Už jsem zvedal ruce. Kouše se to těžko | SK Slavia Praha
Více

Už jsem zvedal ruce. Kouše se to těžko

Lukáš Provod v prvním poločase zápasu s Kluží z dálky napálil tyč. Byla to jedna z mnoha neproměněných šancí, které záložníka sešívaných mrzely po první domácí prohře sezony.

Dvě tyče, spousta šancí, ale nakonec porážka 0:1 s Kluží. Jak zápasu hodnotíte?
„Nehodnotí se mi to lehce, protože to nedopadlo, jak jsme si přáli. Věřili jsme, že vyhrajeme. Bohužel se nám nepodařilo proměnit první šance jako v předešlých domácích zápasech. Nebyli jsme dostatečně efektivní a asi ani kreativní, abychom si těch šancí vytvořili víc a dopadlo to tak, jak to dopadlo.”

Jak těžko se kouše prohra po takovém průběhu zápasu?
„Kouše se to určitě těžko, myslím si, že jsme v tom zápase nebyli horším týmem a kdybychom proměnili některou z příležitostí, tak by utkání vypadalo úplně jinak. Ale neproměnili jsme, Kluž dobře bránila a nám se to ztěžovalo. Gólem se nám to ztížilo úplně, už v prvním poločase jsem cítil, že jim dochází síly. Myslím si, že jsme to neměli špatně rozehrané, kdybychom ten gól nedostali, tak bychom je uvařili. Ale bohužel jsme si po hloupé chybě nechali dát branku a to určilo ráz druhého poločasu.”

Nebyla to před inkasovaným gólem i nekoncentrovanost? Předcházel mu verdikt rozhodčího, který se vám moc nelíbil…
„To si nemyslím, za mě tam v tom rohu hrála roli troška štěstí. Úplně si nepamatuji tu situaci, ale myslím, že se mu to tam trochu odrazilo a potom dostal míč do vápna. Musíme si to pustit na videu a poučit se z toho, protože ten tým byl v první půli dvakrát ve vápně a byl z toho jeden gól, my jsme tam měli x situací a gól jsme z toho nedokázali dát.”


Překvapila vás něčím Kluž?
„Bylo to spíš podle očekávání. Trenéři nás na zápas připravili dobře. Oni brání, mají tam hodně vysokých a silných hráčů. Hráli z bloku, přesně jak jsme čekali. Nikam se nehnali a bohužel jim to stačilo.”

Vy sám jste trefil tyč, někteří fanoušci už zvedali ruce…
„Já sám taky, přesně jsem viděl tu trajektorii a myslel jsem, že i od tyče to půjde do brány a nakonec nešlo. Doufám, že se mi to vrátí v nějakém dalším zápase.”

Nechyběl v druhém poločase plán B? Hra vypadala pořád stejně, 45 minut jste to obehrávali…
„Myslím, že i v minulých zápasech nás zdobilo to, že jsme tam posílali hodně balónů a ta obrana se potom unaví a udělá nějakou chybu. Teď jsme to hodně obehrávali ze strany na stranu a dostali tam málo balónů. Možná to byl ten recept, jak uspět.”

Byli jste nervózní, když jste stále prohrávali a blížil se konec?
„Bylo by špatně, kdybychom byli nervózní. Prohrávali jsme a snažili se udělat všechno proto, abychom vyrovnali, ale nepovedlo se nám to.”

Je to komplikace pro postupové ambice? Všechny týmy mají po čtyřech bodech…
„Není, jsme na začátku. Komplikace to není, ale ztížili jsme si to sami, protože jsme chtěli vyhrát a odskočit těm týmům. To se nám bohužel nepovedlo, ale věřím, že je to jen o nás a ty zápasy zvládneme a postoupíme.”

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články