V neděli od 19:00 proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 proti Liberci

Slávisty čeká v neděli od 19:00 ve Fortuna Areně souboj s Libercem. Před zápasem promluvil trenér Jindřich Trpišovský a obránce David Jurásek.

Klubový fotbal se vrací! Slávisté po dvoutýdenní přestávce přivítají v neděli doma Liberec. Severočechům patří v tabulce čtvrtá příčka, devět zápasů proměnili v zisk 14 bodů.

„Po dlouhé době jsme měli pauzu, ale už se zase moc těšíme. Hodně kluků odjelo do národních týmů, takže jsme udělali program uzpůsobený hráčům, kteří tady zůstali. Poslední zápas jsme hráli venku, v neděli se vracíme domů, takže se těšíme o to víc,“ říká před nedělním utkáním trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se hlavně na domácí atmosféru. Věřím, že fanoušci přijdou ve velkém počtu a poženou nás kupředu,“ dodává mládežnický reprezentant David Jurásek.

Pod Ještědem hostuje z Edenu šestice slávistů, proti Boleslavi čtyři z nich nastoupili v základní jedenáctce. Ve vzájemném utkání se ale vzhledem k dohodě o hostování nepředstaví.

„Sestava soupeře bude hádanka. Několik hráčů reprezentovalo v mládežnických kategoriích, někteří jsou zranění. Liberec často mění rozestavení podle toho, jestli hraje doma nebo venku. Herní schéma vychází také z typologie soupeře. Nebude to jednoduché, ale hrajeme doma, soustředíme se na sebe. Tým máme pohromadě teprve jeden den, zaměřujeme se na to, abychom si osvojili věci, které patří k našemu způsobu hry,“ hodnotí rozpoložení obou týmů trenér Trpišovský.


Během ligové pauzy si řada slávistů plnila reprezentační povinnosti, David Jurásek s výběrem do 21 let oslavil postup na Euro.

„Odveta dopadla dobře, hodně nám pomohl výsledek z venkovního zápasu. Byli jsme díky tomu víc v klidu, doma jsme to ubránili a postoupili. Máme z toho velikou radost. Taková věc se nestává každý den, atmosféra v kabině byla skvělá, hezky jsme to oslavili," vzpomíná na postupový dvojzápas opora Lvíčat.

„V reprezentačních utkáních jsme měli četné zastoupení, viděl jsem všechny zápasy. Je super, že se kluci z U21 dostali na Euro, českému fotbalu to velmi pomůže. Nebylo to nic jednoduchého, první zápas na umělé trávě dokázali otočit. Na druhém utkání jsme se byli podívat osobně, měli jsme tam hodně kluků, kteří jsou na hostování třeba právě v Liberci. Chtěli jsme o nich mít přehled. Zvládli to moc dobře, někteří podali zajímavé výkony. David Jurásek za mě patřil k nejlepším hráčům celého srazu. Lvíčatům chci k postupu pogratulovat, v jejich věku je tento turnaj velice důležitý," chválí výkony českých mládežníků trenér Trpišovský.

Trenérský tým nebude v neděli moci využít Eduarda Santose, který v Plzni obdržel červenou kartu. Od národního týmu s v průběhu srazu nuceně odpojil Lukáš Masopust.

„Lukáš dnes poprvé trénoval. Prodělal virózu, ale dnešním dnem se připojil k týmu a měl by být v pořádku," hodnotí zdravotní stav Lukáše Masopusta hlavní trenér Slavie.

Zápas proti Liberci začíná ve Fortuna Areně v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit!

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články