříka už ve 2. minutě. Po zbytek prvního poločasu už ale dobývala branku Boleslavi marně. Domácí nehodlali dát svou kůži lacino, ale důsledná obrana sešívaných ničila všechny pokusy domácích o vyrovnání. Vše se schylovalo k infarktovému konci zápasu. Další branky se diváci také dočkali a radovali se opět červenobílí. Nejvíce pak Štěpán Sehnoutka, který v 84. minutě definitivně přisoudil všechny body pro slávistům.

U15

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 6:1 (3:0)
Sestava: Pechar – Motyčka, Janota, Fuksa (41. Kubů), Ferenc (41. Potměšil), Pastyřík (41. Klepáč), Horváth (41. Palaščák), Magada, Martyniuk, Drašnar, Červenka
Góly: Červenka, 2x Drašnar, 2x Martyniuk, Potměšil

U14

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Sestava: Šiška – Baroš (51. Kravařík), Kratochvíl, Barčot, Chadima (65. Mach), Mašek, Svoboda (51. Jelínek Š.), Srb (51. Kupera), Ilinčič (60. Švehla), Pancíř, Filip
Góly: 13. Ilinčič, 69. Mašek

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Stál proti nám velmi dobře presující soupeř, který hrál organizovaně. Nám se dařila výstavba hry od brankáře a rychlý přechod na útočnou polovinu. V některých případech jsme soupeři dali možnost nás dostat pod tlak presinkem, když jsme málo využívali změnu těžiště hry do volné strany. V koncovce nám opět v některých případech chyběla větší přesnost. Z našeho týmu bych dnes vyzdvihl především oba naše stopery, kteří hráli do defenzivy spolehlivě a do útoku sebevědomě.

U12

FŠ Litvínov U13 vs. SK Slavia Praha 2:9 (0:3)
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Vavrla, Blažek, Odei, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Kočí, Rakár, Javůrek, Kléma, Šíma
Góly: 2x Rusyn, 2x Šíma, Odei, Rakár, Vavrla, Dvořák, Kléma

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Náš dnešní výkon bohužel nebyl takový, jako v minulých zápasech. Naše hra byla pomalá a hodně nepřesná. Měli jsme také slabý vstup do zápasu a rozjezd. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší.

U11

FŠ Litvínov U12 vs. SK Slavia Praha 2:19
Sestava: Hubička – Vohralik, Bayo, Botnari, Dvořák, Ficl, Franěk, Freimann, Hlaváč, Kočina, Lžíčař, Paur, Plháček, Podhorský, Valenta, Vrabec
Góly: Dvořák, 2x Paur, 2x Hlaváč, Freimann, 2x Bayo, Plháček, Vrabec, 2x Podhorský, 3x Valenta, 3x Lžíčař, Botnari

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Dnes jsme celý zápas dokázali udržet koncentraci a hráli velmi dobře. Byli jsme odvážní a úspěšní 1v1, ale soupeř nám to mnohdy zjednodušoval. Kluci si také zkusili pro ně netradiční posty. Nastoupil do hry i brankář Tonda Kubička a dokázal se hned dvakrát prosadit.

U9 + U10

Viktorka Žižkov U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Soupeř byl větší a silnější. Slávisté ale pohybovější a fotbalovější. I když byl zápas plný osobních soubojů, naše kluky to určitě posune mnohem více než hrát jen s o ročník staršími.

U7

SK Slavia Praha vs. SK Motorlet Praha U8

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Odehráli jsme dobrý zápas, který nabídl spousty hezkých akcí a dovedností s míčem. Soupeř měl velkou kvalitu, a i díky tomu jsme viděli mnoho fotbalových věcí.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články