Výhra nad Baníkem Ostrava, Kožárová v čele střelkyň | SK Slavia Praha
Více

Výhra nad Baníkem Ostrava, Kožárová v čele střelkyň

Slávistky porazily v 6.kole 1.ligy žen nováčka ligy Baník Ostrava 8:0 a ligovou tabulku vedou bez ztráty bodu. Výhru našich fotbalistek řídila útočnice Kožárová, která vstřelila dvě branky a vévodí ligové tabulce střelkyň. Další branku přidala Šurnovská, Růžičková, Černá, Divišová a poprvé v české lize Nekesa, jedna branka Ostravy byla vlastní.

Fotbalistky Slavie čekal po úspěšném postupu do UWCL soupeř ze spodních pater tabulky, trenér Karel Piták tak nechal odpočívat některé hráčky a v sestavě udělal hned sedm změn. Poprvé na české trávníky vyběhla i čerstvá posila Nekesa, která se po pár minutách na hřišti radovala z první ligové branky.

„Myslím že se nám zápas povedl, mám radost za holky, které dostaly od trenéra šanci a zvládly to takhle skvěle. Herní systém, který teď praktikujeme, nám sedí, to, co děláme v tréninku dokážeme přenést do zápasu a to přináší úspěch. Střelecky se mi daří, branek mohlo být víc, stále na sobě musím pracovat a proměnit každou příležitost, kterou mi tým připraví,“ svěřila dojmy po zápase střelkyně Tereza Kožárová.

„Už zítra budeme znát soupeře základních skupin UWCL a moc se těším na soupeře, které nám los přidělí. Přeji si samozřejmě skupinu, ze které máme šanci postoupit a kde můžeme ukázat svoji kvalitu. Osobně si přeji Wolsburg, St.Polten a Zurich,“ uzavřela střelkyně.

Další ligové utkání čeká naše fotbalistky po reprezentační pauze l, a to derby se Spartou! Utkání se hraje 15.10. od 14:00 na domácím stadionu v Horních Měcholupech.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články